Ολυμπιακός : Η Φενέρ το ξυπνητήρι του, η Ρεάλ η απάντησή του

Ολυμπιακός : Η Φενέρ το ξυπνητήρι του, η Ρεάλ η απάντησή του

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να έχει 5/6 με τις Top 5 ομάδες της Ευρωλίγκας και κοιτάει με αισιοδοξία την προοπτική του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός μετά από καιρό ήταν στο καναβάτσο. Ειλικρινά να το δούμε και χωρίς να ψάχνουμε βελόνες σε άχυρα, οι «ερυθρόλευκοι» βίωσαν την αμφισβήτηση ακόμα και από τους πιο θερμούς οπαδούς τους. Αυτούς που τους ακολουθούν παντού και βρίσκονται κοντά τους ακόμα και στα παιχνίδια της Α1 στο παγωμένο λόγω άδειων καθισμάτων, ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός φέτος ήταν για δεύτερη φορά στα σχοινιά και έπρεπε να αντιδράσει γιατί η πτώση από κάποια… γροθιά θα ήταν πλέον το δικό του νοκ άουτ. Την πρώτη φορά που βρέθηκε σε αυτό το σημείο αντέδρασε. Τώρα όμως;

Η ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΩΡΑ

Είναι φοβερό πως οι «ερυθρόλευκοι» και στην αρχή της σεζόν, έπειτα από φοβερές εμφανίσεις, είδαν να έρχονται οι άσχημες με τους προβληματισμούς να βγαίνουν στο προσκήνιο. Το 4-0 στην Ευρωλίγκα ξαφνικά έγινε 4-2, με τον Ολυμπιακό να χάνει πρώτα με κατεβασμένα χέρια στη Βαρκελώνη από την κακή Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια από τον Παναθηναϊκό στο γεμάτο ΣΕΦ, ήττα που ήταν η δεύτερη στη χρονιά από τους «πράσινους» καθώς είχε προηγηθεί το παιχνίδι στο κεκλεισμένων των θυρών φαληρικό κλειστό για το πρωτάθλημα.

Ο φόβος για συνέχεια των αρνητικών αποτελεσμάτων ήταν μεγάλος καθώς ακολουθούσε η αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας. Πολλοί ήθελαν να τον δουν πεσμένο κάτω. Και όμως η τούρκικη ομάδα έμελλε να είναι το… ξυπνητήρι του.

Οι «ερυθρόλευκοι» φόρεσαν τα καλά τους και ανάγκασαν το υπερδιπλάσιο σε μπάτζετ ρόστερ του Ομπράντοβιτς να τους προσκυνήσει. Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τουρκία με 90-83 και ξεκίνησε την ξέφρενη πορεία του.

Μέχρι να έρθει η δεύτερη «κοιλιά». Το.. πυροτέχνημα με την Μακάμπι στο ΣΕΦ δεν έλεγε τίποτα. Η ήττα στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ, οι διασυρμοί από Μπασκόνια και Κίμκι, αλλά και το χαμένο ματς στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, είχαν χτυπήσει με δύναμη το κώδωνα του κινδύνου.

Οι Πειραιώτες έδειξαν ότι είχαν σφυγμό στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όμως η νίκη δεν ήρθε. Ποια ήταν η ομάδα που τους ανέβασε και πάλι το ηθικό και επανέφερε και πάλι επάνω στις ράγες το ερυθρόλευκο τρένο; Η Φενέρμπαχτσε.

Οι Τούρκοι έμελλαν να είναι η ομάδα που έδωσε οξυγόνο στον Ολυμπιακό. Το 95-70 στο ΣΕΦ ήταν η απαρχή για επανάσταση και αφύπνιση.

ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ

Ο Ολυμπιακός με το θετικό αποτέλεσμά του παρέμεινε στη δεύτερη θέση της κατάταξης έχοντας 15 νίκες και 7 ήττες. Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι ότι νίκησε μία ομάδα με κοινούς στόχους, με μία επικράτηση που είναι διπλή. Και ο λόγος είναι απλός. Παρότι οι Μαδριλένοι είναι στο 13-9, είναι πίσω τρεις νίκες από το Ολυμπιακό καθώς η ισοβαθμία είναι υπέρ των «ερυθρόλευκων». Άρα στις επόμενες 8 αγωνιστικές είναι πολύ δύσκολο η Ρεάλ να βρεθεί πάνω από το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει από δύο φορές τη Ρεάλ και τη Φενέρμπαχτσε ενώ προσπέρασε και το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ. Πέντε στα πέντε με τις ομάδες που πέρσι μοιράστηκε τριήμερο στη Πόλη για το Final 4 της Ευρωλίγκας.

Η οποιαδήποτε ισοβαθμία με τις παραπάνω τον βγάζει νικητή, που είναι και το τεράστιο του κέρδος.

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ σε δύο αγωνιστικές είναι εξίσου κομβικό για τον συνειρμό αυτό καθώς μόνο ο Παναθηναϊκός τον έχει νικήσει από τις Top 5 ομάδες της διοργάνωσης. Ακολουθεί ένα ματς στο ΣΕΦ με τη Βαλένθια θα κληθεί να πράξει το λογικό, δηλαδή να πάρει ένα ακόμα αποτέλεσμα που θα τον φέρει πιο κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ