ΑΕΚ – Παναθηναϊκός : Το πείσμα ήταν η… κηροζίνη

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός : Το πείσμα ήταν η… κηροζίνη

Το κίνητρο ήταν από μόνο του ισχυρό και αποτελούσε για τους πάντες στον Παναθηναϊκό το μεγαλύτερο «διεγερτικό» ώστε να παίξουν καλά και συγκεντρωμένα απέναντι στην ΑΕΚ.

Η ήττα στον Ημιτελικό του Κυπέλλου και ο αποκλεισμός από το θεσμό ήταν για τους «πράσινους» κάτι που τους στοίχισε και ήθελαν να πάρουν τη ρεβάνς. Έτσι λοιπόν από το πρώτο λεπτό δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να σκεφτεί καν πως μπορεί να επαναλάβει το θρίαμβό της.

Με τον Καλάθη να δείχνει πως είναι στους δυο καλύτερους πλεϊ μέικερ της Ευρώπης πλέον, αλλά κυρίως με σωστό πλάνο και την πιστή εφαρμογή του πήραν «αέρα» δέκα πόντων και δεν απειλήθηκαν από τους «κιτρινόμαυρους». Μάλιστα ο Πασκουάλ είχε τη δυνατότητα να ξεκουράσει τους παίκτες που είχαν επιβαρυνθεί, όπως ο Καλάθης, ο Γκιστ και ο Σίνγκλετον, καθώς η διαφορά ξεπερνούσε τους 20 πόντους.

Ο Ζακ Ογκαστ παρά τα προβλήματα στην αγωνιστική του εικόνα ήταν αρκετά καλός. Εχει ακόμα ζητήματα στην αντίληψη της συνολικής αμυντικής λειτουργίας, δεν μπορεί να αμυνθεί σωστά στο «ένας εναντίον ενός», αλλά είναι πολύ γρήγορος, με πλαστικές κινήσεις και αυτό τον βοηθά να γίνεται πολύ επικίνδυνος στην επίθεση.

Το πρόβλημα που προέκυψε για τον παναθηναϊκό είναι με τον Ματ Λοτζέσκι, που απειλεί να τον αφήσει χωρίς αξιόπιστο σουτέρ. Ο Αμερικανός υπέστη αιμάτωμα στο πέλμα του και θα είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο ματς της Τετάρτης με τη Φενέρμπαχτσε.

Την ίδια στιγμή όμως ο Κέι Σι Ρίβερς είναι εμφανώς εκτός φόρμας, με πολλά άστοχα σουτ και το άγχος να βαραίνει τα χέρια του. Αυτό σημαίνει πως ο Πασκουάλ δεν θα έχει το εύκολο σουτ που προσφέρει ο «Λότζο» και θα πρέπει να αναζητήσει στους Παππά και Ντένμον λύσεις και επιλογές.

Στην Ευρωλίγκα ακολουθεί «διαβολοεβδομάδα» με δυο πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια, με τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία την Τετάρτη και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή. Είναι δυο ματς που θα δείξουν σε μεγάλο βαθμό πόσο «σκληρός» είναι ο Παναθηναϊκός και αν μπορεί να αντέξει στις δυσκολίες μιας τέτοιας δοκιμασίας απέναντι σε δυο ομάδες που έχουν στόχο να κατακτήσουν τον τίτλο στην Ευρωλίγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ