Ντροπή σου Ιβάν, που έσπασες τη συμφωνία με τον Τσίπρα

Ντροπή σου Ιβάν, που έσπασες τη συμφωνία με τον Τσίπρα

Πόσο βολικό είναι να κρίνεις εξ ιδίων, πιστεύοντας πως όλο το σύστημα λειτουργεί στα πρότυπα των δικών σου άλαλων βολεμένων μούτσων, που στον ελεύθερο χρόνο τους ντύνονται οπαδοί...

Σε γενικές γραμμές, είμαι υπέρ της πολυφωνίας στα ΜΜΕ, είναι άκρως επικίνδυνο όταν η ενημέρωση περιορίζεται στα χέρια λίγων. Από την άλλη πλευρά η πολυφωνία έχει κι αυτή τ’ αρνητικά της, μια και ο ανεξέλεγκτος ανταγωνισμός γεννά «ρεπορτάζ εικασίας» όπως τα έχω βαφτίσει. Πλάθει δηλαδή ο άλλος ένα αληθοφανές σενάριο προσαρμοσμένο στην επικαιρότητα και το παρουσιάζει ως ρεπορτάζ, το οποίο όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια φαντασίωση. Απλώς θέλει να δείξει ότι είναι ψαγμένος, έχει άκρες και πρόσβαση στην πρωτογενή ενημέρωση.

Ανέφερα πρόσφατα την εφημερίδα Metrosport που το καλοκαίρι όταν ο ΠΑΟΚ έψαχνε προπονητή, οι δαιμόνιοι ποδογράφοι της δε σταμάτησαν να αποκαλύπτουν σε καθημερινή βάση πως «ο ΠΑΟΚ κινείται για προπονητή από την Ιβηρική, δεν αποκλείεται να είναι από την κεντρική Ευρώπη, ίσως είναι Σκανδιναβός, ενδεχομένως από Λατινική Αμερική», έπιασαν όλες τις γωνιές του πλανήτη οι μπαγάσηδες, σκεπτόμενοι πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ δε γίνεται να είναι Εσκιμώος ούτε Πακιστανός και τελικά ανακοινώθηκε Σέρβος !
Η χαρτομαντεία κάποτε θα σε προδώσει, είναι νόμος…

Κάπου στο ξεκίνημα του to10 θυμάμαι έκανα αφιέρωμα σε όσα παίχτηκαν το καλοκαίρι μνημονεύοντας το όνομα του Ουζουνίδη που ήταν η πρώτη επιλογή και στην πορεία της σεζόν όταν υπήρχε γκρίνια για το Λουτσέσκου, μετέτρεψαν τη δική μου αναδρομή σε ρεπορτάζ επικαιρότητας με τίτλο «στα υπόψιν και ο Ουζουνίδης».

Είναι και κουτοπόνηροι όπως διαπιστώνετε, γράφουν «στα υπόψιν» για να έχουν καλυμμένο τον πισινό τους. Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό παραπληροφόρησης λοιπόν, όπου η κάθε φαντασίωση, επιθυμία ή και ειδησεογραφική ζαριά μετατρέπεται σε ειδήση, διαβάσαμε και σενάρια περί συμφωνίας του Τσίπρα με τον Σαββίδη, ώστε ο τελευταίος να σφυρίξει αδιάφορα για το επερχόμενο συλλαλητήριο.

Το αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής νομίζω, πως και να υπήρχε τέτοια συμφωνία, ο τελευταίος που θα το μάθαινε θα ήταν ο ταλαίπωρος που παριστάνει τον αρθρογράφο στο απίθανο.gr. Ούτε στο περιβάλλον του Σαββίδη θα διέρρεε, εκτός αν πιστεύει κάποιος πως θα έλεγαν του Ιβάν πως κυκλοφορεί αυτή η φήμη και θα εξηγούσε στον καθένα πως έχει συνθηκολογήσει με τον Αλέξη. Αν υπήρχε τέτοια συμφωνία, θα την ήξεραν οι δυο τους, άντε το πολύ η Γκοντζάρεβα, ο Γκαγκάτσης, ο Παππάς, η Περιστέρα και τέλος. Για τους υπόλοιπους θα έβρισκε μια εύσχημη δικαιολογία του τύπου «από που κι ως που μια εταιρία να τοποθετηθεί για ένα συλλαλητήριο, που αφορά εθνικό ζήτημα;».

Μια και το ΄φερε ο λόγος μια παρόμοια τοποθέτηση θα ήταν εξαιρετικά βάσιμη, ο ΠΑΟΚ είναι ΑΕ από που κι ως που οφείλει να πάρει θέση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων; Μετρημένες στα δάχτυλα μεν υπάρχουν όμως κι άλλες μεγάλες εταιρίες στη Βόρεια Ελλάδα, γιατί δεν αναρωτήθηκαν λοιπόν το λόγο που δεν τοποθετήθηκε μέχρι σήμερα η Isomat; Με το ίδιο σκεπτικό, μετά την επίσκεψη Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις υπουργού του πως θα μας πάρουν μερικά νησιά, θα έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση και η Aegean airlines, σωστά;

H ΠΑΕ ΠΑΟΚ με σημερινή της ανακοίνωση παίρνει σαφή θέση και για την ονομασία και για το συλλαλητήριο, κυρίως γιατί ο Σαββίδης δεν είναι απλά ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εδώ και μια 16ετία είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών κοινοτήτων της Ρωσίας, είναι αυτός που κατάφερε να επαναλειτουργήσει η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, είναι απλά ένας Πόντιος με αποδεδειγμένη εθνική συνείδηση, που δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για κάθε τι που αφορά την πατρίδα και τις ρίζες του.

Προσέξτε όμως, οι σεναριογράφοι δεν εγκάλεσαν το Σαββίδη επειδή δεν τοποθετήθηκε ως πρόσωπο, αλλά ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ, διότι απλά θα έβρισκαν πάτημα να αναπτύξουν και θεωρίες συνωμοσίας, σαν αυτές που είδαμε πρόσφατα σε κάποιο Muppet show που εξελίχθηκε σε Magic Park, ότι και καλά ο Ιβάν όχι μόνο συμφώνησε με τον Τσίπρα να κάνει τον Κινέζο για το συλλαλητήριο, αλλά δεσμεύτηκε να βάλει και πλάτη για να κρατήσει την ίδια στάση και το οργανωμένο οπαδικό κίνημα.

Πόσο λίγο μας ξέρουν, πόσο βολικό είναι από την άλλη να κρίνεις εξ ιδίων, πιστεύοντας πως όλο το σύστημα λειτουργεί στα πρότυπα των δικών τους άλαλων βολεμένων μούτσων, που στον ελεύθερο χρόνο τους ντύνονται οπαδοί. Τώρα λοιπόν που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε σαφή θέση, αναμένω παρόμοιες αναλύσεις για τους λόγους που δεν έχουν πράξει το ίδιο και οι μεγάλες ΠΑΕ του λεκανοπεδίου.

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων άλλωστε είναι εθνικό, το κοινοβούλιο θα αποφασίζει, ούτε το Δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ούτε η Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Εκτός αν οι ΠΑΕ που προανέφερα ποιούν την νήσσαν, επειδή αυτή είναι η γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μη ρωτάτε που το έμαθα, μόλις ξεράσουν την πηγή της πληροφορίας για συμφωνία Σαββίδη-Τσίπρα, θα πράξω το ίδιο…

ΥΓ, Πέρα από το ότι παραπληροφορούν τον κόσμο κι ενίοτε προκαλούν εσωτερικά προβλήματα, «τα ρεπορτάζ εικασίας» δεν έχουν άλλες συνέπειες, όταν όμως γίνονται για να πουλήσεις εκδούλευση στο αφεντικό σου σκάβοντας ταυτόχρονα το λάκκο του άλλου, είναι δεδομένο πως θα πέσεις ο ίδιος μέσα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ