Παναθηναϊκός : Η «παγίδα» στον Καλάθη

Παναθηναϊκός : Η «παγίδα» στον Καλάθη

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ομπράντοβιτς θα επιδιώξει να εγκλωβίσει τον Καλάθη και να «παίξει με το μυαλό» του βάζοντάς του συνεχώς άλλον παίκτη, ώστε να τον πιέσει όσο δεν πάει άλλο. Εδώ θα κληθεί ο Πασκουάλ να έχει έτοιμη λύση.

Η «διαβολοεβδομάδα» ξεκινά απόψε για τον Παναθηναϊκό, που αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία και θα έλεγε κανείς πως πράγματι οι συνθήκες για να κάνει το διπλό είναι ευνοϊκές για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Οι«πράσινοι παίζουν καλά, είναι σε φόρμα, έχουν βρει τους ρόλους τους, διαθέτουν αυτοπεποίθηση, είναι αυτό που λέμε σε «καλό φεγγάρι».

Από την άλλη πλευρά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει προβλήματα με τραυματισμούς και απουσίες, δεν κάνει καλή προπόνηση και η ομάδα του έχει επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση.

Το θέμα βέβαια είναι το ποιος Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί στο Αμπντί Ιπεκτσί. Αν εμφανιστεί η ομάδα που πήγε στη Βαλένθια και τη Βαρκελώνη τότε δεν υπάρχει θέμα προβληματισμού για τους Τούρκους.

Εάν όμως οι πράσινοι αγγίξουν τα επίπεδα απόδοσης όπως στο Βελιγράδι ή το ΣΕΦ τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά.

Φυσικά ο Σέρβος ξέρει πολύ καλά πώς να χτυπάει στις αδυναμίες του αντιπάλου και να επιμένει μέχρι να πάρει αυτό που θέλει.

Γνωρίζει λοιπόν πολύ καλά πως το «βαρύ σασί» του Παναθηναϊκού είναι το δίδυμο Καλάθη- Γκιστ. Όπως παλαιότερα για εκείνον οι Διαμαντίδης- Μπατίστ.

Θα επιδιώξει λοιπόν να «ξεχαρβαλώσει» το σασί του Παναθηναϊκού ξεκινώντας κυρίως από τον Καλάθη. Είναι ξεκάθαρο πως θα επιδιώξει να τον εγκλωβίσει και να «παίξει με το μυαλό» του βάζοντάς του συνεχώς άλλον παίκτη, ώστε να τον πιέσει όσο δεν πάει άλλο.

Αν το καταφέρει, θα έχει κάνει τη μισή δουλειά και ο Πασκουάλ εδώ θα πρέπει να έχει έτοιμη λύση. Το έχει ξαναπάθει και περιμένουμε να παρουσιάσει την δική του απάντηση στην κατάσταση που θα συναντήσει.

Από εκεί και πέρα βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν από τους περιφερειακούς του τριφυλλιού. Όλοι τους ανεξαιρέτως θα πρέπει να είναι πανέτοιμοι να ανταποκριθούν στο παιχνίδι «ένας εναντίον ενός» του Ουοναμέικερ, στην πίεση των Τούρκων και κυρίως στο τετραγωνισμένο, με αποστάσεις χιλιοστού μπάσκετ της Φενέρμπαχτσε, που θα ψάξει για το ελεύθερο τρίποντο του Μέλι ή του Ντατόμε.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο θα είναι τα ριμπάουντ. Από τον έλεγχό τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και το τέμπο που θα έχει το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τα πάρει για να «παγώσει» το ρυθμό, να μην βάλει τον κόσμο στην εξίσωση και να επιδιώξει σε παιχνίδι επαφών και πέντε εναντίον πέντε να εκμεταλλευτεί το μέγεθος που έχουν οι ψηλοί του.

Αν καταφέρει να κερδίσει ο Παναθηναϊκός όχι μόνο θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα τετράδας, αλλά μια ισχυρή ένεση ηθικού. Και αυτό θα είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ