Δυσάρεστη οσμή

Δυσάρεστη οσμή

Γιατί αργεί η ΓΓΑ να εκτελέσει την εισαγγελική παραγγελία, για τα νονιμοποιητικά έγγραφα της ΕΟΚ;

Αύριο κλείνει μια εβδομάδα από τότε που ήρθε στην επικαιρότητα η εισαγγελική παραγγελία του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, αναφορικά με την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΟΚ. Ο Αθλητικός Εισαγγελέας ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, καθώς αυτό είναι υποχρέωση και της Ομοσπονδίας, και της ΓΓΑ.

Έχουν περάσει αρκετές ημέρες και ακόμα η εισαγγελική παραγγελία δεν εισακούσθηκε. Γιατί; Από τη στιγμή που υπάρχει σημαντική καθυστέρηση, για έγγραφα που ΟΦΕΙΛΑΝ να έχουν στην κατοχή τους, τόσο η ΕΟΚ, όσο και οι υπηρεσίες της ΓΓΑ, αρχίζει κι υπάρχει δυσάρεστη… οσμή. Πλέον δεν είναι όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, καθώς η σιωπή ενδέχεται να κρύβει ενοχές.

Πολύς κόσμος μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη επαφή με τα νομικά, οπότε να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει η «εισαγγελική παραγγελία», τι πρέπει να δώσει η ΕΟΚ, ποιες είναι οι υποχρεώσεις όλων.

Για παράδειγμα, η Γενική Συνέλευση δεν είχε μοναδικό αντικείμενο τις εκλογές. Ήταν εκλογοαπολογιστική κι αυτό σημαίνει ότι -μεταξύ άλλων- έγινε ο απολογισμός της χρονιάς. Από τη στιγμή που ψηφίστηκε ο απολογισμός, οι διοικούντες την Ομοσπονδία όφειλαν να τον καταθέσουν στη ΓΓΑ (καθώς και σε άλλους φορείς), ώστε να υπάρξει έγκριση απολογισμού.

Δίχως την έγκριση απολογισμού ΔΕΝ υπάρχει Ομοσπονδία και βέβαια δεν μπορεί να προχωρήσει η Γενική Γραμματεία στην κατάθεση χρημάτων, για τον φετινό προϋπολογισμό. Προφανώς πρέπει να υπάρχει αυτός ο απολογισμός και πρέπει να υπάρχει κι η έγκρισή του, διαφορετικά υπάρχουν ευθύνες (πολιτικές κυρίως κι όχι μόνο) στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού.

Δεν μιλάμε για χρήματα που βγαίνουν από τον προσωπικό λογαριασμό του, αλλά για κρατικό χρήμα, άρα δεν φτάνει μόνο να διανέμεται και να καταλήγει εκεί όπου ορίζει ο προϋπολογισμοί (οι περιβόητοι κωδικοί), αλλά και να ξέρει ανά πάσα στιγμή κάθε ενδιαφερόμενος (εν προκειμένω ένα σωματείο) και πού πήγαν τα χρήματα, και αν έχει εγκριθεί ο απολογισμός, και αν υπάρχει -εντέλει- διοίκηση στην ΕΟΚ.

Μέχρι να δοθούν στη δημοσιότητα -έτσι όπως ο κ. Σιμιτζόγλου ΟΡΘΩΣ παρήγγειλε- τα νονιμοποιητικά έγγραφα, ποιος ορίζει ότι ο κ. Βασιλακόπουλος καλώς βρίσκεται στον προεδρικό θώκο; Είναι σύννομη η διοίκηση, ή παρανόμως βρίσκεται στη θέση της; Τις απαντήσεις δεν θα δώσουμε εμείς, αλλά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κι ο αρμόδιος Υφυπουργός, ο οποίος πρέπει να γνωρίζει αν έχουν τηρηθεί οι κείμενες διατάξεις.

Για όλα αυτά υπάρχουν αρμόδια εποπτικά όργανα και άνθρωποι που γνωρίζουν τα νομικά καλύτερα από μας. Όμως το να ζητούνται απλά έγγραφα, να μην δίνονται, να παρεμβαίνει ο εισαγγελέας και πάλι να κωφεύουν οι αρμόδιοι φορείς, δημιουργεί -το επαναλαμβάνουμε- δυσάρεστη οσμή. Κι εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει τίποτα αδιαφανές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ