Καλύτερη απ’ ότι με τον Ολυμπιακό!

Καλύτερη απ’ ότι με τον Ολυμπιακό!

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια της. Κι ας κέρδισε μόνο με 1-0.

Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης έμοιαζε επικίνδυνο για την ΑΕΚ και τελικά αποδείχθηκε τέτοιο. Όχι γιατί η Ένωση παρουσιάστηκε νωθρή ή οι φιλοξενούμενοι της έβαλαν δύσκολα. Κάθε άλλο. Συνολικά, όσο κι αν ακουστεί… βαρύ, η ΑΕΚ ήταν στο συγκεκριμένο ματς καλύτερη ενδεχομένως και από εκείνο με τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε!

Η Ένωση, παρά τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, παρουσίασε ένα σύνολο με πλάνο στον αγωνιστικό χώρο, με πάθος και δίψα για τη νίκη και κυρίως, διάθεση για δημιουργία. Το ματς με τους Αρκάδες ενδεχομένως να ήταν το πιο παραγωγικό για την ΑΕΚ φέτος σε ότι έχει να κάνει με την δημιουργία κλασικών φάσεων για γκολ και αυτό το 1-0, δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του αγώνα. Αφού εύκολα το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε τουλάχιστον τρία τέρματα ακόμα από πλευράς ΑΕΚ.

Κάτι όμως η γκίνια και ο υπερβολικός ζήλος του Αραούχο να σκοράρει, κάτι ο απίθανος Αθανασιάδης που έκανε το ματς της ζωής του, στέρησαν από την ΑΕΚ την ευκαιρία να καταγράψει μία από τις μεγαλύτερες φετινές νίκες της. Διότι η εικόνα του ματς, ήταν για εκεί.

Η ΑΕΚ έβρισκε με μεγάλη άνεση τους τρόπους να διασπάσει την άμυνα του Αστέρα, έχοντας μια σούπερ δεξιά πτέρυγα με τους Μπακάκη, Γκάλο αρχικά και τους Μπακάκη, Χριστοδουλόπουλο στη συνέχεια. Από τα αριστερά ο Χουλτ δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα και ανέβηκε ακόμα περισσότερο όταν μεταφέρθηκε μπροστά του ο Μασούντ, ενώ μετά την είσοδο του Λιβάγια, πήρε για τα καλά μπρος και ο άξονας.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η ΑΕΚ να επιτίθεται κατά κύματα ανά στιγμές, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Και τις περισσότερες εξ αυτών, κλασικές. Τα γκολ που δικαιούνταν η Ένωση βάσει απόδοσης δεν ήρθαν τελικά. Όμως το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως δεν της κόστισε. Στα ματς που απομένουν πλέον μέχρι το τέλος της σεζόν, μετράει το αποτέλεσμα. Και η ΑΕΚ απέναντι στον Αστέρα πήρε αυτό που ήθελε. Αν μάλιστα κρατήσει αυτή την εικόνα και στη συνέχεια, τότε οι πιθανότητες για να το πετύχει αυτό και στους «τελικούς» που απομένουν, θα είναι πάρα πολλές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ