Το λάθος του Ουζουνίδη και η άδικη κριτική

Το λάθος του Ουζουνίδη και η άδικη κριτική

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πήρε άθελα πολλές αρμοδιότητες πάνω του, έγινε αλεξικέραυνο και τώρα υπάρχουν και οι φωνές ότι έχει και ο ίδιος ευθύνες.

Τα social media καλώς ή κακώς αποτελούν πλέον ένα είδος δημοσκόπησης. Αντλείς σκέψεις, νιώθεις τον σφυγμό των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Αλαφούζο, το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό. «Φταίει» θα σου πει το 100%. Πάμε στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Στη Λεωφόρο σε κάθε παιχνίδι το όνομα του γίνεται σύνθημα στα χείλη κάθε φίλου του «τριφυλλιού». Αντίθετες φωνές δεν ακούς. Κι αν υπάρχουν… σκεπάζονται. Στα social media, ωστόσο, υπάρχουν και φωνές ενάντια στον Ελληνα τεχνικό. Εννοείται ότι οι ίδιοι ρίχνουν πρώτα την ευθύνη στον μεγαλομέτοχο. Οπως υπάρχουν και στα ΜΜΕ σκόρπιες κριτικές.

Σαφώς και ο Εβρίτης τεχνικός δεν έχει το αλάθητο. Το πρώτο και μεγάλο λάθος, που τον ακολουθεί έως τώρα, το έπραξε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού. Ο Λυμπερόπουλος αντέδρασε και ζήτησε χρόνο να βρει μεγαλύτερη προσφορά για τον Μπεργκ απ’ αυτή της Αλ Αϊν, διαπίστωσε ότι τα προβλήματα που έρχονται θα είναι αξεπέραστα και παραιτήθηκε.

Εκεί ο Ουζουνίδης δεν μέτρησε σωστά την κατάσταση. Υποτίμησε το μέγεθος του προβλήματος, είχε τεράστια αυτοπεποίθηση και πίστευε ότι θα τα βγάλει πέρα. Το πίστευε ενώ ήξερε ότι το οικονομικό δεν είναι στο χέρι του. Αλλος βάζει τα χρήματα. Μόνο που στην προκειμένη δεν τα έβαζε… Αν υπήρχε κοινή γραμμή με τον Λυμπερόπουλο και δήλωνε και ο ίδιος «φεύγω κι εγώ αν δεν δημιουργηθεί ένα πλάνο για μία ομάδα ανταγωνιστική, όπως θέλουμε εμείς κι ο κόσμος» θα προκαλούσε δεδομένα ηλεκτροσόκ.

Προφανώς σκέφτηκε «θα τα καταφέρω, πόσο χειρότερα να γίνουν τα πράγματα; Θα μείνω και θα παλέψω από σεβασμό στον σύλλογο». Οταν, όμως, σε αφήνουν ξεκρέμαστο, τα λάθη βαραίνουν κι εσένα. Ο Αλαφούζος είχε μεταφέρει στον ίδιο και στον «Λύμπε» ότι θα κλείσει σταδιακά η κάνουλα, αλλά θα είναι εγγυητής… Ο Ουζουνίδης τότε έπεσε στην παγίδα. Θέλησε να δημιουργήσει έναν Παναθηναϊκό κανονικό. Μία ομάδα που θα πάλευε για το πρωτάθλημα, όταν οι υπόλοιποι στην ΠΑΕ είχαν άλλη εικόνα και πρόθεση. Αν του έλεγε το αφεντικό «μπάτζετ 6-6,5 εκατ. ευρώ μεικτά. Αυτό είναι και τέλος», ενώ τον Γενάρη ζήτησε να μειωθεί στα 4-4,5 εκατ., θα γίνονταν 13 μεταγραφές; Υπήρχε, για παράδειγμα, λόγος να φύγει ο Μαρινάκης και να έρθει δεξί μπακ των 300.000 ευρώ πίσω από τον Κουλιμπαλί των 180.000 ευρώ;

Με τον ατζέντη του Ντίνο Διαμαντόπουλο, που εκτελούσε χρέη τεχνικού διευθυντή, πήραν πολλές αρμοδιότητες πάνω τους. Κι έβγαινε συχνά να μιλάει ενώ ήταν η δουλειά άλλων να το πράξουν. Ηξερε ότι του κάνει κακό. Ίσως κι εδώ να μην έχει μετρήσει το πόσο. Θα φανεί στο τέλος του πρωταθλήματος. Ο Ουζουνίδης ασχολιόταν με το ποιος θα πουληθεί, με πόσα, αν μας φτάνουν, ποιος πιστωτής μας κυνηγάει, κινδυνεύουμε με -3, φτάνουν στο Κορωπί τα φαρμακευτικά υλικά, έχουν χρήματα να έρθουν στο αθλητικό κέντρο όλοι; Και μετά έπρεπε να παρουσιάσει και μία ομάδα.

Ναι, αυτή είναι αλήθεια ότι ντροπιάζει την ιστορία του Παναθηναϊκού. Λογικά θ’ αναρωτηθεί κάποιος «μα καλά του ΠΑΣ Γιάννινα, του Πλατανιά που σου πήρε Χ, της Κέρκυρας, του Πανιωνίου που σε νίκησε στη Λεωφόρο, είναι πληρωμένοι; Γίνεται να μην έχει εκτός έδρας νίκη. Να τρώει τέσσερα στο κύπελλο στη Λαμία; Αυτή δεν έπαιζε στο χιόνι;». Απολύτως δεκτές όλες οι απορίες. Αλλά ο Ουζουνίδης το έχει δηλώσει. «Παρά τα προβλήματα, στο γήπεδο κρινόμαστε ως Παναθηναϊκός». Ολοι ξεχνούν τα υπόλοιπα. Γίνεται χαμός στον Πανιώνιο ή έστω παίρνει έκταση αν δεν πληρωθεί μία δόση; Ή, στον Λεβαδειακό (αναφέρουμε τυχαία ομάδες); Τίποτα.

Στο «τριφύλλι» όλοι έχουν γίνει λογιστές και δικηγόροι. Μοιάζει πλέον και εύκολη δικαιολογία. Είναι άδικο, όμως, να κρίνεται ο Ουζουνίδης όταν κάθε εβδομάδα μαθαίνει ότι φεύγει ο ένας, την επόμενη ο άλλος. Κι ας σκεφτεί κάποιος το εξής. Ηταν κακός την περασμένη σεζόν; Διότι έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, νίκησε εκτός ΑΕΚ, ΠΑΟΚ (στα play offs με μισή ομάδα), ΠΑΟΚ εντός για το κύπελλο και ΟΣΦΠ. Αδικήθηκε ξεκάθαρα στο κύπελλο και στα play offs πλήρωσε μία ανοησία.

Οσο για το ρόστερ είναι κάτω του μετρίου. «Μα γιατί οι άλλοι έχουν καλύτερο;» μπορεί να σου πει κάποιος εννοώντας τις ομάδες κάτω της πρώτης τριάδας; Ναι, μόνο που οι άλλες δεν είναι υποχρεωμένες να νικούν. Αν ήταν ομαλές οι συνθήκες και το ρόστερ που είχε την πρώτη Σεπτεμβρίου συνέχιζε να υφίσταται και ήταν πληρωμένο –έστω με μικρή καθυστέρηση- ναι να κριθεί και χίλιες φορές. Ποδοσφαιρικά. Αλλά ο ίδιος από τις αρχές του καλοκαιριού έως τώρα, όπως και όλοι στον Παναθηναϊκό, δεν ασχολούνται με τη μπάλα. Μόνο με τα βιβλία και αριθμούς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ