Ο ΠΑΟΚ κρυφακούει και κρυφοκοιτάζει!

Ο ΠΑΟΚ κρυφακούει και κρυφοκοιτάζει!

Ο ΠΑΟΚ κρυφακούει και κρυφοκοιτάζει οτιδήποτε περί τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Με την σιγουριά, πως θα του βγει σε καλό, χωρίς να υπολογίζει, την γενεσιουργό αρχή του ποδοσφαίρου «Μπάλα είναι και γυρίζει».

Όλα τα φώτα έπεσαν πάνω στο ζευγάρι Ολυμπιακός- ΑΕΚ, από την κλήρωση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Οι λόγοι πολλοί και γνωστοί. Και δεν ήταν μόνο οι ερυθρόλευκοι και οι κιτρινόμαυροι, που ασχολήθηκαν με τα δύο παιχνίδια, τα οποία θα γίνουν  στις 24-1-18, στο Φάληρο και στις 11-2-18  στο Μαρούσι. Εξίσου (!) ενδιαφέρθηκαν και οι ΠΑΟΚτσήδες!

ΟΙ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΙ είδαν με πολλή χαρά, ότι απέφυγαν τον ένα από τους δύο, με τους οποίους συνδιεκδικούν  τον πρωταθληματικό τίτλο. Και ότι κόβονται στη μέση οι πιθανότητες, για να έχουν, αντί για κάποιον άλλο, το νικητή του προημιτελικού  ζευγαριού  στον τελικό.

ΑΠΟΛΥΤΗ η πίστη των Βορειοελλαδιτών, πως θα αποκλείσουν τον Ατρόμητο, γι’ αυτό και η προσοχή τους, σχεδόν εξ’ ολοκλήρου, εστιάστηκε στο πειραιωτο-αθηναϊκό ζευγάρι, που κάλλιστα θα μπορούσε αυτό να ήταν παρόν στον τελικό της Άνοιξης. Υπήρξαν αμέσως σχετικές δηλώσεις, για το πόσο  καλό ήταν για την ομάδα τους, που δεν κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ, ενώ στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση Δευτεριάτικων αθλητικών εκπομπών της ΕΡΤ3.

ΣΕ ΜΙΑ από τις εκπομπές, ειπώθηκε και ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί , επί πλέον, να βγει έμμεσα ωφελημένος, από την τριπλή (δύο για το Κύπελλο, μία ενδιάμεσα για το πρωτάθλημα) σύγκρουση, μέσα σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα,   των δύο τωρινών κορυφαίων δυνάμεων της πρωτεύουσας . Αναφέρθηκαν  για την περίπτωση τιμωρίας παικτών με κάρτες  ή και τραυματισμούς. Μια τέτοια αποδυνάμωση του ζευγαριού θα έχει ευνοϊκή επίπτωση για τον ΠΑΟΚ, κατά τον μαραθώνιο για τον τίτλο.

ΠΟΛΥ χαρακτηριστικό, ότι συγκεκριμένοι κύκλοι του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συμμετέχουν στο εξαιρετικά οργανωμένο παιχνίδι της προπαγάνδας ή αλλιώς της επικοινωνιακής γραμμής, δεν έδειξαν πως ανησύχησαν, ότι η ομάδα τους κληρώθηκε με τον Ατρόμητο. Τον 4ο του βαθμολογικού πίνακα, για τον οποίο εξυπακούεται, πως δεν έπαυσε να είναι από τους παρόντες-διαφήμιση για το εφετινό πρωτάθλημα, επειδή χρεώθηκε την πρώτη εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό.

ΙΣΩΣ αυτή η βεβαιότητα, για την πρόκριση στην ημιτελική φάση, να απορρέει πως άλλος ένας αντίπαλος τους, μετά την Κέρκυρα κατά την 17η αγωνιστική, θα παραταχθεί με κουτσουρεμένη την βασική 11άδα του. Με τον Ατρόμητο αναγκασμένο να διατηρήσει σφιγμένη την θηλιά, που του έχει περάσει  η Μικράς Ασίας 1, στον λαιμό. Εννοούμε  την συμφωνία για  την μη χρησιμοποίηση, κατά του ΠΑΟΚ, των δανεικών Ουάρντα, Χατζηισαϊα και Γιαννούλη…

ΤΩΡΙΝΟ Περιστέρι χωρίς τον Μ.V.P. Αμρ Ουάρντα είναι σαν να στερείται τη μια φτερούγα του. Εξασθενεί εκ των ουκ άνευ κατά τα τρία-ενδέκατα, ο Ατρόμητος, όταν συναντιέται με τον ΠΑΟΚ. Τον καλομαθημένο πλέον υποψήφιο πρωταθλητή ή και νταμπλούχο για τέτοιες καταστάσεις. Βέβαια με αυτή της Κέρκυρας, κατά την περασμένη Κυριακή, να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και να αποτελεί κάτι το εξωφρενικό.

Τουλάχιστο με πέντε (!) βασικούς εκτός αγώνα και  με το «σαθρό επιχείρημα», ότι… κρίθηκε συμφέρον το να έσβηναν «με μία κι έξω» το φορτίο από τις κάρτες, κατά την φιλοξενία με τον ΠΑΟΚ. Θυμίζουμε, ότι στον περσινό αγώνα ΠΑΟΚ-Κέρκυρας, μετά τη λήξη του ισόπαλου α΄ημιχρόνου , ο υπηρεσιακός προπονητής αντικατέστησε τον σκόρερ και καλύτερο  παίκτη της ομάδας του.

Ο ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ είχε επίγνωση αυτής της απίθανης απόφασης; Ο Καρδιτσιώτης βρέθηκε προ τετελεσμένου γεγονότος; Αν ναι, το αποδέχτηκε σιωπηρότατα, για την ακρίβεια «στο μουγγό», επειδή δεν ήθελε να παρατεινόταν η ανεργία του; Πάντως, θα το καταλάβει αργότερα, πως δεν ήταν τιμητικό, για τη καριέρα του (όπως και για μία πολύ βαριά ήττα της τότε ομάδας του, στην Θεσσαλονίκη…) , ότι σε εντός έδρας ματς και με την «Κασσιόπη» να καίγεται από την ανάγκη για συγκομιδή βαθμών, συμφώνησε γι’ αυτό το  «μασκαριλίκι». Βιάστηκε ενόψει Αποκριών;

ΜΕ ΤΗΝ καρναβαλίσια ατμόσφαιρα να ενισχύεται μετά τη λήξη του αγώνα, όταν λέχθηκε από διαφόρους, ακόμη και από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ότι «δεν ήταν καθόλου εύκολο το τρία-μηδέν»! Ναι ήταν αφάνταστα δύσκολο, κόντρα στην σχεδόν αμιγώς β΄ Κερκύρας, η οποία κατά 1000% σε κανένα από το επόμενα παιχνίδια της θα επιχειρήσει τέτοια μαζική  ταυτόχρονα  απόσβεση καρτών.

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ είναι διαφορετικός από την Κέρκυρα, ως προς το συγκεκριμένο θλιβερό γεγονός, το οποίο φυσικά είναι προς αποφυγή. Δεν θα κρυφτεί πίσω από το μικρό δάκτυλο χεριού του, με την δικαιολογία, για «σβήσιμο καρτών», ώστε να κατεβάσει πάλι (όπως στην Τούμπα) ελλιπέστατη την ομάδα του, εναντίον του «πανθρωρακισμένου»  ΠΑΟΚ. Είναι «τα διόδια, που πληρώνει», για την σπέσιαλ ενίσχυση, που του προσέφερε η ασπρόμαυρη ΠΑΕ, με τον εξυπνότατο  δανεισμό (για να παίζουν εναντίον των ανταγωνιστών του ΠΑΟΚ) των Ουάρντα, Χατζισαϊα, Γιαννούλη.

ΑΥΤΑ «ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ» του Ατρόμητου προκαλούν την αίσθηση, στους ΠΑΟΚτσήδες ότι θα συνεχίσουν τα άνετα ταξίδια τους (σαν το «τουριστικό» στην ειδυλλιακή Κέρκυρα). Και πως θα έχουν να κάνουν με ορθάνοικτη την εθνική οδό, στην πορεία τους και για τον εφετινό τελικό… Κατά την ίδια ώρα, που Ολυμπιακός και ΑΕΚ  θα εξαντλούν κάθε ικμάδα από τις δυνάμεις τους, χωρίς δε να ξεχνάμε, ότι στην 23η αγωνιστική είναι το ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός και την 25η το ΠΑΟΚ- ΑΕΚ…

  • Υ.Γ.: Ο ΠΑΟΚ κρυφακούει και κρυφοκοιτάζει οτιδήποτε περί τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Με την σιγουριά, πως θα του βγει σε καλό, χωρίς να υπολογίζει, ούτε να φοβάται, την γενεσιουργό αρχή του ποδοσφαίρου «Μπάλα είναι και γυρίζει». Άραγε αυτή πως θα την έλεγε …με τα δαιδαλώδη , λαβυρινθοειδή , Αριστοφανικά του ο ΠΑΟΚτσής  Κώστας Ζουράρις και σε ημέρα, που έχει απομακρυνθεί (έστω μόνο) από την κυβερνητική σύνθεση;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ