Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός : Δεν χάθηκε κι ο κόσμος

Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός : Δεν χάθηκε κι ο κόσμος

Πάλεψε ο Παναθηναϊκός, μπορούσε καλύτερα, αλλά δεν έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του

Αν υπάρχει μπασκετική αναγωγή στην παροιμιώδη φράση «η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε», τότε αυτή είναι η τέλεια περιγραφή του αγώνα ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε με τον Παναθηναϊκό. Κι αν πάλι θέλετε να το περιγράψουμε με στίχους, καταφεύγουμε στον Θάνο Μικρούτσικο (οι στίχοι είναι του Αλέξανδρου Μπάρα) και στο «είναι το πυκνό συλλαλητήριο που οργανώνει μόνος ένας, μόνος, κάπου ένα μαχαίρι είναι που βρέθηκε δίχως ν’ ακουστεί κανένας φόνος».

Άντε να προσπαθήσουμε με δικά μας λόγια να ερμηνεύσουμε αυτό που είδαμε:

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός (επιθετικά), αλλά έλεγξε απόλυτα το τέμπο του αγώνα, κατεβάζοντάς το εκεί που ήθελε κι υποχρεώνοντας τη Φενέρμπαχτσε να είναι… χειρότερη από αυτόν (επιθετικά).

Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά εντέλει έφυγε δίχως να πάρει τίποτα από την Κωνσταντινούπολη, χάνοντας εντέλει και τη διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός έλεγξε την έφεση των αντιπάλων του στα επιθετικά ριμπάουντ στα 3/4 του αγώνα, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό ήταν που του κόστισε την ήττα.

Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους «πράσινους» ότι δεν μόχθησαν, ότι δεν κυνήγησαν κάθε μπάλα, ότι δεν πάλεψαν. Από την άλλη, όμως, δεν κρατά κάτι, παρά την καλή προσπάθεια.

Αν θέλαμε όλο αυτό να το κλείσουμε σε μια εικόνα, σ’ ένα στιγμιότυπο, θα ήταν το κλέψιμο του Παππά στο κέντρο του γηπέδου, που αντί να οδηγήσει σε καλάθι άνευ αντιπάλου, κατέληξε σ’ ένα δυναμικό «στοπ» από τον Βέσελι και σε τρανζίσιον τουρκική επίθεση. Το λες και πορτοκαλί έκφραση του μύθου με τον Σίσυφο.

Όπως και να ‘χει, δεν είναι ήττα που πονάει, δεν είναι ήττα που είναι εκτός προγράμματος, δεν είναι ήττα με… κάτω τα χέρια. Περισσότερο ενοχλεί ότι το παιχνίδι ήταν υπό έλεγχο και στις λεπτομέρειες θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε θρίαμβο και μια νίκη που θα μετρούσε πολυεπίπεδα. Δεν ήρθε, δεν χάθηκε κι ο κόσμος…

Δεδομένο είναι πως ήδη όλοι έχουν περάσει στην επόμενη μέρα, καθώς ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ. Η υπεράσπιση της έδρας είναι προαπαιτούμενο για να κυνηγήσει ο Παναθηναϊκός θέση στην πρώτη τριάδα και στην ουσία να ακυρώσει την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε.

Ακόμα είναι νωρίς για να πει κανείς πού και πώς θα τερματίσουν οι ομάδες, ακόμα κανείς δεν έχει «κλειδώσει» τίποτα, τα αποτελέσματα (όχι μόνο των Ελλήνων πρεσβευτών) πείθουν και τους πιο αδαείς ότι όλα είναι δρόμος στη φετινή Ευρωλίγκα, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε υπολογισμούς. Είναι, όμως, ένα ενδεχόμενο να ισοβαθμήσουν Παναθηναϊκός και Φενέρ στην τέταρτη θέση (λέμε, ενδεχόμενο), οπότε αυτή η ήττα θα κοστίσει και θα πονέσει. Ας ελπίσουμε πως όχι…

Για να μην, καλό είναι να μην χαθεί αγώνας στο «Νίκος Γκάλης» συμπεριλαμβανομένου και αυτού με το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ