Παναθηναϊκός : Κόντρα στο παρελθόν του

Παναθηναϊκός : Κόντρα στο παρελθόν του

Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί ξανά απέναντι στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σ' ένα παιχνίδι με αρκετές ιδιαιτερότητες, τόσο για το Τριφύλλι όσο και για τον Σέρβο κόουτς.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες ομάδες και αν αλλάξει ο Ομπράντοβιτς πάντα οι αναμετρήσεις με τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό θα είναι ιδιαίτερες και δύσκολες τόσο για τον ίδιο όσο και για τους πράσινους.

Ο προπονητής που έχει συνδέσει το όνομα του με τις μεγαλύτερες στιγμές στην ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού, αφού μαζί του οι πράσινοι έχουν κατακτήσει τα πέντε από τα έξι τρόπαια τους, υποδέχεται απόψε την ομάδα του τριφυλλιού στην Πόλη.

Το ζευγάρι ΠΑΟ- Φενέρ πριν την έλευση του Ζοτς στην τούρκικη ομάδα ήταν μάλλον αδιάφορο. Από τη μια γιατί ο τούρκικος σύλλογος, στην προ Ζέλικο εποχή, δεν ήταν ποτέ ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο και από την άλλη γιατί η παρουσία της Φενέρ στη διοργάνωση δεν είχε ποτέ συνεχόμενη διάρκεια τα προηγούμενα χρόνια.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που οι διοικούντες αποφάσισαν να αναθέσουν στον Σέρβο κόουτς τη δημιουργία μιας ομάδας με στόχο την κορυφή της Ευρώπης. Πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Η Φενέρμπαχτσε είναι από πέρυσι πρωταθλήτρια Ευρώπης ενώ ο εξάκις τροπαιούχος Παναθηναϊκός απέχει ήδη μια πενταετία από τη γιορτή των final- four. Για να φτάσει, μάλιστα, η ομάδα του Ζοτς στην κορυφή χρειάστηκε να πετάξει εκτός διοργάνωσης τους πράσινους σε μια σειρά play-off που δημιούργησε κλυδωνισμούς στο τριφύλλι και οδήγησε στην περίφημη ιστορία με την επιστροφή της ομάδας με πούλμαν μετά το τρίτο ματς και τον αποκλεισμό στη Πόλη.

Σήμερα φυσικά δεν κρίνεται σχεδόν τίποτα. Οι δύο ομάδες μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει καλή έως πολύ καλή πορεία και παλεύουν να πάρουν μια θέση στην προνομιούχο πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Έχουν διαφορά μόλις μια νίκη, καλύτεροι οι πράσινοι, βρίσκονται σε ικανοποιητικό αγωνιστικό ρυθμό και αναμένεται να μείνουν στη διεκδίκηση του πλεονεκτήματος μέχρι το τέλος.

ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακός, οι δύο αποψινοί μονομάχοι και η Ρεάλ θα πηγαίνουν χέρι χέρι ως το τέλος μέχρι να κάτσει οριστικά η μπίλια. Βέβαια, όπως αποδείχτηκε και πέρυσι το πλεονέκτημα αν έχεις καλή ομάδα μπορεί να μην παίξει και ρόλο, αλλά καλό είναι να υπάρχει.

Η διπλή αγωνιστική την εβδομάδα που διανύουμε θα ξεκαθαρίσει κάπως τα πράγματα. Δείτε για παράδειγμα την Ζαλγκίρις, που την πάτησε χθες στη Γερμανία και έχασε έδαφος.

Αγωνιστικά το ματς δεν θα κρύβει πολλές εκπλήξεις. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν, όπως πάντα σκληρή άμυνα, θα προσπαθήσουν να φέρουν το παιχνίδι στη ρακέτα όπου έχουν παίκτες για να τελειώσουν τις φάσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να τρέξουν όσο περισσότερο μπορούν και ελπίζουν το μεγάλο τους όπλο τη φετινή σεζόν, το μακρινό σουτ δηλαδή, να μην τους προδώσει.

Αν η ομάδα του Πασκουάλ φύγει με τη νίκη απόψε και με δεδομένη την ισχύ της έδρας της θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για να πετύχει το στόχο της βάζοντας παράλληλα σε περιπέτειες τον Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του. Αν πάλι δεν τα καταφέρει δεν έγινε και τίποτα. Τα υπόλοιπα σε λίγες ώρες στο παρκέ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ