Τα crash test τίτλου Ολυμπιακού, ΑΕΚ και τα χαμόγελα του ΠΑΟΚ

Τα crash test τίτλου Ολυμπιακού, ΑΕΚ και τα χαμόγελα του ΠΑΟΚ

Η κλήρωση του Κυπέλλου βάζει νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ να έρχεται σε πλεονεκτική θέση και τους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου να δοκιμάζουν τα όρια τους για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Το ζευγάρι ΟλυμπιακόςΑΕΚ στο Κύπελλο είναι «πολυφορεμένο» τα τελευταία χρόνια. Είτε μιλάμε για προημιτελικούς όπως καλή ώρα τώρα αλλά και στα ματς που η ΑΕΚ βρισκόταν ακόμη στην Football League είτε για ημιτελικούς όπως πέρσι, είτε για τελικό όπως πρόπερσι. Με την ΑΕΚ να είναι αυτή που έχει πάρει τον «αέρα» του Ολυμπιακού.

Γνώριμο ζευγάρι που έτσι και αλλιώς «ανάβει φωτιές» όπως αποδείχτηκε με τις έντονες έως και ακραίες αντιδράσεις και των δύο ομάδων λίγα μόλις λεπτά μετά την κλήρωση.

Επιδιώκοντας να αναλύσουμε το αγωνιστικό καθ’ αυτό κομμάτι είναι αλήθεια πως για κανένα από τους δύο συλλόγους δεν ακούστηκε καλά το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Για την ακρίβεια ακούστηκε ιδιαίτερα ευχάριστα για τον ΠΑΟΚ. Ιδανική συγκυρία για τον δικέφαλο του βορρά πως οι άλλες δύο ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα θα χρειαστεί να αναμετρηθούν σε δύο δυνατούς αγώνες, εν μέσω δύσκολων αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα, για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Δύο ματς που έρχονται την χειρότερη στιγμή τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Ολυμπιακό για διαφορετικούς λόγους για τον κάθε ένα.

Η ΑΕΚ αναμφίβολα φέτος παρουσιάζει την μεγαλύτερη σταθερότητα των τελευταίων χρόνων, δείχνει ικανή να πάει μέχρι τέλους στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος με παίκτες που ξέρουν να την βγάζουν από την δύσκολη θέση και να την κρατάνε ψηλά. Το ζόρι όμως έχει να κάνει με την υπερφόρτωση που θα χρειαστεί να διαχειριστεί ο Χιμένεθ παίζοντας δύσκολα ματς στο πρωτάθλημα, τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό που έχουν και άλλη σημασία πλην της πρόκρισης, και βεβαίως την προετοιμασία για να μπει σε ρυθμούς Ντινάμο Κιέβου τον Φεβρουάριο.

Στον Ολυμπιακό από την άλλη οι 8 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα που τον επανέφεραν στην κορυφή του πρωταθλήματος δείχνουν σίγουρα μια δυναμική όμως τα σπουδαία έρχονται για τους Πειραιώτες με αρχή το δύσκολο ματς με την Ξάνθη και τις «μάχες» με ΑΕΚ για το Κύπελλο, Αστέρα για το πρωτάθλημα και ξανά ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα.

Όλα αυτά την στιγμή που υπάρχει νέος προπονητής που επιδιώκει να κερδίσει τον χρόνο και να περάσει την δική του φιλοσοφία στην ομάδα αλλά και ο Κέβιν Μιραλάς που μέσα από τα παιχνίδια που παίρνει ψάχνει τον ρυθμό που χρειάζεται για να «εκτοξεύσει» αγωνιστικά τον Ολυμπιακό.

Την ίδια ώρα που ΑΕΚ και Ολυμπιακό οφείλουν να συνδυάσουν τα πάντα και να μην κάνουν λάθος (στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο) στον ΠΑΟΚ είναι απολύτως λογικό να χαμογελούν.

Όχι μόνο γιατί η ομάδα τους μετά τη Νέα Σμύρνη μετράει μόνο νίκες χωρίς μάλιστα να έχει δεχθεί γκολ αλλά γιατί τα ματς που μπαίνουν ενδιάμεσα του πρωταθλήματος για το Κύπελλο δεν έχουν σχέση με αυτά που θα δώσουν οι άλλοι δύο «μνηστήρες» του τίτλου. Ο Ατρόμητος είναι φέτος η ομάδα που έχουμε άπαντες θαυμάσει για την πορεία της και το ποδόσφαιρο που παίζει και αυτό δεν αλλάζει από μια ήττα, αυτή με τον Παναιτωλικό, όμως χωρίς Ουάρντα, Χατζηισαΐα και Γιαννούλη σε διπλούς αγώνες με τον ΠΑΟΚ θα είναι «θαύμα» αν τα καταφέρει. Και οι τρεις δανεικοί από τον ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να παίξουν απέναντι στην ομάδα που ανήκουν με την συμφωνία άλλωστε που έχουν οι δύο σύλλογοι και αυτομάτως για την ομάδα της Θεσσαλονίκης το έργο γίνεται πιο εύκολο.

Συνάμα την ώρα που Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα παίζουν μεταξύ τους σε ένα γεμάτο και χωρίς περιθώριο απώλειας πρόγραμμα, ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να περάσει τα εμπόδια σε Αγρίνιο και Γιάννενα εκμεταλλευόμενος ένα πρόγραμμα που μπορεί, αν συνεχίσει να έχει την ίδια εικόνα, να τον πάει μέχρι και το ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό στα τέλη του Φεβρουαρίου χωρίς απώλειες.

Όλα αυτά βεβαίως θεωρητικά καθώς στη πράξη θα φανούν οι αντοχές και η δυναμική που θα αναπτύξουν και οι τρεις ομάδες, μη βάζοντας βεβαίως στο «τραπέζι» τι εξωγενείς παράγοντες μπορεί να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ