Ολυμπιακός : Στόχος να ξαναβρεί τους ρόλους του

Ολυμπιακός : Στόχος να ξαναβρεί τους ρόλους του

Ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να βρεθούν και πάλι οι ρόλοι στην ομάδα. Από το μπες- βγες έχει διαταραχθεί η ισορροπία της.

Τέτοια παιχνίδια είναι το… αλατοπίπερο των προπονητών. Τα ψάχνουν όσο δεν πάει, λειτουργούν ως τεστ για τη συνέχεια και περιμένουν μόνο και μόνο βελτίωση από τις ομάδες τους. Το σημαντικό βέβαια είναι όσα δουλεύουν στις προπονήσεις, να βγαίνουν ως ένα σημείο στο παρκέ.

Κάτι που έγινε σήμερα. Ένα παιχνίδι το ψυχολογείς από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Έβλεπες το πόσο πολύ ήθελαν οι ερυθρόλευκοι λοιπόν ένα καλό ματς. Θα μου πείτε: «Μα καλά απέναντι στον Φάρο;». Ναι απέναντι στον Φάρο. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν, καθώς έρχεται μία «διαβολοβδομάδα» με δύο παιχνίδια με Μακάμπι και Κίμκι, που είναι κατ εμέ τα κομβικότερα παιχνιδια για τους ερυθρόλευκους.

Ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να βρεθούν και πάλι οι ρόλοι στην ομάδα. Από το μπες- βγες έχει διαταραχθεί η ισορροπία της. Είναι φανερό από τις αποστάσεις των παικτών, από τα λάθη που αρκετές φορές συμβαίνουν στα συστήματα της ομάδας, από το ότι οι επιλογές είναι κακές σε μερικά σημεία, επειδή οι πέντε που είναι στο παρκέ νιώθουν μπερδεμένοι.

Το κακό, είναι ότι με τα πολλά παιχνίδια δεν μπορεί να γίνει σοβαρή προπόνηση, οι παίκτες ταλαιπωρούνται και δεν κάνουν σωστή αποθεραπεία και αυτοί που έχουν τραβήξει το κουπί, νιώθουν σιγά σιγά το ντεπόζιτο τους να αδειάζει.

Και σκεφτείτε λοιπόν ότι και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι στο ΣΕΦ αύριο. Θα κάνουν το χαλάρωμά τους και θα δουν βίντεο για την Μακάμπι. Ρεπό; Last year με σερί ματς που θα αναγκαστούν οι Πειραιώτες να δώσουν 4 παιχνίδια σε διάστημα 6 ημερών. Η διαχείριση είναι και το ζητούμενο πλέον για τον προπονητή, που παρκάρισε εκτός τον Πρίντεζη με τον Φάρο, έδωσε μόλις 8 λεπτά στον Σπανούλη, 14 στον Παπανικολάου και 13 στον ΜακΛιν.

Θα ήταν καλό η εβδομάδα να κλείσει με 2/2 για τον Ολυμπιακό. Όχι για την κατάταξη μόνο στην βαθμολογία της Ευρωλίγκας, αλλά για την προαπαιτούμενη τόνωση του ηθικού κάποιων μονάδων του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

ΥΓ1 Το μοναδικό που μου έμεινε στο ΣΕΦ ήταν η εικόνα των παιδιών που τραγουδούσαν τα συνθήματα του Ολυμπιακου και το χαίρονταν με τη ψυχή τους. Ομορφη εικόνα που γλύκανε κάπως το πιο κρύο γήπεδο της χώρας.

ΥΓ2 Ανεξαρτήτου χρώματος και οπαδικών προτιμήσεων, πολύ όμορφη κίνηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την Μυρτώ. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης της έκανε δώρο μια φανέλα της ομάδας με τις υπογραφές των παικτών στην κοπέλα που ήρθε να δει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ολες τις ευχές μου σε αυτό το πλάσμα.

ΥΓ3 Είναι κόσμος που ζει και αναπνέει για την ομάδα του. Είναι και κάποια παιδιά που έχουν στο μυαλό τους μόνο τον Ολυμπιακό. Ενας από αυτούς ο Γιαννάρας, ο οποίος από την Γλυφάδα και το γυναικείο τμήμα μπάσκετ των ερυθρόλευκων ήρθε στο ΣΕΦ για τους άντρες. Έχει οργώσει όλα τα γήπεδα της Ελλάδας για την τρέλα του. Την αγάπη του. Κάτι τέτοια παλικαράκια που δίνουν την «μάχη» τους, σου δίνουν τη δύναμη να μην το βάζεις κάτω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ