Παναθηναϊκός : Να πάρεις τον Μολέδο να τον κάνεις τι;

Παναθηναϊκός : Να πάρεις τον Μολέδο να τον κάνεις τι;

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί για ποιους λόγους ο Μολέδο δεν κάνει για κανέναν από τους τρεις διεκδικητές του τίτλου.

Οποιος θέλει έναν καλό στόπερ βγάζει από την τσέπη του, πληρώνει και τον παίρνει. Οποιος δεν θέλει, δεν τον «ζεματάει» η απόκτηση κεντρικού αμυντικού τότε πέντε μέρες κοσκινίζει. Ο ΠΑΟΚ με την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος θέλει ένα επιπλέον στόπερ για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Με την ευκαιρία θέλει να κάνει και μια επίδειξη δύναμης ανάμικτη με τρόπους καλής συμπεριφοράς απέναντι σε πεσμένο στα γόνατα αντίπαλο. Αυτός είναι ο λόγος που στράφηκε στον Μολέδο. Επιλογή λανθασμένη με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια.

Όταν ξέρεις ότι στη συνέχεια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου μπορεί να γίνουν όλα «αίμα και άμμος» θέλεις παίκτες αφιερωμένους στην υπόθεσή σου και την ομάδα σου. Αντί για αυτό εσύ παζαρεύεις να πάρεις δανεικό που σε τρεις μήνες έχει κανονίσει να επιστρέψει στην πατρίδα του κι έχει συμφωνήσει με την ομάδα που θα πάει.

Παίρνει παίκτη περιορισμένης ευθύνης και διάρκειας. Για ποιο λόγο αυτό να βάλει αύριο τα πόδια του στην φωτιά. Για να μνημονεύεται στην ιστορία του ΠΑΟΚ που δεν πρόκειται να τον απασχολήσει από την ώρα που θα μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Βραζιλία;

Ο Σαββίδης την έκανε την καλή πράξη. Τώρα θα πρέπει να αποτραβηχτεί από την υπόθεση και να ψάξει να βρει τι τρέχει με τα στελέχη του που εμφανίζονται ανίκανοι να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα….Πάμε στον Ολυμπιακό που «ακούστηκε» ότι ενδιαφέρθηκε για τον Μολέδο. Το θέμα εδώ είναι αν οι ερυθρόλευκοι ενδιαφέρονται πράγματι για στόπερ.

Η αλήθεια είναι ότι από στόπερ είναι φουλ. Από ικανούς στόπερ με προσωπικότητα και εμπειρίες έχουν έλλειψη από την στιγμή που για διάφορους λόγους δεν τους βγήκε ο Βούκοβιτς. Αν το σκέφτονται έτσι, τότε ας ψάξουν για ένα στόπερ με προοπτική. Ο βραζιλιάνος δεν ανήκει σε αυτές τις περιπτώσεις για λόγους που αναλύθηκαν νωρίτερα.

Είναι μακριά από το πρεστίζ και την λογική του Ολυμπιακού να παίρνει παίκτες μιας χρήσης χωρίς προοπτική. Δεν στέρεψαν οι στόπερ από το ποδοσφαιρικό στερέωμα και μάλλον βλάπτει την εικόνα του Ολυμπιακού να κινείται με την λογική της τελευταίας στιγμής δίνοντας την εντύπωση πως παίρνει παίκτη για να μην τον πάρει ένας ανταγωνιστής του.

Μετά το πατατράκ με τον Βράνιες που κακώς δεν είχαν προβλέψει στην ΑΕΚ, υπάρχει πράγματι θέμα στόπερ στην Ενωση. Ο Χιμένεθ «καταναλώνει» τρεις τέτοιους στα περισσότερα παιχνίδια και με τον παρατεταμένο τραυματισμό του Τσόσιτς η απόκτηση ενός κανονικού στόπερ είναι επιτακτική. Επειδή τα περιθώρια έχουν στενέψει στην Ενωση πρέπει να βιαστούν. Και πάλι όμως μπορούν να βρουν παίκτες που να λύνουν το πρόβλημα.

Ο Μολέδο δεν μένει πια εδώ. Εκτός αν και οι τρεις διεκδικητές του τίτλου βάλθηκαν πάνω από όλα να λύσουν το πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Αντίθετα η επιμονή σε έναν παίκτη που απλώς ενδιαφέρεται να περάσουν τρεις μήνες πριν σηκωθεί να φύγει , εφόσον ισχύει, απλά μαρτυρά φτώχεια στον μεταγραφικό σχεδιασμό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ