Ολυμπιακός : Παντού υπάρχει ένας μύθος…

Ολυμπιακός : Παντού υπάρχει ένας μύθος…

Είναι απαραίτητοι σε ένα ρόστερ δύο ισάξιοι παίκτες για κάθε θέση;

Η χρονιά που βιώνει ο Ολυμπιακός είναι άκρως διδακτική για την ομάδα του. Και προφανώς αυτό είναι που θα πρέπει να αξιοποιήσει όταν θα σχεδιάσει την επόμενη. Δεν είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι «αστοχίες», ούτε και ακατόρθωτο να εφαρμοστούν κάποια πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα στο ποδόσφαιρο.

Η ποσότητα δεν εγγυάται πάντα την ποιότητα. Ειδικά σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, όπου τα αποδυτήρια του Ρέντη είναι πάντα μία δύσκολη υπόθεση για τον κάθε προπονητή. Δεν είναι τυχαίο που μόλις φτάσει ο Γενάρης οι εκάστοτε κόουτς εισηγούνται να μειωθεί ο αριθμός των παικτών σε 23-25, από 28-30 που ξεκινάνε το ταξίδι.

Εξυπακούεται, ότι θέλουν να αποφύγουν την γκρίνια όσων δεν αγωνίζονται, καθώς κάποιοι μάλιστα από τους παίκτες δεν χωράνε ούτε στο δίτερμα. Σωστό αυτό, αλλά αποτελεί τη μία όψη του νομίσματος, αφού μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός πήγε στο ΟΑΚΑ για το δεύτερο ματς του κυπέλλου με την ΑΕΚ, έχοντας μόνον τον Νικολάου στο κέντρο της άμυνας, καθώς είχαν τεθεί εκτός μάχης οι Μποτία, Ένγκελς, Σισέ  και ο Βούκοβιτς είχε αναχωρήσει λίγες μέρες νωρίτερα.

Παντού υπάρχει ένας μύθος. Και κατά τη δική μας εκτίμηση πέρα από την αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι (το αντίθετο ισχύει, αφού το μεγαλύτερο άγχος το έχει ο εκτελεστής) είναι κι αυτός που αναφέρει ότι η καλή ομάδα θα πρέπει να έχει δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση.

Θυμάται κανείς τον παίκτη που ήταν μπακ απ του… Τζιοβάνι; Ή του Ριβάλντο, του  Τζόρτζεβιτς, του Γεωργάτου, του Γιαννακόπουλου, του Καρεμπέ, του Γκαλέτι, του Μέλμπεργκ, του Τοροσίδη, του Ντομίνγκες, του Μήτρογλου και το κόβουμε εδώ γιατί θα αναφέρουμε έναν… τόμο;

 Συνεπώς, θα πρέπει να υπάρχει μία απόσταση, όχι μεγάλη αλλά «απαραίτητη» ανάμεσα στον βασικό και τον αναπληρωτή του. Γιατί όταν προκύπτει «ίση αξία», τότε πως θα κάτσει ο ένας εκ των δύο στον πάγκο; Με ποιο σκεπτικό; Για τα ματς του… κυπέλλου;

Από εδώ θα πρέπει να ξεκινήσει λοιπόν κατά την ταπεινή μας άποψη ο νέος σχεδιασμός του Ολυμπιακού. Να διαθέτει 14-15 παίκτες πρώτης γραμμής και στη συνέχεια να συμπληρώνει το ρόστερ του με ρολίστες, αλλά και να προωθεί και τα παιδιά του από την Ακαδημία.

Φυσικά για όλα αυτά θα αποφασίσουν η διοίκηση και ο προπονητής. Η δική τους θεωρία είναι αυτή που έχει αξία κι όχι βέβαια η δική μας. Κι όσο για την… κάθαρση, αυτή είναι άλλη ιστορία. Πραγματικά δεν το περιμέναμε τόσο …συναρπαστικό το πρωτάθλημα ώστε να μπορείς να προβλέψεις ακόμη και τα… ανθρώπινα λάθη των διαιτητών. Απλά το «ξεχωριστό» ήταν να πέσει ο Ολυμπιακός από την κορυφή με κάθε τρόπο. Εδώ και χρόνια είχαν αρχίσει την προσπάθεια και κάποτε θα τα κατάφερναν!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ