Η ευκαιρία και το επιπλέον κίνητρο της ΑΕΚ

Η ευκαιρία και το επιπλέον κίνητρο της ΑΕΚ

Τα τρία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν θα κρίνουν τη σεζόν, όμως είναι ικανά για να δώσουν στην Ένωση το πάνω χέρι και μάλιστα για τα καλά.

Η νίκη επί του ΠΑΣ, παρότι ήρθε με άγχος, διατήρησε την ΑΕΚ στην διαδικασία αντεπίθεσης που βρίσκεται από το ξεκίνημα του 2018 και δεν έβαλε την ομάδα σε περίεργες καταστάσεις. Που μετά και την κλήρωση του Κυπέλλου θα μπορούσαν να ήταν ιδιαίτερες δύσκολες.

Τα τρία ματς που έρχονται με τον Ολυμπιακό απαιτούν απόλυτη συγκέντρωση και περιθώρια για γκρίνιες και αμφισβητήσεις, που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα στραβοπάτημα με τα Γιάννενα, δεν υπάρχουν.

Η Ένωση παρότι δεν έθελξε με την απόδοσή της, βρήκε τον τρόπο να πάρει το «τρίποντο» βασιζόμενη στην ποιότητα που έχει από το κέντρο και μπροστά. Η οποία είναι τεράστια και δεν προκύπτει μόνο από την παρουσία των Λιβάγια και Αραούχο.

Αυτό το στοιχείο σίγουρα θα είναι καθοριστικό και για τα τρία ματς-«φωτιά» που έρχονται με τον Ολυμπιακό. Όμως δεν θα είναι το μοναδικό πάνω στο οποίο μπορεί να βασιστεί η ΑΕΚ, για να αποκλείσει ξανά την ομάδα του Πειραιά. Όπως έκανε και πέρυσι, στη φάση των ημιτελικών τότε.

Η ΑΕΚ καλείται σε αυτά τα παιχνίδια να από-δείξει πως είναι πιο «ομάδα» από τον Ολυμπιακό, προσπερνώντας τον ουσιαστικά σε δύο διοργανώσεις. Αφού εφόσον πάει στο ματς πρωταθλήματος του Φαλήρου χωρίς απώλειες, θα έχει την ευκαιρία να πάρει ξανά κεφάλι στην μάχη του πρωταθλήματος. Που αποτελεί αναμφίβολα τον μεγάλο στόχο. Χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως πως περνά σε δεύτερη μοίρα το κύπελλο. Ειδικά τώρα, με την πρόκληση που έχει παρουσιαστεί από αυτές τις δύο μεγάλες αναμετρήσεις που έρχονται.

Το βέβαιο είναι πως οι εβδομάδες που ακολουθούν αποτελούν ένα γερό crash test για την κατάληξη της σεζόν. Τρία ντέρμπι αποδείξεων, που πέρα από την ουσία, θα μετρήσουν πολύ και ψυχολογικά. Φυσικά το πρωτάθλημα δεν θα κριθεί από το ντέρμπι του «Καραϊσκάκης». Ειδικά φέτος, όπου όλοι μπορούν να χάσουν βαθμούς παντού. Σίγουρα όμως θα δείξει πράγματα και θα διαμορφώσει ένα μομέντουμ. Που αυτή τη στιγμή, αν έρθει με το μέρος της ΑΕΚ, θα έχει ξεχωριστή σημασία.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια διαδικασία αναδιοργάνωσης, με νέο προπονητή και ενισχυμένος αγωνιστικά. Θέλοντας απέναντι στην Ένωση να πείσει πως διατηρεί τον πρώτο λόγο για την κατάληξη της φετινής χρονιάς. Κάτι, που δίνει ίσως και ένα επιπλέον κίνητρο στην ΑΕΚ. Που φέτος, δείχνει ικανή για το βήμα παραπάνω. Και στα τρία ματς που έρχονται, θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει. Γυρνώντας παράλληλα αρκετά βήματα πίσω τον βασικό της αντίπαλο στην τρέχουσα σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ