Νέα Mercedes CLS

Νέα Mercedes CLS

Ήδη από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε εγκαινιάζοντας τα sedan coupe, η CLS είχε καταφέρει να δημιουργήσει ντόρο και να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Στην έκθεση του Λος Άντζελες που μόλις έκλεισε τις πύλες της, παρουσιάστηκε στην τρίτη γενιά της με τον εσωτερικό κωδικό C257. Το νέο τετράθυρο κουπέ καινοτομεί για μια ακόμη φορά, […]

Ήδη από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε εγκαινιάζοντας τα sedan coupe, η CLS είχε καταφέρει να δημιουργήσει ντόρο και να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Στην έκθεση του Λος Άντζελες που μόλις έκλεισε τις πύλες της, παρουσιάστηκε στην τρίτη γενιά της με τον εσωτερικό κωδικό C257. Το νέο τετράθυρο κουπέ καινοτομεί για μια ακόμη φορά, μια και εγκαινιάζει τη νέα σχεδιαστική γραφή της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας. Τα νέα καθαριστικά γνωρίσματα της σχεδιαστικής αυτής γλώσσας εκφράζονται εμπρός με τη νέα φαρδιά μάσκα, η οποία είναι στενότερη στο επάνω μέρος της και έχει κλίση προς τα εμπρός, τα στενόγραμμα εμπρός φωτιστικά σώματα και τα αντίστοιχα διπλά στο πίσω μέρος.

Mercedes CLS 2018: Με κουπέ οροφή

Η οροφή παραμένει κεκλιμένη εξασφαλίζοντας το ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό κουπέ σχήμα. Το νέο τετραθέσιο κουπέ βασίζεται στο δάπεδο της μεσαίας κατηγορίας, δηλαδή της E-Class, αλλά με το συνολικό του μήκος των 5 m την ξεπερνά κατά έξι εκατοστά. Συνολικά, η καινούρια CLS καταφέρνει να κρύβει οπτικά τον όγκο της, αλλά κυρίως να κλέβει την παράσταση με τις ιδιαίτερα όμορφες αναλογίες της σε συνδυασμό με τα επιμέρους χαρακτηριστικά της. Το γεγονός ότι θα αποτελέσει τον μπούσουλα για τα επερχόμενα μοντέλα της Mercedes δημιουργεί προσμονή για την έλευσή τους.

Η όμορφη αυτή εξωτερική εμφάνιση ενσωματώνει αρμονικά τις εξελίξεις στο εσωτερικό, όπου κυριαρχούν οι δύο μεγάλες οθόνες στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Αυτές πλαισιώνονται από όμορφα μεταλλικά πλήκτρα, που θυμίζουν ακριβή ηλεκτρονική συσκευή και τα οποία διαχειρίζονται βασικές λειτουργίες. Όπως και στην S-Class οι δύο δορυφόροι στο τιμόνι φιλοξενούν μια πλειάδα διεργασιών. Η προσφορά σε χώρους είναι εφάμιλλη με το, τεράστιο, μήκος και παρά το κουπέ σχήμα της οροφής, και οι ψηλοί χωράνε. Η συνολική εικόνα είναι απόλυτα πολυτελής με έντονα σπορτίφ στοιχεία, λογική που είχε εισαχθεί ήδη με την πρώτη γενιά του μοντέλου.

Mercedes CLS 2018: Με εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες

Με την έναρξη της διάθεσης το νέο μοντέλο θα εξοπλίζεται με τους νέους εξακύλινδρους σε σειρά κινητήρες, απόδοσης από 286 έως και 340 ίππους. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματων κιβωτίων. Οι  πετρελαιοκινητήρες έχουν επίσης κυβισμό 3,0 l και απόδοση από έως και 700 Nm ροπής. Η ανάρτηση μπορεί να είναι κατ’ επιλογήν πνευματική και να μεταβάλλεται αναλόγως του προγράμματος οδήγησης που έχει επιλέξει ο οδηγός, ενώ στο βασικό εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που έχει εξελίξει η εταιρεία.

Στα πιο μακρινά ταξίδια η νέα CLS κατά ξεκούραστο οδηγό και συνοδηγό μέσω έξι wellness προγραμμάτων, τα οποία συνδυάζουν τις υπηρεσίες των αεριζόμενων καθισμάτων που προσφέρουν διαφορετικά προγράμματα μασάζ, εσωτερικού φωτισμού και μουσικής επένδυσης. Η έναρξη της διάθεσης της νέας CLS τοποθετείται τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ είναι δυνατή η τοποθέτηση παραγγελίας από τώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ