Audi: Σημαντικά βραβεία

Audi: Σημαντικά βραβεία

Μια άκρως πετυχημένη χρονιά ολοκληρώνεται για την Audi, καθώς απέσπασε τρία πολύ σημαντικά βραβεία. Και οι τρεις διακρίσεις, προέρχονται από καταξιωμένα Mέσα και επιβραβεύουν τη μάρκα για την τεχνολογία και τον premium χαρακτήρα της. Πιο συγκεκριμένα, το Business Insider επέλεξε το Audi MMI και το Virtual Cockpit της, ως «Infotainment System of the Year 2017» […]

Μια άκρως πετυχημένη χρονιά ολοκληρώνεται για την Audi, καθώς απέσπασε τρία πολύ σημαντικά βραβεία. Και οι τρεις διακρίσεις, προέρχονται από καταξιωμένα Mέσα και επιβραβεύουν τη μάρκα για την τεχνολογία και τον premium χαρακτήρα της.

Πιο συγκεκριμένα, το Business Insider επέλεξε το Audi MMI και το Virtual Cockpit της, ως «Infotainment System of the Year 2017» (κορυφαίο σύστημα ψυχαγωγίας/ενημέρωσης) για το 2017. Είναι, με λίγα λόγια, ο συνδυασμός του συστήματος MMI της Audi που έχει στην κεντρική κονσόλα των οχημάτων της και του ψηφιακού πίνακα οργάνων που υπάρχει μπροστά από τον οδηγό.

Το MMI προσφέρει μια πλειάδα λειτουργιών ήχου, πλοήγηση μέσω χαρτών της Google, Bluetooth, σύνδεση 4G LTE Audi Connect και πληθώρα άλλων εφαρμογών. Πολλά ελέγχονται από το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και παράλληλα με τις προβολές στην οθόνη, τα αναλογικά όργανα μετατρέπονται σε ψηφιακές απεικονίσεις, ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού, που μπορεί να τις ρυθμίζει, ακόμα και εν κινήσει. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στην κλασική ή την οθόνη ψυχαγωγίας, με τους χάρτες πλοήγησης ή τις τηλεφωνικές, ραδιοφωνικές και ηχητικές λίστες να κυριαρχούν στη δεύτερη περίπτωση, σε ένα παράθυρο ανάμεσα στο κοντέρ και το στροφόμετρο. Το τελευταίο, μαλιστα, καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στα μοντέλα S.

Η δεύτερη διάκριση για τον Γερμανό κατασκευαστή ήρθε από τους αναγνώστες των περιοδικών «Auto Motor und Sport» και Chip, που επέλεξαν το Audi A8 για το βραβείο τεχνολογίας. Το μεγάλο και πολυτελές σεντάν που διανύει την τέταρτη γενιά του, αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που προσφέρει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, που σημαίνει αυτοματοποιημένη οδήγηση υπό συνθήκες και αν χρειαστεί, πλήρης έλεγχος από το αυτοκίνητο. Ενώ λοιπόν το A8 κινείται, στρίβει ή φρενάρει, ο οδηγός (ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία) μπορεί για παράδειγμα να παρακολουθεί κάποια ταινία, να στέλνει ή να λαμβάνει e-mails, να γράφει μηνύματα στο κινητό του κ.α. Αξίζει να τονιστεί πως στην ίδια ψηφοφορία, η γερμανική φίρμα βραβεύτηκε και για το 705 Watts ισχύος ηχοσύστημα της Bang & Olufsen με τα 14 μεγάφωνα.

Τέλος, η Audi βραβεύτηκε και από το περιοδικό ROBB REPORT. Το έγκριτο «φύλλο» θέσπισε ένα νέο βραβείο για το καλύτερο πολυτελές αυτοκίνητο της χρονιάς (LUXURY AWARD 2018), το οποίο απονεμήθηκε στο Audi A8. Για να δώσει αυτό το βραβείο στο γερμανικό μοντέλο, η κριτική επιτροπή στάθηκε στον συνδυασμό των υλικών, το design και τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρει, με ιδιαίτερη επισήμανση στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησής του, σχολιάζοντας. «Σε έναν ψηφιακό κόσμο όπου ο χρόνος γίνεται ολοένα και περισσότερο πολυτέλεια, η αυτόνομη οδήγηση μπορεί να προσφέρει τη λύση και το Audi A8 δείχνει το δρόμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ