Ολυμπιακός- ΑΕΚ: Ζιλέ-Γαλανόπουλος 0-0, αλλά…

Ολυμπιακός- ΑΕΚ: Ζιλέ-Γαλανόπουλος 0-0, αλλά…

Ο Ολυμπιακός είναι πια μια άλλη ομάδα σε σχέση με τον Σεπτέμβρη όταν βρέθηκε τελευταία φορά στο ΟΑΚΑ, για να συναντήσει την ΑΕΚ

Καλό ματς. Με ρυθμό για μια ώρα, με κανονικούς προπονητές στους πάγκους με ένταση στο πλαίσιο του φυσιολογικού. Έληξε 0-0 με καλύτερους από τις δύο πλευρές δύο κεντρικούς χαφ. Τον Ζιλέ που ξαφνικά μοιάζει σημαντικός και τον Γαλανόπουλο που εξελίσσεται σε λαχείο. Ναι, 0-0 το σκορ όμως μπορεί κάποιος –με μια μικρή δόση αυθαιρεσίας- να πει ότι ίσως και να άνοιξε σε αυτή την αφετηρία της τριλογίας Ολυμπιακός-ΑΕΚ η οποία θα μας πάει ως τις 7 Γενάρη.

Και άνοιξε διότι ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε ότι πλέον είναι άλλη ομάδα, από εκείνη που τον Σεπτέμβρη στο ΟΑΚΑ έχασε ματς που προηγούνταν με 2-0 ως το 60 και βάλε. Πως είναι άλλη ομάδα ακόμη και από εκείνη που επικράτησε του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (1-0) στα τέλη Οκτώβρη, από η λεπτομέρεια μιας στημένης μπάλας. Δεν είναι μόνο η παρουσία του Όσκαρ Γκαρθία η οποία ανεβάζει την προσδοκία. Είναι η πρόοδος που προέκυψε συνολικά όλο αυτό το διάστημα. Απόψε ο Καταλανός άφησε στον πάγκο τον Καρίμ ως το τέλος και έφερε τον Μιραλάς στο χορτάρι στο 55΄, αλλά η εικόνα ήταν όπως έπρεπε. Με φρεσκάδα, με καλές ιδέες, με σωστή τακτοποίηση που δεν έδινε ρίσκο στη μόνιμη διάθεση επίθεσης.

Έγιναν τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες «γκολ» που δεν κατέληξαν στα δίχτυα είτε από την ικανότητα του Μπάρκα, είτε από την αστοχία. Σε τέτοια αναμέτρηση τρεις τόσο καλές ευκαιρίες είναι «ποσό». Α, και για να μην το ξεχάσουμε. Οι Πειραιώτες έχουν να δεχτούν γκολ από τις 9 Δεκέμβρη στο Αγρίνιο (1-4 τον Παναιτωλικό). Έχουν πλέον επτά ματς στη σειρά σε πρωτάθλημα και κύπελλο δίχως παθητικό. Απόψε δεν κινδύνευσαν ποτέ, από έναν αντίπαλο που τις καλύτερες τελικές του τις εκδήλωσε με τον (άρχοντα) στόπερ Τσιγκρίνσκι.

Η ΑΕΚ γενικά, δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Το έδειξε και το Σάββατο με τη Λάρισα, το επιβεβαίωσε και στο Καραϊσκάκη όπου για μια ώρα έτρεχε στον ρυθμό του αντιπάλου. Ο Χιμένεθ το σκέφτηκε καλά με τις δύο τετράδες και ακόμη καλύτερα με την επιλογή του Λόπες σε ρόλο αριστερού χαφ, καθώς έλεγξε μια πτέρυγα που θα μπορούσε να του προκαλέσει ακόμη περισσότερους μπελάδες από αυτούς που συνέβησαν στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έχει σε καλή κατάσταση όμως τους επιθετικούς του. Όχι στο να απειλήσουν, αλλά στο να κάνουν τα αυτονόητα. Να βάλουν την πλάτη, να κρατήσουν μπάλες, να ελέγξουν το μομέντουμ. Αν αυτό συνεχιστεί; Η τριλογία με τον Ολυμπιακό δύσκολα θα της βγει σε καλό. Με αυτό το μοτίβο ποδοσφαίρου και εμφανίσεων.

Ίσως να πρέπει ο Μασούντ να πλησιάσει ακόμη περισσότερο το αρχικό σχήμα. Κάποιος με καλύτερες ιδέες, πιο φρέσκα πόδια. Ίσως γενικά να επανεκτιμήσει τις δυνατότητες που τις δίνει το ανοιχτό μεταγραφικό παράθυρο ως το τέλος του μήνα. Διότι το rotation της είναι ούτως ή άλλως πολύ μικρό και αν δεν κάνουμε λάθος το Σάββατο μπήκε σε ένα τούνελ με δέκα διαφορετικά ματς σε 38 νύχτες. Όχι για δύο, αλλά για τρεις διοργανώσεις.

Πάντως για να επιστρέψουμε στα του κυπέλλου: Θυμηθείτε πως είναι… μπερδεψούρα το 0-0 στο κύπελλο. Είτε σε απογοητεύει, είτε σε ενθουσιάζει αυτές τις ώρες. Η ΑΕΚ μπορεί να νιώθει πως στην έδρα της έχει τον πρώτο λόγο, αλλά οι φιλοξενούμενοι θα προκρίνονται με νίκη και με όλες τις ισοπαλίες με γκολ. Μέχρι τότε (7/2) στο ΟΑΚΑ; Θα πρέπει οι δύο ομάδες να ξαναβρεθούν στο Φάληρο  (4/2) για το πρωτάθλημα ίσως στο σημαντικότερο ματς από αυτά τα τρία. Μια εικόνα ανάλογη με την αποψινή δίνει πολύ μεγάλο προβάδισμα στον Ολυμπιακό που κάποια στιγμή γύρω στο 60΄είχε τις τελικές σε 9-1 υπέρ του.

Έχει βεβαίως δρόμο ως τότε. Οι Πειραιώτες πάνε την Κυριακή στην Τρίπολη. Η ΑΕΚ υποδέχεται το Σάββατο τη Λαμία, που και στον πρώτο γύρο στο Περιστέρι έμοιαζε εύκολη αποστολή, αλλά τελικά υποτάχθηκε από το… όραμα του Βάτσιου, ο οποίος συνεχίζει κανονικά την καριέρα του στην Σούπερ Λιγκ. Όπως προφανώς θα συνεχίσει και ο Κούλα Χασάν, ο επόπτης που δεν είδε δύο παίκτες του ΠΑΟΚ οφσάιντ στο 1-0 επί του Ατρομήτου πριν από λίγο στην Τούμπα. Συμβαίνουν αυτά… Και θα συμβαίνουν αν ο εντεταλμένος Λάκοβιτς της UEFA δεν σπεύσει να στείλει μια ώρα αρχύτερα τους δύο νέους συνεργάτες στον Μέλο Περέιρα…

  

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ