ΑΕΚ, γιατί είναι ΟΜΑΔΑ

ΑΕΚ, γιατί είναι ΟΜΑΔΑ

Από την μια μεριά μια ομάδα που ξεχειλίζει διάθεση και πάθος. Από την άλλη κάτι κουρασμένα παλληκάρια που απειλούν ότι «θα» αλλά όταν έρχεται η ώρα «δεν»…

Στην ΑΕΚ έρχονται από χρόνια στέρησης κι έτσι δεν γίνεται να δείχνουν έλεος. Όπου τον πετυχαίνουν του χώνουν κι από μια κατραπακιά βγάζοντας το άχτι τους. Σκέφτονται δικαιολογημένα , πότε θα τον ξαναβρούν σε τέτοιο αγωνιστικό χάλι και τον έχουν ξεκουφάνει στο «κατακέφαλο».

Όσα χρόνια και να πάμε πίσω δεν θα συναντήσουμε τέτοιο γλέντι των  κιτρινόμαυρων στους ερυθρόλευκους. Και δεν είναι να πεις ότι ο Δικέφαλος θέλγει με το ποδόσφαιρο που παίζει και είναι ισοπεδωτικός απέναντι στον Ολυμπιακό. Όχι! Είναι κάθε φορά απλά καλύτερος ή πιο υποφερτός και τον καθαρίζει σαν αυγό. Πρώτα τον αφήνει να νομίζει ότι μπορεί κάτι να κάνει -δείτε τις αρχές των αγώνων- και μετά σαδιστικά του παίρνει το κεφάλι. Το τέλειο γλέντι. Από τη μια μεριά μια ομάδα που ξεχειλίζει από διάθεση και πάθος. Από την άλλη κάτι κουρασμένα παλληκάρια που απειλούν ότι «θα» αλλά  όταν έρχεται η ώρα «δεν».

Η ΑΕΚ ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Η τύχη έχει συμμαχήσει μαζί της αλλά δεν πρόκειται μόνο για αυτό.  Έχει συγκεκριμένο σχέδιο ο Χιμένεθ. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο μπορεί ακόμα και η οι οπαδοί της ΑΕΚ να δυσανασχετούν αλλά σχέδιο υπάρχει και στο τέλος βγαίνει στο γήπεδο. Όποιος βρει σχέδιο στον Ολυμπιακό κερδίζει «χρυσούν ωρολόγιον» που έλεγε τω καιρώ εκείνω ο Αλκης Στέας.

Για να έχεις όμως πάθος και διάθεση μέσα στο γήπεδο πρέπει να έχεις και στόχους. Να είσαι κανονική ομάδα με παίκτες που έχουν έρθει για να εξελιχτούν και να κάνουν καριέρα. Που θεωρούν την ομάδα σου προορισμό και όχι σταθμό. Που δεν χρειάζονται κάθε τρεις και λίγο να συστήνονται μεταξύ τους και μέχρι να γνωριστούν να φεύγουν για να έρθουν άλλοι που γρήγορα θα φύγουν κι αυτοί.

Έτσι χτίζονται κανονικές ομάδες και παίρνουν σχήμα και μορφή. Στον Ολυμπιακό πιθανόν να πίστεψαν ότι για να το πετύχουν αυτό αρκεί να υπάρχει ο Φορτούνης. Αυτός όμως αγρόν ηγόρασε. Περιφέρεται περίπου ασκόπως στο γήπεδο και δεν προσπαθεί ούτε να ξεμαρκαριστεί για να σουτάρει. Λες και έχουν βάλει σωσία του να παίζει. Από κοντά κι ο Μιραλάς σκιά του καλού του εαυτού. Δείτε τον Ολυμπιακό των αστέρων το τελευταίο τέταρτο και θα αντιληφθείτε ότι εκείνοι που προσπαθούν και τρέχουν παροτρύνοντας του υπόλοιπους είναι ο Ταχτσίδης και ο Πάρντο.

Τους υπόλοιπους τους έχουν καταπιεί ο Αραούχο και ο Λάζαρος που ήρθαν από τον πάγκο και σκόραραν. Από τον πάγκο που γράφαμε όλοι ότι είναι άδειος και ο Μελισσανίδης έπρεπε να βάλει το χέρι στην τσέπη για να τον γεμίσει. Από τον πάγκο ήρθε ο Γιακουμάκης την Κυριακή. Από τον πάγκο τράβηξε ο αθεόφοβος Χιμένεθ  τους  Λάζαρο και  Αραούχο που σκόραραν. Ανάβει το πούρο του και τους γλεντάει όλους ο «Τίγρης»!

Και κάτι ακόμα: Ο Βράνιες πιάνει από τον λαιμό τον Μάριν κι ο διαιτητής Κομίνης δεν του δείχνει την κίτρινη κάρτα. Και λοιπόν; Το θέμα είναι ότι ο Βράνιες που ήταν για να μείνει το δελτίο του καρφωμένο στο ταβάνι για την συμπεριφορά του έχει σε δυο ματς σβήσει και τον Μιραλάς και όποιον στάθηκε απέναντί του. Ο Βράνιες που παίρνει διακόσια χιλιάρικα ενώ ο Μποτία οχτακόσια. Η ΑΕΚ που τα συμβόλαια των παικτών της ισούνται πάνω-κάτω με το άθροισμα των συμβολαίων του Μιραλάς, του Μάριν, του Οφόε και του Φορτούνη. ΑΕΚ γιατί είναι ομάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ