Ολυμπιακός: Ένα βήμα πιο μπροστά

Ολυμπιακός: Ένα βήμα πιο μπροστά

Τι και αν έχει πάρει 7 πρωταθλήματα στη σειρά. Ο Γενάρης αποδεικνύει πως ο Ολυμπιακός είναι πιο διψασμένος από όλους για το… νέκταρ του τίτλου.

Ως εδώ είναι σίγουρα ο πιο… οργανωμένος του Γενάρη, έστω και αν για να προλάβει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα επέλεξε να αφήσει μια σειρά από υποθέσεις, «ανοιχτές». Άλλος στη θέση του θα επέλεγε πρώτα να αδειάσει το ρόστερ από εκείνους που δεν υπολογίζονται (Εμενίκε, Καρσελά, Καπίνο, Μίλιτς, Ζντιέλαρ κλπ) αλλά επιβαρύνουν το μπάτζετ μπόλικα εκατ ευρώ. Ο Ολυμπιακός όμως έβαλε πλώρη για την ενίσχυση του. Και τα υπόλοιπα τα άφησε για αργότερα. Επιλογή που αν μη τι άλλο του δίνει το δικαίωμα να αισθάνεται τουλάχιστον ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους.

Κάπως έτσι σήμερα 18 του μήνα οι Πειραιώτες έχουν ήδη εδώ και δύο ματς νέο προπονητή. Έχουν ήδη στο ίδιο διάστημα τον Κέβιν Μιραλάς. Έχουν ήδη επικρατήσει του ΠΑΟΚ στην υπόθεση Χατζισαφί, και βεβαίως πρόλαβαν να κάνουν δικούς τους και δύο νεαρούς (Ιγκόρ για τώρα, Πασαλίδη για το καλοκαίρι) από την εγχώρια αγορά που παραδοσιακά αποδεικνύεται αξιόπιστη. Επιπλέον έκαναν την κίνηση τους για «τρίτο» τερματοφύλακα (Τσαλάκοβιτς), είναι σχεδόν βέβαιοι και για τον τρίτο επιθετικό (Βέργος) πίσω από Ανσαριφάρντ και Τζούρτζεβιτς.

Προχωράει καλά ο Ολυμπιακός. Και έχει μπροστά σχεδόν δύο εβδομάδες για να ολοκληρώσει με τις υπόλοιπες υποθέσεις του. Είτε εκείνες της ενίσχυσης που εάν και εφόσον θα ζητήσει ο Όσκαρ Γκαρθία. Είτε βεβαίως των αποχωρήσεων που φυσικά είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και που ως εδώ πέραν του Μπεν (Ερυθρός Αστέρας) δεν έχουν φέρει κάποιο τελεσίδικο αποτέλεσμα.

Θυμίζουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν πάρει 7 πρωταθλήματα στη σειρά. Ότι μετρούν 19 στα τελευταία 21. Ότι και φέτος είναι πρώτοι, έστω με διαφορά ενός βαθμού. Και όμως εκείνοι είναι που δείχνουν πιο… διψασμένοι από όλους εκείνους που ελπίζουν να πιουν το νέκταρ του τίτλου. Ούτε ο ΠΑΟΚ που παρότι έχει μεγάλη οικονομική άνεση, έχει τρέξει το πλάνο του Γενάρη όσο θα έπρεπε (με αποκορύφωμα την υπόθεση Μολέδο που πάει… μπρος-πίσω). Ούτε η ΑΕΚ που με τη σειρά της είναι με γεμάτες τσέπες έπειτα από την σπουδαία προσπάθεια της στην Ευρώπη, έχει καλύψει τις ανάγκες της. Η ΑΕΚ που έχει και μια σειρά υποθέσεις «εσωτερικού» με συμβόλαια που λήγουν, με ποδοσφαιριστές που διεκδικούν μεγαλύτερες αποδοχές κλπ που όπως φαίνεται την καθυστερούν επίσης.

Είναι η πείρα του Ολυμπιακού που τον οδηγεί σε αυτή την «ειδική διαδρομή»; Είναι η απειρία του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ σε συνθήκες πρωταθλητισμού μιας και οι δύο αυτές ομάδες έχουν πάρα πολλά χρόνια να βρεθούν σε κατάσταση «σοβαρού διεκδικητή»; Είναι ότι οι Πειραιώτες έχουν καταλάβει πως σε μια χρονιά που αντιμετωπίζουν αντιπάλους και εκτός αγωνιστικού χώρου, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο; Όπως και να έχει δημιουργείται ως εδώ ένα δεδικασμένο.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για τη συνέχεια. Ασφυκτικά γεμάτος. Οι άλλοι δύο έχουν ακόμη ανοιχτές υποθέσεις. Αν οι Ερυθρόλευκοι πάρουν έναν στόπερ θα το κάνουν έχοντας την άνεση να παραχωρήσουν τον βασικό στην εθνική Σερβίας, Βούκοβιτς ή τον αρχηγό τους Μποτία. Αν αποφασίσουν να αποκτήσουν έναν επιπλέον εξτρέμ (όπως τον Μπαμπά της Σεντ Ετιέν) θα το κάνουν παραχωρώντας με μεταγραφή είτε τον Σεμπά, είτε τον Πάρντο. Και να κλείσει το παράθυρο της ενίσχυσης όμως, ουσιαστικά δεν αφήνει εκκρεμότητα στο νέο του ρόστερ.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ αναζητά ακόμη τον αντικαταστάτη του Ζαμπράνο ενώ η ΑΕΚ ξέρει πως μπαίνει σε ένα τούνελ 38 ημερών με 10 διαφορετικές αναμετρήσεις, μη έχοντας πίσω από τον Λόπες άλλο διαθέσιμο αριστερό μπακ. Ρίσκα μοιάζουν όλα αυτά. Και ο χρόνος θα δείξει αν θα πληρωθούν ακριβά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ