Όσο προχωρά το πρωτάθλημα η ΑΕΚ μετράει τα κουκιά της

Όσο προχωρά το πρωτάθλημα η ΑΕΚ μετράει τα κουκιά της

Του βγαίνει του Χιμένεθ το όνειρο. Το πώς, άλλο θέμα. Τι να το κάνεις, όπως, που αν σου πάθει τίποτα ο Λιβάγια, η εναλλακτική σου -λέμε τώρα- είναι ο Κλωναρίδης;

Τώρα τελευταία του βγαίνει το όνειρο του Χιμένεθ, ακόμα και με «βαρετή» ομάδα, ακόμα και με φρεσκαδούρα Χουλτ. Τώρα το πώς του βγαίνει κι αν μέχρι το 90+ έχουμε χάσει τα μισά μας χρόνια, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Πάντως χθες η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει 3 επιπλέον, πολύτιμους βαθμούς, συνεχίζοντας την σταθερή της πορεία προς το πρωτάθλημα.

«Σταθερή» για ΑΕΚ, βέβαια, τι σημαίνει; Παρατράγουδα. Όλα στο πρόγραμμα. Ο χθεσινός Αραούχο, για παράδειγμα. Ο άνθρωπος – πολυεργαλείο: Τη μία θεός, την άλλη Ραν Ταν Πλαν. Βέβαια, τι να σου κάνει κι ο παίκτης, που από την κούραση έχουν αρχίσει ένας-ένας να πέφτουν σαν ζαλισμένα κοτόπουλα. Θα το χάσει. Ωστόσο, σε δεύτερο ματς σερί ο Αραουχίτο κατάφερε να αφήσει ιστορία: Τη μία η γκολάρα απέναντι στον Ολυμπιακό, την άλλη που κατάφερε να αποκρούσει… αυτογκόλ την ώρα που η ΑΕΚ το προσπαθούσε, το δούλευε, το ήθελα, αλλά τα’παιρνε – δεν τα’παιρνε τα πόδια της.

Έχει καραβοτσακιστεί από τους τραυματισμούς αυτή η ομάδα. Δύο ρήξεις χιαστών -η μία του αρχηγού- που κόστισαν, ο Λόπες εκτός, μέχρι να σηκωθεί ο ένας παίκτης, πέφτει ο άλλος. Τώρα που παλεύουν μόνο σε κρίσιμα ματς, τώρα θα δούμε και μέχρι πού φτάνει η κουβέρτα. Γιατί η φετινή ΑΕΚ και θέλει και μπορεί, ο δε φοβικός μεν, μεθοδικός Χιμένεθ δε έχει καταφέρει μια τρομερή επικοινωνία με τους παίκτες του. Και βγαίνει κερδισμένος.

Αλλά τι να το κάνεις; Τι να το κάνεις που αν σου πάθει τίποτα και ο Λιβάγια, η εναλλακτική σου -λέμε τώρα- είναι ο Κλωναρίδης; Kι άντε κι εσύ τον βάζεις. Αυτό θα μπει;

Ευτυχώς ο Χουλτ αποδείχθηκε πολύτιμος, αν και προσωπικά δεν είναι από τις μεταγραφές που χάρηκα. Κι ευτυχέστερα, ο Μασούντ κάνει παπάδες και τώρα -φαίνεται έντονα- παλεύει και για το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Μασούντ με το καλημέρα σας αποδείχθηκε απαραίτητος και κόλλησε με την ομάδα και έδεσε μια χαρά. Ένα από τα μεγάλα ατού της ΑΕΚ, είναι πως οι παίκτες έχουν μεταξύ τους «κλίμα παρέας».

Κατά τα λοιπά, όπως λέμε και ξαναλέμε, ο Γιακουμάκης μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για την Ένωση από εδώ και πέρα. Είναι ένας πολύ καλός, άπειρος -σε σχέση με τους συμπαίκτες του- αλλά πεισματάρης και δυνατός, επιθετικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ