Παναθηναϊκός : «Αρμονία» και… «χημεία»

Παναθηναϊκός : «Αρμονία» και… «χημεία»

Ξαφνικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την «κόντρα» του με την Ευρωλίγκα, να χαμηλώσει τους τόνους και να απαντήσει με μεταγραφές. 

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ακύρωσε το δημοψήφισμα, μια κίνηση που προφανώς θα έφερνε τα πράγματα σε μεγάλο αδιέξοδο και προ ιστορικής σημασίας αποφάσεων, έδειξε πως είναι διατεθειμένος να κάνει έστω μισό βήμα πίσω και παράλληλα έδειξε πως η οικογένεια Γιαννακόπουλου παραμένει έναν από τους βασικούς χρηματοδότες της Ευρωλίγκας.

Μέσα σε μια εβδομάδα απέκτησε δυο παίκτες, δίνοντας κάποια χρήματα και έχοντας στόχο να αναβαθμίσει πρώτα από όλα τη δική του ομάδα, αλλά και δευτερευόντως τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει, μια εκ των οποίων είναι η Ευρωλίγκα.

Θα λέγαμε πως είναι και ο σωστός τρόπος για να δείξεις πως εσύ έχεις το «πάνω χέρι». Σου κοστίζει βέβαια κάτι παραπάνω, αλλά μεταξύ μας οι αλλαγές ήταν και αναγκαίες.

Το είχαμε επισημάνει άλλωστε και σε προηγούμενο σημείωμα μετά το «κάζο» από τη Μπάμπεργκ.

Τώρα πλέον απομένει και η Ευρωλίγκα να δείξει πως έχει την διάθεση να λυθεί το θέμα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και από καλοκαίρι να συζητηθούν τα πάντα ή να ληφθούν οι αποφάσεις.

Μέχρι τότε ίσως να έχει συγκροτηθεί ένας φορέας ομάδων που θέλουν βελτιώσεις ή και αλλαγές. Θα δείξει…

Μια στιγμή όμως. Όλα αυτά ίσως να έχουν και λιγότερη σημασία αν δεν σταθεί κάποιος στην «δήλωση σφραγίδα» του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός, επαγγελματίας προπονητής ων, έκανε σαφή τον τρόπο λειτουργίας και τη φιλοσοφία της ομάδας του.

Κατέδειξε την αξία της ενότητας και της ομοψυχίας είτε εκείνος που έχει πρόβλημα είναι ο πιο μικρός οπαδός είτε ακόμα και ο χρηματοδότης της ΚΑΕ.

Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε αποδεικνύει πως ο Παναθηναϊκός εκτός από έναν καλό προπονητή, που θα κάνει σωστά και λάθη, έχει έναν ηγέτη μέσα στο γήπεδο.

Μπορεί το παρουσιαστικό του να μην είναι «μπρουτάλ», να μην έχει την εικόνα του μάγκα και καταφερτζή, να δείχνει καθωσπρέπει.

Είναι όμως πάντα εκεί να υπερασπιστεί το στόχο, τους παίκτες, να δει το δάσος και να μην χάνει χρόνο και δυνάμεις όντας κολλημένος στο δέντρο.

Όπως και τότε με το πούλμαν, έτσι και τώρα προσπάθησε με τον δικό του τρόπο, χωρίς φανφάρες, φωνές, κατηγορίες να επιφέρει την «αρμονία» όπως είπε χαρακτηριστικά μετά τον αγώνα με τη Μπασκόνια.

Φυσικά τώρα πλέον θα έχει πάρα πολλή δουλειά. Θα λέγαμε θα πρέπει να μεταμορφωθεί σε «νευροχειρουργός». Και αυτό διότι είναι υποχρεωμένος να κάνει λεπτές τομές, που δεν θα διαταράξουν τη «χημεία» και την «αρμονία» της ομάδας του βάζοντας στο ρόστερ τον Μαϊκ Τζέιμς και τον Αντριαν Πέιν.

Κι όλα αυτά εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων. Σαν να προσπαθεί ένας οδηγός να αλλάξει τιμόνι κατεβαίνοντας ένα δρόμο γεμάτο στροφές.

ΥΓ Οσο για το ματς με τη Μπασκόνια, ο Κένι Γκάμπριελ όχι τόσο με τα σουτ, αλλά με την προσφορά του στην άμυνα και η εικόνα του Κρις Σίνγκλετον, έδειξαν πως οι επικείμενες αλλαγές στο ρόστερ πάντα αναγκάζουν τους παίκτες που νομίζουν ότι απειλούνται να ανεβάζουν ρυθμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ