Ο Τάκης Λεμονής να ξαναδεί ορισμένα πράγματα…

Ο Τάκης Λεμονής να ξαναδεί ορισμένα πράγματα…

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια. Η ΑΕΚ τον «κατάστρεψε» στα τελευταία λεπτά κάνοντας ιστορική ανατροπή που θα την θυμούνται χρόνια οι οπαδοί της. Ακριβώς το ίδιο πήγε να του κάνει το Σαββατόβραδο και ο Πανιώνιος. Θα του το είχε κάνει δηλαδή αν ο διαιτητής Ευαγγέλου διάβαζε τις φάσεις όπως ακριβώς τις διάβαζαν οι διαιτητές […]

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια. Η ΑΕΚ τον «κατάστρεψε» στα τελευταία λεπτά κάνοντας ιστορική ανατροπή που θα την θυμούνται χρόνια οι οπαδοί της. Ακριβώς το ίδιο πήγε να του κάνει το Σαββατόβραδο και ο Πανιώνιος. Θα του το είχε κάνει δηλαδή αν ο διαιτητής Ευαγγέλου διάβαζε τις φάσεις όπως ακριβώς τις διάβαζαν οι διαιτητές που σφύριζαν μέχρι τώρα τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.

Την περασμένη εβδομάδα έδωσαν και πήραν οι αναλύσεις πως ο Τάκης Λεμονής βρήκε την άκρη με την αμυντική λειτουργία και τώρα του μένει να λύσει και το πρόβλημα στην επίθεση. Να όμως που τίποτα δεν λύθηκε. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια κατάσταση ράβε ξήλωνε αδυνατώντας να αποκτήσει ισορροπία στις γραμμές του. Δουλεύει η επίθεση, «χάσκει» η άμυνα. Συγκροτείται πίσω, αδυνατεί να βάλει γκολ στον Ατρόμητο. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Λεμονή.

Σχετικά ξεκούραστη ήταν η ομάδα με τα την διακοπή του πρωταθλήματος. Μόνοι ουσιαστικά κουρασμένοι ο Φορτούνης και ο Ανσαριφάρντ που οργίασαν στη Νέα Σμύρνη. Κατά συνέπεια δεν είναι η κούραση είναι η νοοτροπία, η εμπεδωμένη αίσθηση ανάμεσα σε πολλούς παίκτες, ότι δεν είναι τόσο καλή ομάδα όσο διαδιδόταν το καλοκαίρι. Δεν γίνεται να είσαι Ολυμπιακός, να έχεις κάνει μεγαλειώδη ανατροπή με τρία γκολ και μετά από δυο χαμένες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, να γυρίζεις πίσω για να κρατήσεις αποτέλεσμα. Πάει να πει ότι δεν έχεις ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Λοιπόν, για να τα αποκτήσεις δεν φτάνουν μόνο οι «ξεσηκωτικές» ομιλίες στα αποδυτήρια. Θέλει να το δείχνεις καθαρά μέσα στο γήπεδο με τις επιλογές σου.

Όταν ο Ολυμπιακός μοιάζει να ξεφουσκώνει ο Λεμονής αποδέχεται το ξεφούσκωμα και βγάζει τον Οφόε βάζοντας κι άλλον αμυντικό χαφ δίπλα στον Ρομαό. Αμυνα λοιπόν για να κλειδώσει το παιχνίδι. Κι από πάνω αφοπλισμός του Φορτούνη. Γιατί είναι αφοπλισμός να βγάζεις τον Ανσαριφάρντ που βγαίνει στον χώρο και παίρνει τις κάθετες πάσες δημιουργώντας ταραχή στην άμυνα του Πανιωνίου. Μπαίνει ο Τζούρτζεβιτς που σκοντάφτει πάνω στους αντιπάλους του και ο Ταχτσίδης που έχει αφήσει τον καλό εαυτό του στο ματς με την Εθνική την περασμένη Τρίτη.

Όταν ο προπονητής δίνει το σύνθημα ή συμβιβάζεται με την οπισθοχώρηση της ομάδας του και η άμυνά του αποτελείται από άγουρα στόπερ δεν θέλει πολύ για να γίνει το ματς ροντέο. Και έγινε. Βαρύνει ευθύνη τον Λεμονή κι όταν δηλώνει πως πρέπει να ξαναδεί ορισμένα πράγμα πιθανολογώ πως αναφέρεται και στις επιλογές του στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ο Γρηγορίου επιλέγοντας να παίξει ανοικτά και στα ίσα τον πρωταθλητή έδωσε χώρους ώστε ο Σεμπά και ο Πάρντο να οργιάσουν στο πρώτο ημίχρονο. Κι εκεί που περίμενες ότι ο Πανιώνιος θα συνεχίσει να βγαίνει μπροστά πιέζοντας για γκολ, ο Ολυμπιακός εξαφανίστηκε από τα τρία τέταρτα του γηπέδου και η αμυντική του τετράδα άρχισε να διώχνει στα τυφλά. Αποκαρδιωτική εικόνα για μια μεγάλη ομάδα.Θέλει πέταμα το δεύτερο ημίχρονο.

Στο πρώτο έδειξε τι μπορεί να κάνει φέτος ο Ολυμπιακός. Επειδή δεν πρόκειται να υπάρχουν αγώνες που θα διαρκούν μόλις σαράντα πέντε λεπτά, ο Τάκης Λεμονής ας ξαναδεί ορισμένα πράγματα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ