Νικοπολίδηδες και Δώνηδες!

Νικοπολίδηδες και Δώνηδες!

Ο γιος τους Αντώνη Νικοπολίδη, Γιάννης υπέγραψε προχθές επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό κι έφτασε η ώρα για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, όπως συνέβη με τον Γιώργο Δώνη και τους γιους του.

Άλλο ένα μήλο έχει πέσει κάτω από τη μηλιά. Ο 47χρονος Αντώνης Νικοπολίδης μπορεί να επικοινωνήσει με τον συνάδελφο του, στην Κύπρο, τον Γιώργο Δώνη, για να του πει με περηφάνια: «Δεν είσαι ο μόνος, που ευτύχησες να δεις τους γιους σου να ακολουθούν τα δικά σου αχνάρια και να γίνονται επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Έχω κι εγώ, τον Γιάννη…»!

Ο 18ΧΡΟΝΟΣ τερματοφύλακας Γιάννης Νικοπολίδης, όπως είναι γνωστό, υπέγραψε προχθές επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Η επιβράβευση του πρωταθλητή Σούπερ Λίγκα, με την Κ17, που αγωνίζεται τώρα στην Κ20 κι εκτιμήθηκε, ότι έφτασε η ώρα για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ του νεαρού, τωρινός προπονητής της Εθνικής Ελπίδων και με το αγωνιστικό ενεργητικό του (Χρυσό «2004», πρωταθλήματα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) να μη συγκρίνεται με οποιουδήποτε άλλου Έλληνα τερματοφύλακα, είναι γεγονός, ότι μετέδωσε στον Γιάννη το ποδοσφαιρικό ταλέντο , αλλά και την σύνεση, την σοβαρότητα του χαρακτήρα του.

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ 2016-17 της Τρίπολης, ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο Κ17, χάρη στην επιτυχία του Νικοπολίδη, κατά την εκτέλεση πέναλτι. Ο μόνος, που «δεν σήκωσε στους ώμους του» τον «μικρό ήρωα», ήταν ο Αντώνης. Γιατί ήθελε να του έδειχνε, πως βρισκόταν μόλις στην αφετηρία και ότι μπροστά του «περίμεναν» δεκάδες βήματα, τα οποία θα έπρεπε να διανύσει.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ την είδηση για την επαγγελματοποίηση του γεννημένου στις 8 Δεκεμβρίου 2000 Γιάννη Νικοπολίδη, για να περάσουμε και σε μια πολύ ξεχωριστή πραγματικότητα, που αφορά σε τερματοφύλακες. Όχι σε αστεράκια, όπως ο γιος του Ομοσπονδιακού της Ελπίδων, αλλά για φτασμένους, με παρουσία στην Εθνική Ανδρών!

ΕΙΝΑΙ κι αυτό πρωτοφανές , ότι τρεις τερματοφύλακες, από αυτούς, που επικαλέστηκαν οι Τσάνας- Σκίμπε για τις ανάγκες της Εθνικής , κατά την προκριματική φάση του Μουντιάλ «Ρωσία 2018» είναι εκτός εστίας! Ο Στέφανος Καπίνο, με ειδοποιητήριο από τον Ολυμπιακό, να αναζητήσει την επόμενη επαγγελματική στέγη του. Ο Γιάννης Ανέστης, λόγω διαφορών του με την ΑΕΚ. Και ο Παναγιώτης Γλύκας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, χρειάστηκαν μήνες για να επανέλθει , έτσι έχασε την θέση του βασικού, κυρίως από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και κατά δεύτερο λόγο, από τον Αργεντινό Ροντρίγκο Ρέϊ.

ΘΑΡΡΕΙΣ κι έπεσε «περονόσπορος» μέσα στην εστία της Εθνικής Ανδρών. Αφού ληφθεί υπόψη, ότι και ο μόνιμα βασικός, ο Ορέστης Καρνέζης, έκλεισε τον κύκλο του στα ιταλικά γήπεδα , όμως δεν έχει βρει ακόμη τον εαυτό του στη Γουότφορντ, από την οποία απολύθηκε το στήριγμα του, ο προπονητής Σίλβα.

ΟΙ ΚΑΠΙΝΟ και Ανέστης είδαν από την τηλεόραση τον πρώτο προημιτελικό Ολυμπιακού-ΑΕΚ 0-0. Αν σκεφτεί κανείς, ότι στην μόλις προηγούμενη συνάντηση των ίδιων ομάδων, κατά την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε εκείνο το περιπετειώδες «3-2» , είχαν τον πρώτο λόγο. Ο 34χρονος Βέλγος, Σίλβιο Προτό, και ο 23χρονος Βασίλης Μπάρκας κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, κατά την περασμένη Τετάρτη. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχουν άλλες δύο ευκαιρίες για να δώσουν νοερές μονομαχίες. Περίπτωση να γίνουν «θεατές» των Καπίνο και Ανέστη δεν υπάρχει. Γιατί οι «ερυθρόλευκοι» εμπιστεύονται πλέον τον 23χρονο Λευτέρη Χουτετσιώτη και κοιτάζουν το μέλλον με αστέρια, όπως τον γιο του Αντώνη Νικοπολίδη. Οι δε κιτρινόμαυροι έχουν αξιοποιήσει ήδη και τον 24χρονο Παναγιώτη Τσιντώτα.

ΝΕΟΙ τερματοφύλακες έχουν ανατείλει στο στερέωμα της Σούπερ Λίγκας. ΄Όπως είναι ο 24χρονος Ανδρέας Γιαννιώτης , μέσω του Ολυμπιακού στον Ατρόμητο, ο 27χρονος Νίκος Παπαδόπουλος της Λαμίας, ο 24χρονος Γιώργος Αθανασιάδης του Αστέρα Τρίπολης, ο 24χρονος Σωκράτης Διούδης του Παναθηναϊκού κι άλλοι. Μαζί τους ο Αγρινιώτης Δημήτρης Κυριακίδης, στην ιδανική ηλικία (31 χρονών) για τερματοφύλακας.

ΧΑΡΗ στην πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, που το αθλητικό ζευγάρι Αντώνη Νικοπολίδη- Βάσως Στασινού (πρώην μπασκετμπολίστριας) «προσφέρει» ένα από τους γόνους του, τον Γιάννη, σε υψηλά επαγγελματικά επίπεδα, αντλούμε τη αισιοδοξία, ότι από το ποδόσφαιρο μας δεν θα λείψουν οι καλοί τερματοφύλακας. Αναφέραμε και τα ονόματα εκείνων, που έχουν ανέβει ήδη στο πρώτο ράφι.

ΔΗΛΑΔΗ με τους τερματοφύλακες , από τους οποίους άλλοτε το ποδόσφαιρο μας έπασχε, οι Τσάνας-Σκίμπε δεν θα βρεθούν στην στενόχωρη θέση, στην οποία τους υποχρεώνει η λειψανδρία από σέντερ φορ – όπως θίξαμε πρόσφατα.

ΕΠΙΣΗΣ, να ελπίσουμε, ότι δεν θα είναι μακριά η αγωνιστική, που σε ντέρμπι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού θα τεθούν αντιμέτωποι ο τερματοφύλακας Γιάννης Νικοπολίδης με τον (κατά Μαρίνο Ουζουνίδη) σέντερ φορ (τωρινό 24χρονο) Χρήστο Δώνη! Μακάρι στο αγωνιστικό τερέν να είναι και ο Τάσος Δώνης, επιστρέφοντας από την ξενιτιά. .

*Υ.Γ.: Και άκρη του ενός και του άλλου πάγκου; Ούτε σε όνειρο μπορούμε να φανταστούμε : Αντώνη Νικοπολίδη Vs Γιώργου Δώνη (…γνωστοί και από την συνύπαρξη τους, ως παίκτες, στον Παναθηναϊκό)!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ