Ολυμπιακός : Στην ομάδα με τους «Μαχητές»!

Ολυμπιακός : Στην ομάδα με τους «Μαχητές»!

Ο Όσκαρ Γκαρθία θέλει να κερδίσει το κοινό στο ξεκίνημά του στο «κόκκινο survivor»!

Θέλει να κερδίσει χρόνο ο Όσκαρ Γκαρθία. Απολύτως κατανοητό. Ανέλαβε τον Ολυμπιακό στα μισά της διαδρομής, έστω κι αν τον βρήκε στην πρώτη θέση, με την οριακή διαφορά του ενός πόντου από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!

Οι υποχρεώσεις του πέφτουν «μαζεμένες», καθώς ο Ολυμπιακός θα παίξει τρία ματς με την ΑΕΚ μέσα σε 15 μέρες και αυτά τα παιχνίδια είναι «διαφορετικά» για όλους. Από τις πρώτες του κινήσεις είναι ξεκάθαρο ότι αναζητά τη βοήθεια του κοινού. Θέλει να κερδίσει τον κόσμο της ομάδας, ίσως γιατί του μίλησε σχετικά και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος προφανώς και δεν θα ξεχάσει την τελευταία βραδιά του Οκτώβρη, όταν γύρισε στο Καραϊσκάκη από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα!

Δεν είναι τυχαίες οι κινήσεις του Καταλανού. Μετά το ματς κυπέλλου με τον Πλατανιά ευχαρίστησε τους οπαδούς, αυτούς που έδωσαν το παρών σε μία εργάσιμη μέρα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Θυμάστε άλλον προπονητή να έχει δείξει τέτοιες ευαισθησίες; Και μετά το παιχνίδι με την Λαμία δεν χαιρέτισε μόνον τους παίκτες του αλλά και τον κόσμο στην εξέδρα ενώ βρέθηκε και στο ΣΕΦ για το ματς του Ολυμπιακού με την Μακάμπι.

Οι παλιοσειρές στο Ρέντη μπορούν να καταλάβουν εύκολα έναν προπονητή και να κάνουν την εκτίμησή τους για το που θα φτάσει. Για τον Βαλβέρδε δεν ήταν δύσκολη η πρόβλεψη, αφού ο Βάσκος είχε πάει τελικό του ΟΥΕΦΑ (όπως έλεγαν τότε το Γιουρόπα Λιγκ) με την Εσπανιόλ, και τον οποίο είχε χάσει στα πέναλτι από την Σεβίλλη του Χουάντε Ράμος.

Για τον «άγνωστο» όμως Μάρκο Σίλβα είχε περισσότερο ενδιαφέρον η καλή άποψη που σχηματίστηκε στο προπονητήριο του Ολυμπιακού. Ήταν κόουτς που δεν άφηνε τίποτα στην τύχη και ζητούσε να μάθει ακόμη και το τι έγραφαν όλες οι εφημερίδες. Για τον ίδιο, για τους παίκτες του, για την ομάδα. Σε αντίθεση με τον Ερνέστο που είχε… απαγορέψει να του αναφέρουν τα δημοσιεύματα του Τύπου.

Κι ο Γκαρθία σε αυτές τις πρώτες μέρες του στο Ρέντη δείχνει να είναι ο προπονητής που θέλει να τα προσέχει όλα. Λογικό, καθώς βρίσκεται σε ηλικία που τώρα χτίζει την καριέρα του και ο Ολυμπιακός είναι για αυτόν πολύ πιο σημαντικό σκαλοπάτι μετά τις Μακάμπι, Σάλτσμπουργκ και Σεντ Ετιέν.

Όπως αποδείχθηκε στο πρόσφατο παρελθόν και για τον Λεονάρντο Ζαρντί, ο οποίος ήταν πιο χαμηλών τόνων, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει μέχρι τον πάγκο της Μονακό.

Ο Όσκαρ Γκαρθία δεν φαίνεται να ανήκει στην ομάδα των «Διάσημων» και όπως όλα δείχνουν θα συμπεριληφθεί σε αυτή με τους «Μαχητές»!

Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση με τον αστερίσκο ότι σαφώς και είναι πολύ νωρίς ακόμη για οποιαδήποτε πρόβλεψη σε σχέση με την πορεία του στο κόκκινο survivor! Το κοινό είναι βέβαια αυτό που «ψηφίζει», αλλά θα πρέπει να δει και έργο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ