Χουλτ : Απ’ τη Νότιγχαμ στον Ολυμπιακό

Χουλτ : Απ’ τη Νότιγχαμ στον Ολυμπιακό

Ο Νίκλας Χουλτ θέλει να εκπληρώσει το αγγλικό του όνειρο. Για λίγο. Για έξι μήνες. Μέχρι να γυρίσει ξανά στην Ελλάδα...

Παλιό το κόλπο. Το έκαναν αρκετές ομάδες κυρίως στο μπάσκετ. Για να μην προκαλέσουν αντιδράσεις, έστελναν έναν παίκτη πρώτα στο εξωτερικό και μετά από ένα χρόνο τον έφερναν πίσω. Εδώ, όμως, μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Ο Νίκλας Χουλτ δεν είναι έτοιμος να πάει σε οποιαδήποτε ομάδα, τύπου Αλ Αίν που πήγε ο Μπεργκ ή Κοπεγχάγης που πήγε ο Ζέκα.

Ο Χουλτ θέλει να πάει στη Νότιγχαμ που έχει ιδιοκτήτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Θα γίνει ο πρώτος παίκτης που ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού θα πληρώσει τον Παναθηναϊκό για να τον αποκτήσει, βάζοντας ως «βιτρίνα» τον αγγλικό σύλλογο.

Το όνειρο του Χουλτ να παίξει στην Αγγλία θα πραγματοποιηθεί, αλλά θα είναι για λίγο. Σε κανένα εξάμηνο, άντε χρόνο, θα γυρίσει στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη τα χρήματα, έχουμε συμφωνήσει όλοι σ’ αυτό. Όμως ποιος παίρνει την απόφαση και το ρίσκο να πουλήσει παίκτη σε ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη;

Είναι διαφορετικό να στείλεις τον Μολέδο στον ΠΑΟΚ ή τον Κουρμπέλη στην ΑΕΚ. Ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού θα δυσκολευτεί, αλλά θα το καταπιεί. Όμως γι’ αυτόν τον φίλαθλο, ο μεγάλος και παντοτινός αντίπαλός του είναι ο Ολυμπιακός. Όσο κι αν ισχυροποιηθεί ο ΠΑΟΚ, όσο κι αν μεγαλώσει η ΑΕΚ, κανένα ντέρμπι και ποτέ δεν θα μπει πιο πάνω στην ιεραρχία από το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Είναι έτσι φτιαγμένο το ποδόσφαιρο της χώρας από τα πρώτα του βήματα. Παντού, σε όλο τον κόσμο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο ντέρμπι που ξεχωρίζει όλων των υπολοίπων. Εξ ου και το «αιώνιοι».

Σκεφτείτε το και ανάποδα: κάποτε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό για να πάρει τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Θα δεχόταν ο οπαδός του Ολυμπιακού να την αποδεχτούν οι Αγγελόπουλοι. Να ισχυροποιήσουν τον αντίπαλο για να πάρουν κάποια χρήματα, λίγα ή πολλά μικρή σημασία έχει. Κανείς δεν θα το ανεχόταν.

Δεν θα το ανέχονταν, φυσικά, και οι Αγγελόπουλοι που γνωρίζουν τι σημαίνει μια αντιπαλότητα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Πράγμα που αμφιβάλλω αν γνωρίζουν εκείνοι που διοικούν τον Παναθηναϊκό (και όσοι φαίνονται και όσοι κρύβονται) τούτες τις κρίσιμες ώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ