Ολυμπιακός : Όταν ο Ζιλέ, έγινε Φουστέρ!

Ολυμπιακός : Όταν ο Ζιλέ, έγινε Φουστέρ!

Η φάση του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού επί της Λαμίας μας γυρίζει στην εποχή του Βαλβέρδε!

Τι διαφορετικό παρουσίασε τούτη τη φορά ο Όσκαρ Γκαρθία στους οπαδούς του Ολυμπιακού; Πρώτα από όλα στο ματς με την Λαμία αγωνίστηκαν οι περισσότεροι από τους βασικούς.  Κυρίως ο Φορτούνης και ο Ανσαριφάρντ, καθώς ο Μάριν είχε πάρει χρόνο και στο ματς κυπέλλου με τον Πλατανιά, ενώ έπαιξε και ο Κούτρης όπως και ο Μποτία, αντί του τιμωρημένο Σισέ και ήταν και αποτελεσματικός, όσες φορές χρειάστηκε, έτσι ώστε να μείνουν ακούνητα τα δίχτυα της εστίας του Προτό για πέμπτο σερί ματς.

Σε ότι αφορά το σύστημα ο Καταλανός δεν «πείραξε» τελικά το 4-2-3-1 και το μόνο που άλλαξε ήταν το ότι έφτασε πιο γρήγορα ο Ολυμπιακός στη νίκη. Τις περισσότερες (για να μην πούμε σχεδόν όλες) από τις προηγούμενες φορές οι ερυθρόλευκοι άφηναν το παιχνίδι να «ταξιδεύει» έως το δεύτερο ημίχρονο, ποντάροντας στους καλούς παίκτες που έφερναν από τον πάγκο τους, αλλά και στην κόπωση της αντίπαλης άμυνας.

Όχι ότι δεν κράτησαν την αγωνία στο… κόκκινο σε ορισμένα ματς (ποιος ξεχνάει τη νίκη επί του Λεβαδειακού με το γκολ του Κούτρη στο τέλος;) αλλά τώρα με την Λαμία το καθάρισαν από το πρώτο μισό.  Πώς το έκαναν αυτό; Ο ίδιος ο Γκαρθία το απέδωσε στην πίεση ψηλά που εφήρμοσε η ομάδα του. Και τόνισε μάλιστα μετά τον αγώνα ότι «αυτό που είδατε το θέλω για 90 λεπτά».

Δεν είναι εύκολο να συμβεί από τη μία στιγμή στην άλλη, ενώ θα χρειαστεί αρκετό τρέξιμο, αλλά και rotation αφού ναι μεν ο Ολυμπιακός δεν έχει πλέον υποχρεώσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως του προέκυψε ξανά η ΑΕΚ στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Παρά ταύτα, οι ερυθρόλευκοι έγιναν πιο αποτελεσματικοί αγωνιζόμενοι όπως στα χρόνια του Βαλβέρδε. Μας γύρισε πίσω σε αυτήν την εποχή ο Γκιγιόμ Ζιλέ, στη φάση του δεύτερου γκολ όταν ανέβηκε, πίεσε και έκλεψε την μπάλα από τον αμυντικό της Λαμίας σε σημείο που δεν μπορούσε να διορθωθεί αυτό το λάθος από τους παίκτες του Τεννέ.  Έγινε… Φουστέρ στη συγκεκριμένη φάση ο Ζιλέ και κάπως έτσι έλαβε τέλος η σεμνή τελετή στο Φάληρο.

Πέρα από το γεγονός ότι ο Φορτούνης ξεκλειδώνει την αντίπαλη άμυνα με την μπαλιά του στο 9’ και ο Μάριν τελειώνει και πάλι υποδειγματικά τη φάση. Ο Γερμανός άλλαζε συνεχώς θέσεις με τον Μιραλάς, κάτι που επίσης απαιτεί αρκετό τρέξιμο. Κι αν οι παίκτες του Γκαρθία φτάσουν στα 90 λεπτά που ζητάει ο προπονητής τους, τότε είναι σαφές ότι όλα μπορεί να γίνουν πιο απλά για τον Ολυμπιακό. Δεν θα είναι απλό και απαιτεί χρόνο όμως έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ