Τίμιο το μπάσκετ, τιμάει τον Πρίντεζη!

Τίμιο το μπάσκετ, τιμάει τον Πρίντεζη!

Τo μπάσκετ μίλησε για την ομάδα του Πειραιά, αλλά και  για μια μονάδα της. Για τον Γιώργο Πρίντεζη! Του έδωσε την  μεγάλη ικανοποίηση, ότι είναι πλέον ο αθλητής του Ολυμπιακού με τις περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές (215)!

Όταν ο Ολυμπιακός έχασε με 32 πόντους διαφορά, στη Βιτόρια, από αυτό το μετερίζι πήραμε θέση , ότι θα είναι λάθος και άδικο, αν στηθούν αγχόνες στο φαληρικό παρκέ, για να τις περάσουν στον λαιμό της ομάδας. Αναφερθήκαμε στις ιδιαιτερότητες της εξουθενωτικής διοργάνωσης και  την αστάθεια, που προκαλείται, για όλες τις ομάδες, ως προς την αγωνιστική απόδοση και τα αποτελέσματα. Επίσης, σε κάποιες εύλογες δικαιολογίες, που θα μπορούσε να επικαλούταν, ο δευτεροθεσίτης του βαθμολογικού πίνακα, για να αντιμετώπιζε τα πικρά σχόλια, με τα οποία «στολίστηκε».

ΛΙΓΕΣ , μόλις ημέρες μετά την βαριά ήττα από τη Μπασκόνια, ο Ολυμπιακός απάντησε , με το 94-64 εναντίον της Μακάμπι. Λειτούργησαν όχι μόνο ο πληγωμένος εγωϊσμός και το φιλότιμο όλων ανεξαιρέτως, που απαρτίζουν το πληρέστατο, το ισχυρότατο και υγιέστατο  «ερυθρόλευκο» τμήμα, αλλά και το ίδιο το μπάσκετ. Με το τελευταίο να σπεύδει, για την αποκατάσταση του δικαίου , της πραγματικότητας , των ισορροπιών.

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ  μίλησε για την ομάδα του Πειραιά, αλλά και  για μια μονάδα της. Για τον Γιώργο Πρίντεζη! Του έδωσε την  μεγάλη ικανοποίηση, ότι είναι πλέον ο αθλητής του Ολυμπιακού με τις περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές (215)! Μία πολύ σημαντική πρωτιά, την οποία δικαιούται «ο ναύαρχος από την Σύρο», γιατί έχει προσφέρει στο άθλημα και  στον Ολυμπιακό, όσα και  όλοι εκείνοι, που έχουν  τη μερίδα του λέοντος από πλευράς προβολής.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτή η πρωτιά, που  οδηγεί στο σημερινό κείμενο. Η γνώμη μας για τον Γιώργο Πρίντεζη είναι αποτυπωμένη σε δημοσιογραφικό χαρτί τόσο, που θα έφτανε για την σύνθεση ολόκληρων σελίδων! Μια εφημερίδα γεμίζουν τα εγκώμια, που έχουμε αφιερώσει στον άσο , τον οποίο κατατάσσουμε στην ίδια σειρά, στο ίδιο ύψος, με τους  συναδέλφους του, που μονοπωλούν , όπως λέμε στην δική μας γλώσσα, «τα πρωτοσέλιδα».

ΕΙΝΑΙ δεδομένη κι επεφρασμένη η άποψη μας, ότι ο Πρίντεζης έχει φορέσει στο κεφάλι του και τα σκήπτρα του κορυφαίου «4αριού» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν  χρειαζόμαστε μέτρημα-κόμπιασμα  σε «δεύτερο χρόνο», για να εκφραστούμε με θαυμασμό για τον νησιώτη  και να τον κατατάξουμε  στην «χρυσή 5άδα» της νεότερης εποχής του ελληνικού μπάσκετ,  της μετά του 1968 της ΑΕΚ και του 1987 της  Εθνικής.

ΤΟ ΘΕΜΑ  εδώ δεν είναι η ανάλυση των αγωνιστικών προσόντων του. Πασίγνωστο, ότι η βασική θέση του είναι του πάουερ φόργουορντ και πως μπορεί να ανταποκριθεί και σε ρόλο σέντερ φορ, αν το σχήμα είναι χαμηλό. Με την αλτικότητα  και δικής του κατασκευής  πατέντα το εύστοχο σουτ-«πεταχτάρι». Αυτά είναι δουλειά των περιγραφέων των αγώνων, από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, είναι όσων καταπιάνονται και με τις ατομικές λεπτομέρειες στην διάρκεια του παιχνιδιού.

ΕΜΕΙΣ επικεντρωνόμαστε  στο γεγονός, ότι ο Συριανός άσος , ο οποίος στις 22 Φεβρουαρίου έχει γενέθλια (θα πατήσει στον 33ο χρόνο της ηλικίας του και για να σβήσει το κερί θα τον βοηθήσουν η σύντροφος του, Στέλλα, και η λίγων μηνών κορούλα τους…) κατέρριψε το ρεκόρ του Μίλαν Τόμιτς, κατά τον αγώνα Ολυμπιακού- Μακάμπι 94-64, στην 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Με τους θεατές, στο ΣΕΦ, να τον αποθεώνουν , όπως το άξιζε κι εκείνος να συγκινείται , παρότι από ρεκόρ…δεν είναι άπειρος! ΄Εχει τις περισσότερες συμμετοχές (10) σε Φάϊναλ Φορ και κορυφαίος ριμπάουντερ, όπου τα 992 αυξήθηκαν κατά 6 επιθετικά, τα οποία μάζεψε με την 20λεπτη παρουσία του στο ματς της Τρίτης.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Πρίντεζης κατορθώνει και στέκεται στο υψηλότερο επίπεδο και αποτελεί μία από τις μεγάλες μορφές  στο μπάσκετ και γενικά στον ελληνικό αθλητισμό, σε ημέρες, που  τα ονόματα κάποιων συναδέλφων του «φωτίζονται με νέον». Δεν έχει εξασθενήσει η λάμψη, δεν τρεμοσβήνει η επιγραφή «Γιώργος Πρίντεζης  του Ολυμπιακού», επειδή η μόδα «θέλει» Γιάννη Αντεντοκούμπο κι  επιστρέφει στο Νίκ Γκαλη, λόγω Hall of Fame.

ΕΜΕΙΣ και οι περισσότεροι ΄Ελληνες φίλαθλοι αισθανόμαστε υπερπλήρεις, παρακολουθώντας  τον Γιώργο Πρίντεζη των 215 ευρωπαϊκών συμμετοχών, τον Βασίλη Σπανούλη «ηγέτη της Ευρωλίγκας», ανάμεσα στις 16 ομάδες, με προτίμηση 37,5%  από τους τζένεραλ μάνατζερς, το Νικ Καλάθη στ΄ αχνάρια του Δημήτρη Διαμαντίδη.

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ είναι τίμιο σπορ. Και γι΄αυτό τιμάει τον Πρίντεζη. Αποδεικνύει περίτρανα την καθαρότητα του  με την «επιλογή» , για «άλλη μια κορυφή» τον  υπέροχο  αθλητή, που διαθέτει  άλλο ένα χάρισμα: το χιούμορ! Το χρησιμοποιεί με την ίδια ευχέρεια και την ίδια ευστοχία , όπως το σουτ-«πεταχτάρι», με το οποίο έκανε τον Ολυμπιακό και  όλο το ελληνικό μπάσκετ να γελάσουν, από ευτυχία, όταν καθηλώθηκε η ρωσική «αρκούδα» και κατακτήθηκε το ευρωπαϊκό στέμμα στο Φάϊναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης!

*Υ.Γ.: Είναι μεγάλος  ΚΑΙ ο Πρίντεζης! ΄Όχι μόνο οι Σπανούλης, Καλάθης και ως πριν από ένα χρόνο ο Διαμαντίδης!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ