Η Alfa Romeo επιστρέφει στην Formula 1

Η Alfa Romeo επιστρέφει στην Formula 1

Mετά από 30 και πλέον χρόνια απουσίας, η Alfa Romeo επιστρέφει στην Formula 1 σε συνεργασία με την Sauber F1 Team. Η νέα ομάδα θα φέρει το όνομα Alfa Romeo Sauber F1 Team και η συμμετοχή της ξεκινά ήδη από το 2018. Τα μονοθέσια θα φέρουν τα χρώματα και τα σήματα της Alfa Romeo, του […]

Mετά από 30 και πλέον χρόνια απουσίας, η Alfa Romeo επιστρέφει στην Formula 1 σε συνεργασία με την Sauber F1 Team.

Η νέα ομάδα θα φέρει το όνομα Alfa Romeo Sauber F1 Team και η συμμετοχή της ξεκινά ήδη από το 2018. Τα μονοθέσια θα φέρουν τα χρώματα και τα σήματα της Alfa Romeo, του Επίσημου Χορηγού της ομάδας, και θα εξοπλίζεται με κινητήρες της Ferrari 2018.

Sauber C30 Ferrari. World Copyright:Andrew Ferraro/LAT Photographic
ref: Digital Image _Q0C0749

Η επιστροφή της Alfa Romeo, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές στην ιστορία της Formula 1, αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην απήχηση και τη μελλοντική ανάπτυξη του σπορ. Εκτός από την τεχνογνωσία της Alfa Romeo, στη Formula 1 επιστρέφει και μια μεγάλη και παθιασμένη ομάδα οπαδών της μάρκας, ενώ η συμμετοχή στο πρωτάθλημα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στη μάρκα σε επίπεδο μεταφοράς τεχνογνωσίας σε θέματα τεχνολογίας και οδικής ασφάλειας.

H Alfa Romeo από το 1950 στην F1

Η Alfa Romeo είναι παγκοσμίως γνωστή για την αγωνιστική της κληρονομιά και την τεχνολογική της υπεροχή. Είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής του προπολεμικού Grand Prix (το 1925, το GP Tipo 2 κυριάρχησε στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα), ενώ συμμετείχε στη Formula 1 από το 1950 μέχρι το 1988, ως κατασκευαστής και προμηθευτής κινητήρων. Αμέσως μετά το ντεμπούτο της, η Alfa Romeo κέρδισε τα δύο πρώτα παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών, το 1950 και 1951, με οδηγούς τους Nino Farina και Juan Manuel Fangio.

18 χρόνια προμηθευτής κινητήρων

Από το 1961 μέχρι το 1979, η Alfa Romeo συμμετείχε ως προμηθευτής κινητήρων για αρκετές ομάδες της F1. Με την επιστροφή της ως κατασκευαστής το 1979, η Alfa Romeo απέσπασε το καλύτερο αποτέλεσμα το 1983, όταν και βρέθηκε στην έκτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Μετά από 30 χρόνια και πλέον απόσυρσης από τη Formula 1 (1985), η μάρκα επιστρέφει με ξεκάθαρο σκοπό να αφήσει το αποτύπωμά της στο δημοφιλές σπορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ