Mercedes-Benz JuniorCup 2018

Mercedes-Benz JuniorCup 2018

Το διάστημα 5-6 Ιανουαρίου 2018 θα διεξαχθεί στο Glass Palace στη Sindelfingen στη Στουτγάρδη, το Mercedes-Benz JuniorCup, που θα φιλοξενήσει μερικές από τις καλύτερες Ακαδημίες ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Μάλιστα, για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί και ελληνικός σύλλογος. Πρόκειται για τον Παναθηναϊκό, ενώ για πρώτη φορά επίσης, στην 28χρονη ιστορία του θεσμού, θα φιλοξενηθεί και η […]

Το διάστημα 5-6 Ιανουαρίου 2018 θα διεξαχθεί στο Glass Palace στη Sindelfingen στη Στουτγάρδη, το Mercedes-Benz JuniorCup, που θα φιλοξενήσει μερικές από τις καλύτερες Ακαδημίες ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Μάλιστα, για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί και ελληνικός σύλλογος. Πρόκειται για τον Παναθηναϊκό, ενώ για πρώτη φορά επίσης, στην 28χρονη ιστορία του θεσμού, θα φιλοξενηθεί και η ισλανδική Vikingur Reykjavik.

Πέραν των δύο προαναφερθεισών ομάδων U-19, θα μετάσχουν και οι TSG 1899 Hoffenheim, τρεις φορές φιναλίστ του γερμανικού πρωταθλήματος το διάστημα 2014-16, η VfB Stuttgart, η 1. FC Köln και η Hertha BSC Bερολίνου, καθώς και οι νεαροί ποδοσφαιριστές της FC Bayern Mονάχου. Αξίζει να τονιστεί πως η Bayern επιστρέφει στο τουρνουά μετά από 24 χρόνια, με τον παίκτη της, Manuel Wintzheimer να έχει καθίσει στον πάγκο σε αγώνα της πρώτης ομάδας, στο Champions League.

Από τη μεριά τους οι Ισλανδοί της Vikingur Reykjavik έχουν την τιμή να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους, που έκλεψε τις εντυπώσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει προκριθεί στο Μουντιάλ του 2018 και το 2016 τερμάτισε 8η στο EURO. Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, η συμμετοχή του αποτελεί την πρώτη στον θεσμό από ομάδα της Ελλάδας, ενώ παρούσες θα είναι η Στουτγάρδη και η Grasshopper Club από τη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Η κλήρωση που έγινε μετά τον αγώνα ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία Joshua Kimmich (καλύτερος παίκτης του Mercedes-Benz JuniorCup) το 2013, ανέδειξε τους εξής ομίλους:

Γκρουπ A
VfB Stuttgart
Hertha BSC Bερολίνου
Vikingur Reykjavik
Grasshopper Club Zυρίχης

Γκρουπ Β
TSG 1899 Hoffenheim
FC Bayern Mονάχου
1. FC Köln
Παναθηναϊκός

Κατά τη διάρκεια του 28χρονου τουρνουά, συνολικά, 29 παίκτες που μετείχαν στο Mercedes-Benz JuniorCup ανελίχθηκαν στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας, έχοντας πιο πρόσφατους, τους Joshua Kimmich και Kevin Trapp. Ο συνολικός αριθμός παικτών γενικότερα, που με τη συμμετοχή τους στον θεσμό, «κέρδισαν» αργότερα μια θέση στο ρόστερ των Εθνικών τους ομάδων, ανέρχεται σε πάνω από 100.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ