Σέρχιο Αραούχο : Έχανε «τα άχαστα» και τον αποθέωναν!

Σέρχιο Αραούχο : Έχανε «τα άχαστα» και τον αποθέωναν!

Αυτό κι αν είναι πίστη και λατρεία, προς ένα ποδοσφαιρικό είδωλο! Ο Σέρχιο Αραούχο ήταν ο παίκτης, που το όνομα του ακούστηκε ρυθμικά, από τους «Ενωσίτες» οπαδούς-θεατές, στο ΟΑΚΑ...

Ο Σέρχιο Αραούχο άκουσε ρυθμικά το όνομά του στο ΟΑΚΑ περισσότερες από πέντε φορές, όσες οι φάσεις, κατά τις οποίες έχασε «τα άχαστα»! Σε συνδυασμό με την ατυχία του, όταν στο 81΄από δικό του σουτ η μπάλα «πήγαινε για γκολ», επειδή δεν μπόρεσε να την αποκρούσει ο άριστος Γιώργος Αθανασιάδης, αλλά τελικά «βρήκε» την ρίζα του αριστερού δοκαριού !

ΔΥΟ τινά πρέπει να συνέβησαν στον Αραούχο, κατά τον αγώνα ΑΕΚ- Αστέρα Τρίπολης 1-0 (το γκολ στο 60′, σε σουτ του Γκάλο, απόκρουση με το χέρι από τον Σελίν κι εύστοχη εκτέλεση από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο).

ΤΟ ΕΝΑ ήταν, πως ο Σέρτζιο δεν πρέπει σε άλλο αγώνα της καριέρας του να έχει χρεωθεί με τόσες απώλειες ευκαιριών, όσες κατ΄ αυτή την Κυριακή της Αποκριάς. Προπάντων εκείνη η ευκαιρία, στο 13′,θα μείνει στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, σαν μια από τις τρείς-τέσσερις πιο απίστευτες! Ενώ η μπάλα  θα κατέληγε στα δίκτυα της αντίπαλης εστίας, ο Αραούχο μάλλον προσπάθησε να καρπωθεί το γκολ, έτσι έπεσε πάνω της, για να  αποτελειώσει το γκολ… και τι έγινε; Σαν να ήταν ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και  «την απέκρουσε»!

«Η ΚΑΚΗ μέρα από το πρωί φαίνεται»…  Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το 1ο λεπτό , ο Αργεντινός ξεκίνησε «τον καταραμένο χορό των χαμένων ευκαιριών του»! Η δεύτερη στο  13′, που περιγράψαμε. Αμφότερες προς την βορεινή εστία, εκεί, που πέτυχε το θαυμάσιο γκολ στην κυπελλική ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, κατά την περασμένη Τετάρτη.

ΣΤΟ Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ οι ευκαιρίες καταγράφηκαν στο 78′, 81′ (δοκάρι) και 86′. «Παρέα» στον απίστευτα άστοχο Αραούχο έκαναν οι Γαλανόπουλος 31΄, Μασούντ 49′, Λιβάγια 51′, ενώ το δοκάρι- Γκάλο στο 43′ υπολογίζεται στις σωτήριες αποκρούσεις του Αθανασιάδη, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο, ώστε  η νίκη της ΑΕΚ να περιοριστεί στο ευάλωτο 1-0. Αυτό δε, το «μόνο ένα γκολ», ύστερα από τόσες και τέτοιες «κιτρινόμαυρες» ευκαιρίες, ήταν εκτεθειμένο στον αμείλικτο «νόμο του ποδοσφαίρου!

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είχε ισοφαρίσει ο Αστέρας, αν ο Μιχάλης Μανιάς αξιοποιούσε, στο 67΄, το τετ-α-τετ με τον Τσιντώνα (στη μοναδική σωτήρια επέμβαση του), επίσης στο 68΄ από  το «τυφλό τακουνάκι του», η μπάλα «δεν έβρισκε» πόδια αμυντικού και στο 73′,μετά από  παιδαριώδη «έξοδο Μεσολογγίου» του Τσιντώτα, δύο «Ενωσίτες» δεν προλάβαιναν  να τον εγκλωβίσουν.Δηλαδή είχε και η ομάδα της Τρίπολης τις δύο-τρεις μεγάλες  ευκαιρίες της, με «παθόντα»  τον κορυφαίο επιθετικό της, αλλά  αυτό, που έγινε με  τον Αραούχο  κυριολεκτικά… «δεν υπάρχει προηγούμενο»!

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, που συνέβη στον πολύ καλό «κιτρινόμαυρο» επιθετικό και ασφαλώς ούτε αυτό θα το ξεχάσει, ακόμη και όταν επιστρέψει στη Λας Πάλμας ή θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του, ήταν η συμπαράσταση, που του προσέφεραν οι θεατές! Η ομάδα τους κινδύνευε άμεσα, αν δεν κατακτούσε το τρίποντο να πάθαινε, στο ΟΑΚΑ πάλι, ό,τι με Ατρόμητο και Απόλλωνα και να έβγαινε νοκ άουτ από την διεκδίκηση του τίτλου. Όμως, οι οπαδοί-θεατές «αδιαφόρησαν» για το αποτέλεσμα. Κι έβαλαν σε προτεραιότητα το «Αραούχο, δεν πειράζει»! Το «Για μας είσαι ο άσος, που ζητήσαμε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη να σε φέρει πίσω»! Το «Αραούχος και ξερό ψωμί»!

Η ΣΤΑΣΗ αυτή των φίλων της ΑΕΚ είναι άξια για υπογράμμιση. Εντελώς ασυνήθιστη, αλλά και πρωτοποριακή,για συμπεριφορά οπαδών, που κατά κανόνα  απογοητεύονται και αγχώνονται, όταν δεν βλέπουν τη μπάλα στο πλεχτό, όταν  η ομάδα τους  «καίγεται» για το τρίποντο και ο άστοχος + άτυχος παίκτης τους είναι «το αστέρι της ομάδας»!

ΗΤΑΝ ένα πολύ ωραίο μάθημα αυτό,που έδωσαν οι φίλοι της ΑΕΚ, προς τους παίκτες τους- μέσω Αραούχο.Ηταν και ένα θαυμάσιο παράδειγμα, που μακάρι να βρει όσους πιο πολλούς μιμητές.

ΟΣΟ για τον Αραούχο; Λόγω των εορταστικών ημερών,με τις Απόκριες στο φόρτε τους , επιτρέπεται το χιούμορ.  Όπως αυτό, ότι … «Ο Αραούχο  ήταν  σαν ξεθυμασμένο… «Α(νθ)ρα(κ)ούχο» -Σουρωτή, χορηγού της Σούπερ Λίγκα»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ