Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro προτίθεται να σταθεί απέναντι από τα μονοθέσια της F1.

Μπορεί  η Aston Martin να μη συμμετέχει αυτόνομα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1, παρόλα αυτά με τη νέα Valkyrie AMR Pro επιχειρεί να αποδείξει ότι είναι σε θέση να δημιουργήσει προτάσεις που μπορούν να σταθούν ισότιμα απέναντι στα σύγχρονα μονοθέσια του κορυφαίου πρωταθλήματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η νέα Valkyrie AMR Pro πρόκειται για μια εξέλιξη της Aston Martin κι αποτελεί «πνευματικό παιδί» του Adrian Newey, του πιο επιτυχημένου σχεδιαστή της F1 όλων των εποχών. Είναι, δε, αποτέλεσμα της συνεργασίας των Aston Martin, Red Bull Advanced Technologies και AF Racing, με τις παραδόσεις των πρώτων οχημάτων από τα 25 που θα κατασκευαστούν κι έχουν ήδη πωληθεί, να αναμένονται το 2020.

Η σχεδίαση του αμαξώματος έχει γίνει κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτυγχάνονται κορυφαίες τιμές αρνητικής άντωσης. Με τον τρόπο αυτό θα επιτυγχάνονται κορυφαίες τιμές πρόσφυσης, πλευρικής και ελκτικής, ικανές να εξασφαλίσουν ταχύτητες αντίστοιχες ενός μονοθεσίου της F1 πάνω στη στροφή.

Ιδιαίτερο βάρος στο υπεραυτοκίνητο της Aston Martin θα δοθεί στη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό θα επιτευχθεί με τη χρήση βασικού πλαισίου από ανθρακονήματα, πληθώρα συνθετικών μερών σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, όπως επίσης και στην διατήρηση του εξοπλισμού στα άκρως απαραίτητα. Την κίνηση θα αναλαμβάνει, ένας κινητήρας V12 6,5 λίτρων, κατασκευασμένος από την Cosworth άγνωστης προς το παρόν απόδοσης, αλλά ικανός να επιταχύνει την Aston Martin Valkyrie AMR Pro έως τα 402 χλμ./ώρα.

Στρεπτική ακαμψία, φρένα, ελαστικά και αναρτήσεις, όπως επίσης και σύστημα διεύθυνσης έχουν σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε η απόδοσή τους να είναι εφάμιλλη ενός μονοθεσίου της F1. Οι αγοραστές του οχήματος θα έχουν την ευκαιρία πρόσβασης στις εγκαταστάσεις που έχουν κι οι οδηγοί της Aston Martin Red Bull Racing F1. Με άλλα λόγια, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον εξομοιωτή αλλά και να παρακολουθήσουν σεμινάρια σχετικά με τη συμπεριφορά του υπεραυτοκινήτου στην πίστα βελτιώνοντας, παράλληλα, τη φυσική τους κατάσταση. Αυτό κρίνεται απόλυτα απαραίτητο ώστε να είναι σε θέση να υπομείνουν τα τουλάχιστον 3,3 G που θα δέχονται στο σώμα τους από το αυτό το μοναδικό sportscar.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ