Εβδομάδα που κρίνει πολλά για τους αιώνιους

Εβδομάδα που κρίνει πολλά για τους αιώνιους

Άλλη μια διπλή αγωνιστική περιμένει τους αιωνίους στην Euroleague και αυτή η βδομάδα θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια.

Η εβδομάδα που διανύουμε χαρακτηρίζεται ως διαβολοβδομάδα. Για τους μη μυημένους χαρακτηρίζεται με αυτόν τον τρόπο κάθε εβδομάδα που περιλαμβάνει διπλή αγωνιστική υποχρέωση για τους εκπροσώπους μας στην κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης, την Euroleague.

Οι δύο ομάδες μας μετά από δεκαεπτά αγωνιστικές, δηλαδή πάνω από τα μισά του δρόμου για την κανονική περίοδο, φιγουράρουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με μόλις μια νίκη διαφορά από την πρωτοπόρο της κατάταξης ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη. Για πολλούς, ειδικούς και μη, έχουν πραγματοποιήσει πορεία πέρα από κάθε προσδοκία. Το τι έχουν πετύχει μέχρι τώρα είναι λίγο πολύ γνωστό. Το πόσο σημαντική όμως είναι η διπλή αγωνιστική που έχουμε μπροστά ίσως όχι. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στις δύο αναμετρήσεις που έχει ο καθένας τους, τις προσεχείς μέρες αρχής γενομένης από σήμερα, παίζουν κάτι πολύ περισσότερο από δύο απλές νίκες. Πάμε να τους δούμε ξεχωριστά.

Ξεκίνημα από τους ερυθρόλευκους που μπαίνουν πρώτοι στη μάχη απόψε στο ΣΕΦ κόντρα στην πάντα επικίνδυνη Μακάμπι. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προέρχεται από μια ταπεινωτική ήττα την προηγούμενη Παρασκευή στη Χώρα των Βάσκων από την Μπασκόνια. Έχασαν με κάτω τα χέρια, συνετρίβησαν και παρουσίασαν, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, μια εικόνα που δεν έχουν συνηθίσει φίλους και αντιπάλους.

Η παράδοση άνευ όρων στις ορέξεις των Ισπανών αποτελεί έκπληξη και προβλημάτισε πολλούς. Η προσεχής αντίπαλος τους δεν τρομάζει, αφού πρόκειται για σύνολο με χτυπητές αδυναμίες και κυρίως πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, όμως χρειάζεται προσοχή γιατί είναι μια ομάδα αρκετά περίεργη από αυτές που παραδοσιακά δυσκολεύουν τον Ολυμπιακό. Δηλαδή προβληματίζουν ομάδες που έχουν αρχές στο παιχνίδι τους και στηρίζονται στο πλάνο του προπονητή τους και λιγότερο στο μπασκετικό ένστικτο των παικτών τους.

Το σημερινό παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο. Πρώτον οι γηπεδούχοι πρέπει να διαχειριστούν τα απόνερα της τεράστιας ήττας τους την προηγούμενη αγωνιστική. Δεύτερον για να επικρατήσουν των Ισραηλινών επιβάλλεται να γυρίσουν στην καλή τους άμυνα η οποία είναι αλήθεια τελευταία μπάζει νερά. Τα δύο ματς αυτής της εβδομάδας είναι κομβικά για τους περυσινούς φιναλίστ. Είναι κόντρα σε ομάδες που επιζητούν ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να μπουν δυνατά στη διεκδίκηση θέσης στην πρώτη τετράδα και ως τέτοια ευκαιρία αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Αν η ελληνική ομάδα φύγει νικήτρια από τα δύο αυτά παιχνίδια θα έχει κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για να είναι μια από τις τέσσερις πρώτες ομάδες στη κανονική περίοδο βοηθώντας παράλληλα και όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονται σε αντίστοιχη με αυτή θέση, δηλαδή Παναθηναϊκό, Ζαλγκίρις και Ρέάλ.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη αυτήν την εβδομάδα δίνει, με διαφορά, την πιο δύσκολη δυάδα αγώνων στη σειρά στη διοργάνωση. Αρχικά στην Πόλη απέναντι στον Ζοτς και τη Φενέρ και ακολούθως εντός με την ΤΣΣΚΑ του έτερου πρώην προπονητή του Δημήτρη Ιτούδη. Το να κάνει η ομάδα του Πασκουάλ δύο νίκες μοιάζει πολύ δύσκολο. Η επικράτηση του στο πρώτο γύρο επί των Τούρκων δεν είχε γίνει με άνεση και ως εκ τούτου δεν έχει και κάποια διαφορά για να υπερασπιστεί.

Το ίδιο ισχύει και για την ήττα του στη Μόσχα, όπου έγραψε μια από τις χειρότερες επιδόσεις του φέτος. Επομένως το ζητούμενο κατά τη γνώμη μου είναι να διατηρήσει το απόρθητο της έδρας του. Αν νικήσει την Παρασκευή τους Ρώσους θα του μένει πλέον μόνο μια πολύ δύσκολη αποστολή στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό σε λίγες αγωνιστικές. Το να χάσει στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης δεν είναι και καταστροφή οπότε καλό θα ήταν και από πλευράς διαχείρισης της κούρασης να στοχεύσει στο ματς της Αθήνας. Πάει πρακτικά χωρίς κανένα άγχος αύριο και αυτό μπορεί να του βγει σε καλό.

Αν οι πράσινοι συνεχίσουν αήττητοι στο ΟΑΚΑ θα χρειάζονται απλά ακόμα μια το πολύ δύο εκτός έδρας νίκες για να κατακτήσουν το πλεονέκτημα. Το θετικό για τον Ισπανό κόουτς είναι πως οι υποχρεώσεις αυτές βρίσκουν την ομάδα του στην καλύτερη κατάσταση από την αρχή της σεζόν. Καλή επιτυχία και στους δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ