Δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα!

Δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα!

Η επική κωμωδία του 1989 με τους Ρίτσαρντ Πράιορ και Τζιν Γουάιλντερ προσφέρεται για να περιγράψει τη νέα… εξυγιαντική απόφαση γύρω από την δίωξη του ΠΑΟΚ και την απόφαση του Υφυπουργού που μάλλον και αυτός, δεν είδε, δεν άκουσε και δεν διάβασε την έκθεση της ΔΕΑΒ…

Ένας τυφλός και ένας κουφός είναι οι μοναδικοί μάρτυρες σε φόνο όμως η αστυνομία δεν πιστεύει στα λεγόμενά τους και αποφασίζει να τους συλλάβει. Ψάχνοντας για ένα χρυσό νόμισμα, οι δράστες προσφέρονται να πληρώσουν εγγύηση και να τους αποφυλακίσουν. Όταν οι δύο συνεταίροι, ο τυφλός και ο κουφός, αντιλαμβάνονται με ποιους έχουν να κάνουν, δραπετεύουν από το αστυνομικό τμήμα και καταστρώνουν το δικό τους σχέδιο.

Κάπως έτσι λοιπόν εξελίσσεται το σενάριο μια επικής κωμωδίας στα… παλιά τα χρόνια, το 1989 με τους εξαιρετικούς Ρίτσαρντ Πράιορ και Τζιν Γουάιλντερ. Μια από τις κωμωδίες που εκείνη την εποχή είχε εντυπωσιάσει και που αναμφίβολα προσφέρεται για να περιγράψει τη νέα… εξυγιαντική απόφαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Όσο άλλωστε άφθονο γέλιο πρόσφερε η ταινία «Δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα», άλλα τόσο προκαλεί η στάση όλων των αρμοδίων για τον περιβόητο πλέον αγώνα των «Ζωσιμάδων» ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννενα και ΠΑΟΚ.

Κανείς δεν είδε, κανείς δεν άκουσε τίποτα γύρω από το συγκεκριμένο ματς. Κανείς δεν πρόσεξε πως μπήκαν εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ στο φιλόξενο, ελέω Χριστοβασίλη, γήπεδο των «Ζωσιμάδων», κανείς δεν είδε φθορές ιδιοκτησίας κανείς δεν παρατήρησε κάτι παραπάνω από αυτό που αποφάσισε τελικά, με καθυστέρηση τόσων ημερών, ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Λαϊνης.

Η αστυνομία δεν είδε και δεν άκουσε. Το ξέραμε αυτό άλλωστε εδώ και μέρες. Ο αθλητικός δικαστής δεν είδε και δεν άκουσε έχοντας βεβαίως την σοβαρή δικαιολογία ότι κανείς στις επίσημες εκθέσεις δεν είδε και δεν άκουσε.

Και έρχεται τώρα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟΚ καθώς δεν γίνεται όλο αυτό το «νταβαντούρι» που έγινε στα Γιάννενα να περάσει στο «ντούκου». Μπράβο λες, μπορεί η αστυνομία να έκανε τα «στραβά τα μάτια», μπορεί να έχουμε τρεις ομάδες και τρεις αστυνομίες, όμως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και βλέπει και ακούει!

Γράψτε λάθος. «Σας ενημερώνουμε ότι ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Γεώργιος Λαΐνης , άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 15 παρ. 4α, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ» ανέφερε η ενημέρωση της ΕΠΟ του «δικού μας» Γραμμένου κατά δήλωση του Ιβάν Σαββίδη.

Και ψάχνεις να βρεις τι διάολο είναι αυτό το άρθρο 15, παρ. 4α. Μοιάζει γνωστό καθώς και ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια που έγιναν μετά τη λήξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς, 2 κεκλεισμένων των θυρών και 90.000 ευρώ πρόστιμο με το άρθρο 15 πήγε. Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά στην παράγραφο. Άλλο το 4α άλλο το 4β.

«Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές: α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας».

Αυτό λοιπόν προβλέπεται. Πρόστιμο. Δεν υπήρξαν άλλωστε βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας. Τα βίντεο που είδε όλη η Ελλάδα είναι από άλλη… εποχή. Από άλλο ματς, παλιό, μονταζιέρα, μην ασχολείστε!

Δεν θεωρείται άλλωστε φθορά ιδιοκτησίας το σπάσιμο της θύρας εισόδου στις εξέδρες, ούτε τα εκατοντάδες σπασμένα καθίσματα που φαίνονται σε αυτά τα βίντεο μιας άλλης… εποχής.


Δεν συνέβη τίποτα παραπάνω στην εποχή της εξυγίανσης στα Γιάννενα. Ένα πρόστιμο από 20 χιλιάδες έως 100 χιλιάδες ευρώ είναι αρκετό. Λεφτά υπάρχουν και άφθονα άλλωστε στον ΠΑΟΚ να πληρώσει.

Όπως θα πληρώσει και τις ζημιές (φθορές δηλαδή) που συνέβησαν στο γήπεδο των Ζωσιμάδων όπως ο ίδιος ο Χριστοβασίλης (που πριν το ματς ήπιε το καφεδάκι του με τον Μάκη Γκαγκάτση στο Μακεδονίας Παλάς) δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ούτε αυτό έχει να κάνει με άλλη παράγραφο του άρθρου 15. Ούτε καν το γεγονός ότι η ίδια η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα και η αστυνομία αποφάσισαν να μην υπάρξουν οπαδοί του ΠΑΟ στο αμέσως επόμενο εντός έδρας ματς γιατί οι ζημιές ήταν πολλές από το προηγούμενο, αυτό με τον ΠΑΟΚ. Τις ζημιές που δεν είδε και δεν έγραψε στην έκθεση της η αστυνομία…

Κατά τα άλλα εξυγίανση. Προφανώς ούτε όσα συνέβησαν στα Γιάννενα (αυτά τα ελάχιστα που είδαν και άκουσαν όλοι οι αρμόδιοι πια) δεν έπαιξαν ρόλο στον τρόμο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το ματς στη Λαμία από την ίδια την ομάδα της Φθιώτιδας και όχι μόνο.

Ούτε καν όσα έγιναν στα Γιάννενα (αυτά τα ελάχιστα που είδαν και άκουσαν όλοι οι αρμόδιοι πια) δεν έπαιξαν ρόλο στην απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη να αποφασίσει να «τσουβαλιάσει» τους οπαδούς και των τεσσάρων μεγάλων ομάδων και να απαγορεύσει ρητά και αυστηρά (αυτή την φορά) την παρουσία τους με κάθε τρόπο σε εκτός έδρας αγώνα των ομάδων τους…

Μήπως, λέω μήπως, την έκθεση της ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας) που παραδίδεται πάντα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, για τα όσα συνέβησαν στα Γιάννενα την είδε και την διάβασε ο κ. Βασιλειάδης; Γιατί η συγκεκριμένη έκθεση αναγράφει λεπτομερώς όλα όσα έγιναν, πραγματικά και όχι αυτά τα ελάχιστα που «είδαν» και «άκουσαν» όλοι οι αρμόδιοι, στα Γιάννενα. Ή δεν βρήκε χρόνο ο Υφυπουργός να την διαβάσει ή αποφάσισε να μην μπλέξει και με κίνηση… στρίβειν δια του αρραβώνος, βρήκε λύση για από εδώ και στο εξής τελειώνοντας τις μετακινήσεις στις 9 αγωνιστικές που απομένουν.

Αποφάσεις βεβαίως για οργανωμένες ή μεμονωμένες ή και τα δύο είχε πάρει ξανά άλλα είδε τόσο τους οπαδούς του ΠΑΟΚ όσο και της ΑΕΚ να τις αγνοούν. Αποφάσισε όμως να τους βάλει και τους 4 στο ίδιο «τσουβάλι» για να μην κατηγορηθεί, προφανώς, για ευνοϊκή μεταχείριση.

Για να προστατέψει όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα πρωταθλήματα των τελευταίων δεκαετιών», αυτός της εξυγίανσης, και των Ζωσιμάδων που κανείς δεν είδε τίποτα και δεν άκουσε τίποτα…

Υ.Γ. Προφανώς για αυτούς που κοιμόντουσαν και ξυπνούσαν με σκάνδαλα, τα όσα συμβαίνουν με το περίφημο ματς στα Γιάννενα, δεν σημαίνουν κάτι. Μάλλον κάνουν «τζίζ».

Υ.Γ. 1 Για να ευθυμήσουμε και άλλο, το trailer της ταινίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ