Κλωναρίδη, πόσοι… Βέλγοι είσαστε;

Κλωναρίδη, πόσοι… Βέλγοι είσαστε;

Για τον Κέβιν υπάρχει βεβαιότητα, ότι ο Όσκαρ Γκαρθία θα επιμείνει, για «να ζωντανέψει τον Μιραλάς»! Για τον Βίκτορα, μετά και την παταγώδη αποτυχία με τη Ντινάμο, ότι ο Μανόλο Χιμένεθ θα εκπλήξει, αν αναζητήσει και με άλλη ευκαιρία «τον Κλωναρίδη»!

Όπως σημειώσαμε παραμονές του αγώνα ΑΕΚ– Ντινάμο Κιέβου (1-1) ο Μανόλο Χιμένεθ φρόντισε για «την φόρτιση του δυναμό» της ομάδας του, ενόψει των έντεκα ή δώδεκα (αν προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου) παιχνιδιών, που υπολείπονται για το πέσιμο της αυλαίας, οπότε θα ανατείλει στον ορίζοντα του «Russia 2018».

Ο ΙΣΠΑΝΟΣ σχεδόν «θυσίασε» την ισχυρή πιθανότητα, για εντός έδρας νίκη, ώστε κατά τη ρεβάνς (που θα είναι κατά πολύ διαφορετική από την συνάντηση της Πέμπτης) να υπήρχαν περισσότερες και πιο ουσιαστικές ελπίδες για την πρόκριση, προκειμένου να δώσει ανάσες σε παίκτες- «κλειδιά», απόλυτα απαραίτητους για τους «τελικούς» των δύο εσωτερικών διοργανώσεων. Ανάσες με διάρκεια ενός ημιχρόνου ή ολόκληρου 90λέπτου.

ΚΑΙ παράλληλα με την απόφαση του (λανθασμένη 100%, κατά την γνώμη μας ) να αφήσει εκτός λίστας τον ένα, από τους δύο πολύ σημαντικούς παίκτες , που αποκτήθηκαν στην χειμερινή μεταγραφική σεζόν, τον Χουλτ (ίσως είχε αποφύγει το λάθος- Μπακάκη, από το οποίο προήλθε το πολύ δυσάρεστο, για την υπόθεση πρόκριση, γκολ της Ντινάμο) .Ο άλλος είναι ο ηγετικός Μασούντ – νοκ άουτ από ίωση- , ενώ δεν θεωρούμε κάτι το ιδιαίτερο τον Μοράν, ο οποίος δεν είναι καλύτερος από τον Αϊντάρεβιτς, ούτε τους Γαλανόπουλο, Τζανετόπουλο.

Ο ΒΙΚΤΟΡ Κλωναρίδης ήταν ο ένας, από τους παίκτες, που χρησιμοποίησε ο Χιμένεθ, για να στηρίξει το εκτεταμένο ροτέϊσιον. Και ήταν ο μοναδικός, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στα «θέλω» του προπονητή και γενικότερα της ομάδας του.

Ο ΒΕΛΓΟ-Ουγκανέζος ακραίος (μεσο) επιθετικός ήταν, όπως όλες τις προηγούμενες φορές. Αρνητικός, απογοητευτικός, «άφαντος». Σαν να έχει βαλθεί «να τρελάνει» τους «κιτρινόμαυρους» υπεύθυνους, που πήραν την πολύ σωστή απόφαση, το περασμένο καλοκαίρι, να του ανοίξουν την πόρτα, την οποία κτύπησε, για την επιστροφή του. Είχαν στα μάτια τους τον παίκτη, που αντεπεξήλθε με επιτυχία στις αυξημένες απαιτήσεις του καλύτερου επιθετικού της σεζόν, του Μάρκους Μπεργκ. Το σουηδο-βελγικό δίδυμο είχε κρατήσει τον Παναθηναϊκό σε ανταγωνιστικά επίπεδα και αν δεν υπήρχε η τιμωρία (λόγω επεισοδίου κατά του Βλάνταν Ίβιτς, στη Λεωφόρο) η κατάληξη της ομάδας στα πλέϊ οφς μάλλον θα ήταν διαφορετική.

«ΚΑΚΩΣ αναφέρεται, ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα αγωνίζεται μόνο ένας Βέλγος επιθετικός. Είμαστε δύο»! Έχει μείνει αυτή η ρήση του Κλωναρίδη. Του κακοφαινόταν, πως όλοι ασχολούνταν με τον Κέβιν Μιραλάς, που συνήθως συνόδευαν με το «Βέλγος» . Από υπερβολικό εγωϊσμό είχε κάνει αυτή την «παρατήρηση» ο Βίκτορ. Αλλά και γιατί η σκέψη του «έτρεχε» στην θεμιτή σκόπευση για την κλήση στην Εθνική της χώρας, την οποία προτάσσει από την Ουγκάντα- την γενέτειρα της μητέρας του.

ΚΟΙΤΑΞΤΕ πως έρχονται τα πράγματα. Από τον προηγούμενο μήνα «έσμιξαν» ξανά στα ελληνικά γήπεδα οι Μιραλάς και Κλωναρίδης. Αυτή την φορά δεν είναι δύο, αλλά περισσότεροι, γιατί μόνο ο Ολυμπιακός έχει και τους Προτό, Οφόε, Ζιλέ, Ένχελς! Πέντε. Ολόκληρη παροικία.

ΕΣΤΙΑΖΟΥΜΕ την προσοχή μας στους Κλωναρίδη και Μιραλάς, με αφορμή εκείνο «το διορθωτικό», πού είχε ζητήσει ο Βίκτορ, το «Είμαστε δύο». Και οι δύο, λοιπόν, αυτή την στιγμή δεν αποδίδουν, όπως κατά την προηγούμενη φάση της παρουσίας τους στα ελληνικά γήπεδα. Για τον Κλωναρίδη αναφερθήκαμε. Για τον Μιραλάς τώρα. Ξεκάθαρο, ρεαλιστικό, πως είναι μία από τις δυσάρεστες εκπλήξεις, για τους παίκτες, που συνθέτουν τον πίνακα των χειμερινών μεταγραφικών αποκτημάτων.

Ο ΚΕΒΙΝ γύρισε στον Ολυμπιακό, ως δανεικός από την Έβερτον. Από ομάδα του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος στην Ευρώπη. Οι πιο πολλοί την δική του μετακίνηση αποκάλεσαν ως την πιο σημαντική του Γενάρη. Πράγματι ήταν «υπόθεση αεροδρομίου», για τους «ερυθρόλευκους», που συγκεντρώθηκαν στα Σπάτα και του επιφύλαξαν υποδοχή, ασυνήθιστη πια για την σημερινή εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ΒΕΛΓΟΣ Νο1, ως αναγνώριση, για τα δεδομένα του Ολυμπιακού, αλλά κι ευρύτερα , δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Και η περίπτωση του προβληματίζει, ασύγκριτα πιο πολύ από του Κλωναρίδη, γιατί ο Κέβιν υπήρξε αυτόφωτος, ενώ ο Βίκτορ, ξέχωρα με πόση ταχύτητα λειτουργούν τα πόδια του, θεωρείται «ετερόφωτος», που άντλησε διάκριση χάρη στον Μπεργκ.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ-απόψεις σχετικά με την κατιούσα των δύο Βέλγων επιθετικών πολλές. Όπως, για τον Μιραλάς, ότι είναι εκτός αγωνιστικού ρυθμού, εξ αιτίας της μη ενδεκαδάτης χρησιμοποίησης του από τους «μπλε» του Λίβερπουλ. Όμως, διαθέτει πολύ γερό ποδοσφαιρικό υπόβαθρο και γι΄αυτό αποκλείεται να μη συναντηθεί με τον εαυτό του, κατά το υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν. Γιατί, αν δεν επιτευχθεί αυτό, τότε σχεδόν βέβαιο, πως του απέμειναν εννέα αγωνιστικές με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ, πού δίνεται για το παρατεταμένο αγωνιστικό «κλακάζ» του Κλωναρίδη, πως «του λείπει» ο Μπεργκ. Του λείπουν και η ψυχολογία, μαζί με ένα σοβαρό ποσοστό από την άλλοτε αστραποβόλο ταχύτητα του- με την οποία άφηνε πίσω του την αντίπαλη άμυνα, κατά δύο-τρία μέτρα. Η ταχύτητα του μάλλον μειώθηκε εξ αιτίας των ευάλωτων, σε
τραυματισμούς, «φτερωτών» ποδιών του!

Υ.Γ.: Για τον Κέβιν υπάρχει βεβαιότητα, ότι ο Όσκαρ Γκαρθία θα επιμείνει, για «να ζωντανέψει τον Μιραλάς»! Για τον Βίκτορα, μετά και την παταγώδη αποτυχία με τη Ντινάμο, ότι ο Μανόλο Χιμένεθ θα εκπλήξει, αν αναζητήσει και με άλλη ευκαιρία «τον Κλωναρίδη»!

ΑΥΤΗ είναι η πραγματικότητα στην ποδοσφαιρική ιστορία «Δεν είναι ένας Βέλγος στα ελληνικά γήπεδα, είμαστε δύο»! Βίκτορα, τώρα , αγωνιστικά … «πόσοι είσαστε»;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ