Ολυμπιακός: Λεπτοί χειρισμοί σε κρίσιμη συγκυρία

Ολυμπιακός: Λεπτοί χειρισμοί σε κρίσιμη συγκυρία

Τα νέα δεδομένα και η διαχείριση τους από τον Ολυμπιακό που πλέον καλείται να κάνει τον χρόνο σύμμαχο του ως τη λήξη της σεζόν. Για να ετοιμάσει τα επόμενα

Δεν είναι η τιμωρία που μοιάζει με το κερασάκι στην τούρτα. Και χωρίς το -3β. ο Ολυμπιακός δείχνει πως έκλεισε τον κύκλο του σε ότι αφορά στη φετινή προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος. Το έχασε αυτό το δικαίωμα σε δύο εβδομάδες στα ματς με Αστέρα, ΑΕΚ, Ατρόμητο πληρώνοντας κυρίως την εικόνα του αλλά και λάθη που δεν ήταν δικά του. Όπως και να χει: Η κατάσταση μοιάζει πλέον μη αναστρέψιμη άρα κάπου εδώ η ατζέντα αλλάζει…

Στον πρώτο γύρο απέναντι σε αυτές τις τρεις ομάδες πήρε μόλις έναν βαθμό (εντός με τον Αστέρα 1-1), στον δεύτερο δύο (ισοπαλίες σε Τρίπολη και Περιστέρι). Έχασε τους άλλους 15 και αναπόφευκτα έμεινε εκτός διαδικασίας. Δεν πρέπει να υπάρχει την τελευταία εικοσαετία αντίστοιχο τρίγωνο αντιπάλων που στέρησαν στον Ολυμπιακό 15 βαθμούς σε μια σεζόν. Πόσο μάλλον τρίγωνο στο οποίο να περιλαμβάνεται μόνο ένας από εκείνους τους αντιπάλους που θεωρούνται «κλασικοί».

Στην εικοσαετία, ή πιο σωστά από το 1996 και μετά, δεν υπάρχει και άλλη σεζόν που να τελειώνουν όλα τόσα νωρίς. Που να μην προκύπτει σασπένς για οτιδήποτε από τις αρχές του Φλεβάρη. Παράξενη συγκυρία, αλλά ίσως τελικά και μια ευκαιρία. Για να γίνει κατανοητή μια ώρα αρχύτερα η αποτυχία της φετινής συνταγής και να ξεκινήσει μια ώρα αρχύτερα η προετοιμασία για την επόμενη σεζόν σε όλα τα επίπεδα.

Δεν αλλάζει η «εποχή» στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αν ο Ολυμπιακός χάσει ένα πρωτάθλημα. Συνέβη και το 2004, συνέβη και το 2010 από τον Παναθηναϊκό που ειδικά τη δεύτερη φορά έδειχνε πολύ ισχυρός και ικανός να χτίσει τη δική του περίοδο κυριαρχίας. Η «εποχή» θα αλλάξει αν δεν έρθει άμεσα η απάντηση. Όπως το 2005 στην πρώτη σεζόν που οι Πειραιώτες επέστρεψαν στο Καραϊσκάκη έχοντας πλέον στο ρόστερ τους τον Ριβάλντο. Όπως το 2011 στην πρώτη σεζόν υπό την διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη όταν επέστρεψε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και σχηματίσει μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου.

Συμβαίνουν πολλά σε διάφορα επίπεδα φέτος. Για όλα τα υπόλοιπα όμως δεν υπάρχει λόγος επιπλέον αναφοράς. Ο Ολυμπιακός πρέπει πρωτίστως να απαντήσει με ποδόσφαιρο. Δικαιούται να έχει πολλά παράπονα φέτος για όσα… βρήκε μπροστά του, επιβάλλεται όμως να ενστερνιστεί τα δικά του λάθη και κυρίως να φροντίσει ώστε να μην τα επαναλάβει. Τα ποδοσφαιρικά του λάθη σαν την επιλογή του Μπέσνικ Χάσι, και σαν τις μεταγραφές με προσδοκία «κάνω τη διαφορά» που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο χορτάρι. Ποδοσφαιριστές σαν τον Εμενίκε με συμβόλαιο 2 εκατ ευρώ τον χρόνο, σαν τον Καρσελά που σκόραρε προ ημερών στο ντεμπούτο του με την Σταντάρ Λιέγης, σαν τον Βούκοβιτς που με τη σειρά του μοιάζει να ξεκίνησε τη σεζόν τώρα που μετακόμισε στη Βερόνα.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν είναι όσο… άσχημο φαίνεται τις τελευταίες εβδομάδες. Επιβάλλεται όμως ένα γενναίο ανακάτεμα της τράπουλας. Γιατί για παράδειγμα φίλτατε Οτζίτζα Οφόε δεν φτάνει να το λέμε ότι είσαι ο καλύτερος χαφ του Ελληνικού πρωταθλήματος σε ικανότητες. Θα πρέπει να το αποδείξεις κιόλας. Και αυτό είναι σε κατάσταση αναμονής από τον… Οκτώβρη. Εξαιρώντας τους Προτό, Ρομαό, Ανσαριφάρντ ίσως και τον Μάριν που ομολογουμένως κάνει μια σεζόν με προσφορά δεν ξέρουμε ποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές έχουν το δικαίωμα να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους για όσα έχουν δείξει φέτος.

Ναι, και ο Σισέ για ένα διάστημα, σίγουρα και ο Κούτρης που έμεινε για μπακ-απ του Μίλιτς (άλλη… περίπτωση αυτός) και έχει φτάσει στις 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Οι περισσότεροι όμως δεν είναι καν ο καλός τους εαυτός. Θα πρέπει λοιπόν να αποδείξουν σε ότι απομένει μπροστά ότι δικαιούνται να παραμείνουν στο ρόστερ. Να υπερασπιστούν τα συμβόλαια τους.

Και βέβαια θα πρέπει να αποδείξουν και εκείνοι που κινούν τα νήματα του σχεδιασμού ότι μπορούν να είναι πιο… εύστοχοι με θέα στο μεταγραφικό παράθυρο. Το να ξοδεύεις 20-25 εκατ ευρώ σε μεταγραφές για το Ελληνικό ποδόσφαιρο εν έτη 2018 μοιάζει εξωφρενικό. Πόσο μάλλον αν μπεις στον πειρασμό της αντιστοιχίας. Πόσα έδωσες και τι πήρες…

Ο μόνος που δεν γίνεται να μπει σε αυτή την κουβέντα είναι ο Όσκαρ Γκαρθία. Ο Καταλανός θα πρέπει να κριθεί του χρόνου. Να συμμετάσχει και εκείνος στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του να κάνει μια κανονική προετοιμασία, να δείξει ότι μπορεί να φτιάξει κάτι από την αρχή.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ