Ολυμπιακός : Ποιος θα κάνει τη… μισή δουλειά;

Ολυμπιακός : Ποιος θα κάνει τη… μισή δουλειά;

Ο ερχομός του Γκαρθία βάζει διαφορετικά δεδομένα στο Ρέντη!

Μας το έδειξαν από την πρώτη στιγμή οι παίκτες του Ολυμπιακού ότι κατάλαβαν την… αλλαγή στον πάγκο. Έτσι κι αλλιώς η ηγεσία της εταιρίας τους είχε στείλει το μήνυμα από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, όταν είχε αφαιρέσει από το πλήρωμα έξι μέλη.

Από τότε οι ερυθρόλευκοι «έτρεξαν» ένα σερί με έξι διαδοχικές νίκες και με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να προσπεράσουν την ΑΕΚ και να οδηγήσουν αυτοί την κούρσα. Ξεπέρασαν και το εμπόδιο της Λάρισας με τον Κόντη στον πάγκο του αντί του Λεμονή και με τον Γκαρθία στην εξέδρα και έκτοτε δουλεύουν με τον Καταλανό στο Ρέντη.

Το να παίξεις όπως με τον Βαλβέρδε είναι … ωραία ιδέα αλλά όχι και τόσο απλή για να την εφαρμόσεις πάνω στο χορτάρι. Θυμίζουμε ότι δεν είναι μακριά ο καιρός που οι περισσότεροι από εμάς αποδίδαμε στην πρόχειρη ετοιμασία του Χάσι, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ξέμενε από μπαταρία στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Με τον Λεμονή το διόρθωσε αυτό, αφού απέκτησε περισσότερη διάρκεια στο παιχνίδι του αλλά τώρα με τον Γκαρθία θέλει να πετύχει κάτι διαφορετικό. Να «τελειώνει» τα ματς από το πρώτο μισό και αυτό απαιτεί αρκετά πράγματα μαζί.

Και ταχύτητα και κίνηση και πιο πολλές από μία δουλειές από όλους τους παίκτες. Κι επειδή η άμυνα μπορεί να παρουσίαζε αστάθεια, αλλά είχε προσφέρει και επιθετικά, αφού έχουν σκοράρει σχεδόν όλοι οι οπισθοφύλακες, ωστόσο οι παίκτες της επίθεσης δεν είχαν ανάλογη συμμετοχή στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Με τον Γκαρθία όμως δεν γίνεται να μείνει κανείς… σταθερός στη θέση του και να περιμένει την πάσα από τον συμπαίκτη του ή να μαρκάρει με τα μάτια και να σηκώνει τα χέρια όταν η ομάδα δέχεται το γκολ. Αυτά τελείωσαν.

Στο εξής είναι όλοι υποχρεωμένοι να πρεσάρουν τον αντίπαλο από την πρώτη πάσα και να μην τον αφήνουν να πλησιάζει την περιοχή του Προτό. Ο Ζιλέ που αν δεν είχε ξεκινήσει με τη Ναντ στο ξεκίνημα της σεζόν ίσως και να μην ήταν τώρα στο Ρέντη αλλά τον έσωσε ο περιορισμός με την απαγόρευση συμμετοχής σε τρίτη ομάδα-έπρεπε να αλλάξει… ήπειρο για να συνεχίσει κάπου αλλού.

Και με την Λαμία τον είδαμε να πρεσάρει στα όρια της αντίπαλης περιοχής, να κλέβει την μπάλα και να δημιουργεί το δεύτερο γκολ. Κάπως έτσι τη λύνεις την εξίσωση της κλειστής άμυνας. Όχι με τις «καμινάδες» για να κάνεις τους σκάουτερ που υπάρχουν στο γήπεδο να σημειώνουν τα ονόματα των σέντερ μπακ της αντίπαλης ομάδας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ