Opel Insignia Country Tourer

Opel Insignia Country Tourer

H γκάμα των Opel Insignia αυξάνει σε μέλη με την προσθήκη του Country Tourer.

Η Opel μεγαλώνει την γκάμα των εκδόσεων του Insignia, προσθέτοντας στα Grand Sport και Sports Tourer, ένα τρίτο μοντέλο, το Opel Insignia Country Tourer, το οποίο διακρίνεται για τις εκτός δρόμου δυνατότητές του μέσω της αύξησης της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος και της τετρακίνησης που διαθέτει, ενώ εξοπλίζεται με νέο κορυφαίο diesel σύνολο και νέες υπηρεσίες Opel OnStar.

Συγκεκριμένα, το νέο Opel Insignia Country Tourer διατίθεται με ισχυρούς κινητήρες turbo βενζίνης και diesel. Κορυφαίος diesel είναι ο νέος 2.0L BiTurbo diesel (Επίσημη κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με τον κύκλο NEDC: στην πόλη 8,9 l/100 km, εκτός πόλης 6,0 l/100 km, μικτός κύκλος 7,2 l/100 km, ειδικές εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο 191- g/km). Ο νέος δίλιτρος κινητήρας  diesel αποδίδει 154 kW/210 hp στις 4.000 rpm και πλούσια ροπή 480 Nm από τις 1.500 rpm χάρη σε μία τεχνολογία σειριακής υπερσυμπίεσης δύο σταδίων, που χαρίζει στο Country Tourer τη δύναμη που αρμόζει σε ένα όχημα περιπέτειας. Από την άλλη, ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας Turbo άμεσου ψεκασμού με 191 kW/260 hp (Κατανάλωση στον κύκλο NEDC: στην πόλη 11,5 l/100 km, εκτός πόλης 7,3 l/100 km, μικτός κύκλος 8,9 l/100 km, 203 g/km CO2) τίθεται επικεφαλής της γκάμας βενζινοκινητήρων.

Επίσης, το αυτόματο σύστημα τετρακίνησης με torque vectoring και τη νέα πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων υποστηρίζουν την οδήγηση εκτός δρόμου και προσφέρουν στο Insignia Country Tourer το πιο προηγμένο σύστημα στην κατηγορία του. Αντί ενός παραδοσιακού πίσω διαφορικού, που κατανέμει ισόποσα τη ροπή στους πίσω τροχούς, το Opel Insignia Country Tourer διαθέτει δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενους πολύδισκους συμπλέκτες που επιτρέπουν μία πιο εξατομικευμένη και ακριβή μετάδοση ισχύος σε κάθε τροχό – ανεξαρτήτως οδικών ή καιρικών συνθηκών.

Εμφανισιακά, ξεχωρίζουν στοιχεία που υποδηλώνουν την περιπετειώδη φύση του, όπως ο   ασημί διαχύτης με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης πίσω, αλλά και προστατευτικά του κάτω μέρους, εμπρός και πίσω. Τα ανάγλυφα μαύρα προστατευτικά και οι μεγαλύτεροι θόλοι των τροχών ενισχύουν την αίσθηση ενός φαρδύτερου αυτοκινήτου.

Σε συνδυασμό με το “Keyless Open & Start” μία απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα είναι αρκετή για να ανοίξει η πίσω πόρτα (η σιλουέτα ενός αυτοκινήτου που προβάλλεται στο έδαφος δείχνει τη σωστή περιοχή). Με μία ακόμα κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα, η πόρτα κλείνει. Για να αυξηθεί ο χώρος φόρτωσης στα 1.665 L, το νέο Insignia Country Tourer διατίθεται με προαιρετικά, αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα 40/20/40 που προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στη διάταξη του χώρου φόρτωσης. Ο πάγκος των πίσω καθισμάτων πέφτει τελείως πιέζοντας απλά ένα μπουτόν που βρίσκεται στο χώρο αποσκευών.

Ένα από τα πλέον αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του οχήματος είναι η δεύτερη γενιά του καινοτόμου συστήματος προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED® matrix. Το σύστημα φωτισμού Opel LED® matrix έχει τώρα 16 τμήματα LED ενσωματωμένα στον καθένα από τους πολύ λεπτούς προβολείς (32 συνολικά) και περιλαμβάνει μία καινοτόμο λειτουργία ενεργού φωτισμού στροφών και μία εστιασμένη δέσμη LED που παρέχει πρόσθετο φωτισμό με εμβέλεια έως και 400 m. Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται head up display, κάμερα 360° surround view, Σύστημα Διατήρησης και Προσαρμογής Ταχύτητας (Adaptive Cruise Control (ACC) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης και Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας (Rear Cross Traffic Alert)

Τα τελευταία συστήματα IntelliLink συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto εξασφαλίζουν ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα. Το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar περιλαμβάνεται στην προσφορά. Διαθέτει μία εκτενή γκάμα υπηρεσιών από αυτόματη απόκριση σε περίπτωση σύγκρουσης μέχρι υποστήριξη κλεμμένου οχήματος. Επιπλέον, η γκάμα του συστήματος OnStar περιλαμβάνει υπηρεσία κρατήσεων και αναζήτηση χώρου στάθμευσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ