Νέα BMW Σειρά 8 Coupe

Νέα BMW Σειρά 8 Coupe

Στην παρουσίαση της νέας coupe Σειράς 8 προχώρησε η BMW. Το αυτοκίνητο θα αρχίσει να διατίθεται από τον Νοέμβριο του 2018 και τα μοντέλα θα είναι δύο. Η BMW M850i xDrive Coupe M Performance με τον νέο V8 κινητήρα ισχύος 530 ίππων και η BMW 840d xDrive Coupe, με τον 6κύλινδρο σε σειρά diesel, απόδοσης […]

Στην παρουσίαση της νέας coupe Σειράς 8 προχώρησε η BMW. Το αυτοκίνητο θα αρχίσει να διατίθεται από τον Νοέμβριο του 2018 και τα μοντέλα θα είναι δύο. Η BMW M850i xDrive Coupe M Performance με τον νέο V8 κινητήρα ισχύος 530 ίππων και η BMW 840d xDrive Coupe, με τον 6κύλινδρο σε σειρά diesel, απόδοσης 320 ίππων. Αμφότερες οι κινητήριες μονάδες, που πληρούν τα πρότυπα EU6d-TEMP, συνεργάζονται με το 8τάχυτο Steptronic κιβώτιο.

Το αυτοκίνητο αναπτύχθηκε παράλληλα με την BMW M8 GTE, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα αντοχής. Χαμηλό κέντρο βάρους, ισορροπημένη κατανομή βάρους, ελαφριά κατασκευή από αλουμίνιο, μαγνήσιο και ανθρακόνημα με ενισχυμένο πλαστικό, αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο, ισχυρά μοτέρ, σπορ σύστημα εξάτμισης, μπλοκέ διαφορικό και άκαμπτο πλαίσιο. Η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη «Μ» και το σύστημα διεύθυνσης ενεργό. Για την BMW M850i xDrive Coupe, το ενεργό σύστημα ευστάθειας, είναι προαιρετικό.

Το αυτοκίνητο είναι «δυνατό» σχεδιαστικά, οι γραμμές του «ρέουν», κάνοντάς το να φαίνεται χαμηλό, ενώ η κλίση του παρμπρίζ, η οροφή που κατεβαίνει απότομα προς τα πίσω και το μακρύ πίσω παράθυρο, το κάνουν πιο επιθετικό. Το μήκος είναι 4.843mm, το πλάτος 1.902mm, το ύψος μόλις 1.341mm και το μεταξόνιο 2.822mm. Οι επιλογές περιλαμβάνουν οροφή από ανθρακόνημα και εξωτερικό πακέτο Μ, με αεραγωγούς, καλύμματα καθρεπτών, πίσω σπόιλερ και διαχύτη από CFRP.

Οι ρυθμιζόμενοι LED προβολείς με το σύστημα Laserlight «φωτίζουν» έως 600 μέτρα. Τα φωτιστικά σώματα είναι τα πιο λεπτά σε όχημα της BMW, όπως υποστηρίζει η εταιρεία.

Στο εσωτερικό του το αυτοκίνητο κάνει τον οδηγό να επικεντρώνεται στον δρόμο. Η δομή των χειριστηρίων δίνει έμφαση σπορ και δυναμική οδήγηση. Τα υλικά είναι υψηλής ποιότητας, ο φωτισμός εκλεπτυσμένος και το σχέδιο «ανεβαίνει» από την κεντρική κονσόλα προς τον πίνακα οργάνων.

Η δερμάτινη επένδυση καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού. Τα καθίσματα είναι ειδικά εξελιγμένα για την περίσταση και εξασφαλίζουν χαμηλή θέση οδήγησης, ενώ είναι επενδυμένα με δέρμα Vernasca στον στάνταρ εξοπλισμό. Τα πίσω καθίσματα, είναι και αυτά χαμηλά και φέρουν ενσωματωμένα προσκέφαλα. Ο χώρος αποσκευών με το αυτόματο σύστημα για το πορτ μπαγκάζ, ανέρχεται στα 420 λίτρα και με την αναδίπλωση των καθισμάτων σε αναλογία 50:50, γίνεται ακόμα πιο μεγάλος.

Το πακέτο M Sport διαθέτει μεγαλύτερους αεραγωγούς, τροχούς 19 ιντσών από αλουμίνιο, σύστημα πέδησης M Sport, πολυλειτουργικά καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι Μ και λογότυπο Μ, εκεί όπου φωτίζονται οι θύρες. Το μοντέλο με το πακέτο M Performance διαθέτει τροχούς 20 ιντσών από αλουμίνιο κι αυτοί, ελαστικά υψηλής απόδοσης, ειδικό σύστημα πέδησης M Sport, αποκλειστικά στοιχεία για το εξωτερικό σε απόχρωση γκρι Cerium, φινίρισμα από ανοξείδωτο ατσάλι, μαζί με τον διακοσμητικό φωτισμό στις πόρτες. Το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο και με το πακέτο M Technic Sport, με χαρακτηριστικά του BMW Individual.

Ο κινητήρας βενζίνης, με τον χαρακτηριστικό ήχο, είναι V8, 4,4 λίτρων, με τα twin-scroll turbo να είναι τοποθετημένα εντός του «V», ανάμεσα στις κυλινδροκεφαλές. Με τα συστήματα Valvetronic και Double-Vanos, αυξάνεται η ισχύς κατά 68 στους 530 ίππους και η ροπή ανέρχεται στα 750Nm. Τα 100 χ.α.ω. έρχονται σε 3,7δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χ.α.ω..

Όσον αφορά στον diesel, είναι TwinPower Turbo και περιλαμβάνει υπετροφοδότηση πολλαπλών σταδίων, με έγχυση common-rail με πιεζοηλεκτρικά μπεκ και μέγιστη πίεση 2.500 bar. Οι εκπομπές είναι βελτιστοποιημένες, χάρη στην ανακυκλοφορία των καυσαερίων, το φίλτρο σωματιδίων, αλλά και τους καταλύτες NOx και SCR. Η ισχύς του είναι 320 ίπποι, η ροπή 680Nm και η τελική του ανακόπτεται ηλεκτρονικά στα 250 χ.α.ω.. Η επιτάχυνση για τα πρώτα 100 χ.α.ω. είναι 4,9δλ..

Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται το BMW Operating System 7.0. Το BMW Live Cockpit Professional περιλαμβάνει πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και 10,25 ιντσών οθόνη ελέγχου με μοντέρνα γραφικά. Ο όλος σχεδιασμός είναι τέτοιος, που υποστηρίζει  την οδήγηση και διευκολύνει τον οδηγό, ο οποίος μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του άνετα. Υπάρχει και η λειτουργία Head-Up Display, η οποία προσφέρει 3D πληροφορίες σε μεγαλύτερη – κατά 16% – επιφάνεια.

Τέλος, το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, που βοηθούν και πληροφορούν τον οδηγό για διάφορες συνθήκες. Με τη διασυνδεσιμότητά του, ο χειριστής μπορεί να εκκινήσει το μοτέρ μέσω smartphone, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσης των προγραμμάτων Microsoft Office 365 και Skype.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ