Ολυμπιακός και ΑΕΚ εμπιστεύτηκαν «ελληνικά» προϊόντα!

Ολυμπιακός και ΑΕΚ εμπιστεύτηκαν «ελληνικά» προϊόντα!

ΕΙΝΑΙ, ότι οι δύο, από τους τρεις άμεσους διεκδικητές του τίτλου, που ενίσχυσαν την ομάδα τους με τη απόκτηση παικτών βασικά από το ελληνικό πρωτάθλημα! Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πήρε τον 27χρονο Εχσάν Χατζισαφί από τον Πανιώνιο και τον 21χρονο Ιγκόρ Σίλβα από τον Αστέρα Τρίπολης. Αλλά και ο τρίτος, ο 30χρονος Κέβιν Μιραλάς ναι μεν ήλθε […]

ΕΙΝΑΙ, ότι οι δύο, από τους τρεις άμεσους διεκδικητές του τίτλου, που ενίσχυσαν την ομάδα τους με τη απόκτηση παικτών βασικά από το ελληνικό πρωτάθλημα!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πήρε τον 27χρονο Εχσάν Χατζισαφί από τον Πανιώνιο και τον 21χρονο Ιγκόρ Σίλβα από τον Αστέρα Τρίπολης. Αλλά και ο τρίτος, ο 30χρονος Κέβιν Μιραλάς ναι μεν ήλθε από την Έβερτον, όμως έχει πλήρη γνώση, για το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού από τον Πειραιά έφυγε και πήγε στους «μπλε» του Λίβερπουλ.

Η «ΕΝΩΣΗ» απέκτησε τον 33χρονο Σοτζέι Μασούντ, από τον Πανιώνιο και τον 27χρονο Νίκλας Χουλτ από τον Παναθηναϊκό. Ενώ ο δικός της τρίτος, ο 26χρονος Έρικ Μοράν προέρχεται από το εξωτερικά, αλλά χωρίς να διαθέτει , αντίθετα από τον Μιραλάς, την παραμικρή εμπειρία από ελληνικά γήπεδα.

ΒΓΑΙΝΕΙ ένα συμπέρασμα από αυτές τις κινήσεις των «ερυθρόλευκων» και των «κιτρινόμαυρων». Ότι έχουν την ίδια γραμμή πλεύσης, προκειμένου για την χειμερινή σεζόν και δίχως αυτό να σημαίνει, βέβαια, πως …συνεννοούνται. Θεωρούν ως το πιο σωστό την απόκτηση παικτών, που είναι εξοικειωμένοι με τις συνθήκες του πρωταθλήματος μας και δεν θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής, δεδομένου, ότι μέσα στον Γενάρη ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Η εξαίρεση της ΑΕΚ με την περίπτωση του Βάσκου αμυντικού μέσου, από την Λεγκανές, μετριάζεται από την πραγματικότητα, ότι ο παίκτης είναι της αποκλειστικής επιλογής του προπονητή, άρα ο Μοράν δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ψυχολογίας για να εξοικειωθεί όσο πιο γρήγορα με το νέο περιβάλλον του.

ΠΑΙΚΤΕΣ, λοιπόν, από τον πρωταθλητή 2017 και την δευτεραθλήτρια (μέσω των πλέϊ οφς) και φιναλίστρια του κυπέλλου 2017, οι οποίοι θα μπορέσουν αμέσως να αναλάβουν ευθύνες σε ομάδες με πολύ υψηλές απαιτήσεις, με πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αξίζει τονισμένης αναφοράς, ότι ο ΠΑΟΚ, που πρωτοπορεί πλέον στον πίνακα, με ένα βαθμό από τον Ολυμπιακό και δύο από την ΑΕΚ, θέλησε να τηρήσει την ίδια τακτική. Όμως, σκόνταψε, γιατί και οι δύο παίκτες, που έφτασε μια ανάσα από την απόκτηση τους, αρνήθηκαν τελικά να μετακινηθούν από τη Λεωφόρο στην Τούμπα. Πρώτα ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός Μολέδο και μετά ο επίσης αμυντικογενής Κουρμπέλης. Έτσι ο εντολοδέκτης των Ιβάν και υιού, ο Λούμπος Μίχελ, στράφηκε προς τον εξωτερικό. Εξασφαλίστηκε ο αμυντικός Μάρσιο Αζεβέδο, ενώ «κλώτσησε», γι΄αυτή τη μεταγραφική σεζόν ,ο Ουκρανός, με ελληνικές ρίζες, Χατσερίντι (επιλογή Ιβάν και όχι Λουτσέσκου), ο ποίος θέλει να συνεχίσει ως στόπερ της Ντιναμό Κιέβου και προφανώς για να βρίσκεται, κατά το ερχόμενο καλοκαίρι, πολύ κοντά στην ατμόσφαιρα του Μουντιάλ- «Ρωσίας 2018». Ξένοι οι άλλοι δύο, που προστέθηκαν στον Αρεβέζο, ο Βόσνιος αμυντικός Μάρκο Μιχόγεβιτς και ο Γάλλος μέσος Τιμούτ Μολέν. Ήτοι κανένας «Έλληνας»…

ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ, λοιπόν, και τον ΠΑΟΚ να οπλιζόταν με ομοιογενές «υλικό», όπως οι Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Με παίκτες , που δεν θα περνούσαν ούτε για μια αγωνιστική από πειραματική δοκιμασία . Κατ΄ ευθεία στο αγωνιστικό τερέν, φυσικά από την στιγμή, που θα το κρίνουν οι Όσκαρ Γκαρθία και Μανόλο Χιμένεθ. Ο «ερυθρόλευκος» χρησιμοποίησε μια φορά τον Χατζησαφί, που προερχόταν από θαυμάσιο α΄ γύρο στους «κυανέρυθρους» κι ενώ ο Μιχάλης Γρηγορίου τον είχε , περιστασιακά, αποσπάσει από το αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής στον άξονα. Καμία συμμετοχή για τον δεξιό αμυντικό Ιγκόρ, για τον οποίο ανοίγει ο δρόμος, μετά την αποχώρηση του Φιγκέϊρας. Σχεδόν 11δάτος είναι ο διεθνής Βέλγος ακραίος μεσοεπιθετικός, από τον οποίο υπάρχουν και οι πιο πολλές απαιτήσεις.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ οπισθοφύλακα απέκτησε και η ΑΕΚ, τον διεθνή Σουηδό , για τον οποίο ο ατζέντης του, Μαρτίν Νταλίν, άσκησε τρομερή πίεση στον Παναθηναϊκό, ακόμη και ο Χουλτ , ενοχλήθηκε. Με τον πρώην «πράσινο», που κατά πως φημολογείται ήταν προσωπική επιλογή του Δημήτρη Μελισσανίδη (… «τόχει» το άθλημα, από τα χρόνια στο «πανεπιστήμιο» του Ιωνικού, στη Νίκαια), η ΑΕΚ θα σταματήσει να χρησιμοποιεί ανορθόδοξα τον Μπακάκη. Επίσης ο Πορτογάλος Λόπες θα μονιμοποιηθεί, ως λύση στην αριστερή μεσοεπιθετική φτερούγα.

ΤΟ ΗΧΗΡΟ όνομα, από τα χειμερινά αποκτήματα του Ολυμπιακού είναι ο Κέβιν Μιραλάς. Για την ΑΕΚ ο Σοτζάϊ Μισούντ , ο οποίος από ηγέτης του Πανιωνίου, έχει αναλάβει την σημαντική αποστολή για «αντι-Μάνταλος». Κατά σύμπτωση στις ημέρες, που ο ΠΣΑΤ, στις ετήσιες βραβεύσεις του, ανακήρυξε τον Μάνταλο «κορυφαίο Ελληνα ποδοσφαιριστή για το 2017» και τον Ιρανό (μπλοκαρισμένο) διεθνή στην «κορυφαία ενδεκάδα του 2017». ΄Οσο για τον μεσοαμυντικό, Μοράν, τα πρώτα δείγματα , για «αντι-Γιόχανσον», δεν έχουν δημιουργήσει κλίμα ενθουσιασμού, στους «Ενωσίτες», που «ψηφίζουν δαγκωτό», για παρτενέρ του αρχηγού Αντρές Σιμόες, τον (ήδη υπερβολικά φιλόδοξο, με μόνιμες αναφορές του για καριέρα στο εξωτερικό), 20χρονο Κώστα Γαλανόπουλο.

ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΟ, ότι ο Παναθηναϊκός στις ίδιες πατημασιές με τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ. ΄Ητοι παίκτες από το δικό μας πρωτάθλημα, αλλά, βέβαια, προκειμένου για την «πράσινη» ΠΑΕ να ισχύει το «δεν γινόταν αλλιώς». Στη Λεωφόρο μετακόμισαν από την Τούμπα και με ειδικούς, δύο από τον ΠΑΟΚ. Ο 23χρονος Γιάννης Μυστακίδης , που άγνωστο κατά πόσο έχει βρει τον πραγματικό εαυτό του, μετά από την πολύμηνη απουσία του, λόγω τραυματισμού. Και ο 24χρονος διεθνής Αλβανός, ΄Εργκους Κάτσε , που θα κληθεί, από τον Ουζουνίδη, να συνδυάσει, στην αγωνιστική προσπάθεια του, στοιχεία από τον «μαραθωνοδρόμο» Κάρλος Ζέκα.

Υ.Γ.: Το «εμπιστοσύνη στα «ελληνικά» προϊόντα» (με απαραίτητα τα εισαγωγικά, αφού δεν είναι ούτε ένας γηγενής) εφαρμόστηκε πλήρως, από τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ, στην χειμερινή μεταγραφική σεζόν!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ