Συνελήφθη στη Γερμανία ο CEO της Audi

Συνελήφθη στη Γερμανία ο CEO της Audi

Στη Γερμανία συνελήφθη ο CEO της Audi, Ρούπερτ Στάντλερ. Μάλιστα, είχε κρατηθεί κιόλας από τις Αρχές, προκειμένου να μην επηρεάσει άλλους μάρτυρες σχετικά με το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων, που είδε το φως της δημοσιότητας το 2015. Για τον 55χρονο Στάντλερ, έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για πιθανή απάτη. Δεν είναι, πάντως, μόνο αυτός, καθώς […]

Στη Γερμανία συνελήφθη ο CEO της Audi, Ρούπερτ Στάντλερ. Μάλιστα, είχε κρατηθεί κιόλας από τις Αρχές, προκειμένου να μην επηρεάσει άλλους μάρτυρες σχετικά με το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων, που είδε το φως της δημοσιότητας το 2015.

Για τον 55χρονο Στάντλερ, έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για πιθανή απάτη. Δεν είναι, πάντως, μόνο αυτός, καθώς το ίδιο ισχύει και για άλλους 19 νυν ή πρώην υπαλλήλους της Audi. Η υπόθεση αυτή, σχετίζεται με το σκάνδαλο dieselgate, όπου 240 χιλιάδες diesel αυτοκίνητα πωλήθηκαν σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος της VW, Νικολάι Λάουντε επιβεβαίωσε πως ο Στάντλερ συνελήφθη, αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι περισσότερο. Οι εισαγγελείς του Μονάχου είπαν την περασμένη εβδομάδα πως έψαξαν την οικία του Στάντλερ για αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων και συνέχισαν, λέγοντας πως ο Στάντλερ θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος σύντομα, εφόσον συνεργαστεί.

Η σύλληψη έρχεται λίγες ημέρες μετά την επιβολή προστίμου ύψους 1 δις στη VW, για τις παραποιημένες εκπομπές ρύπων. Η εταιρεία το έχει παραδεχτεί αυτό, καθώς χρησιμοποίησε λογισμικό που έκανε τις εκπομπές να φαίνονται λιγότερο τοξικές από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα.

Το σκάνδαλο έχει κοστίσει ήδη στη VW πάνω από 26 δις ευρώ, σε διακανονισμούς, πρόστιμα κ.ά., ενώ οι μετοχές της έχουν πέσει κατά 3% στη Φρανκφούρτη.

Πηγή: CNN Money (Λονδίνο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ