Η Kia αποκάλυψε το νέο Sportage

Η Kia αποκάλυψε το νέο Sportage

Στην παρουσίαση του νέου Sportage προχώρησε η Kia, που προσφέρει στους πελάτες της ανανεωμένο εξωτερικό και εξωτερικό. Το πιο σημαντικό, πάντως, είναι η παρουσίαση μιας νέας κινητήριας υβριδικής μονάδας, καθώς από εδώ και πέρα, υπάρχει πλήρης εναρμόνιση με τις ανάγκες του μέλλοντος σχετικά με τις μειωμένες εκπομπές. Νέοι κινητήρες Το Sportage θα εφοδιάζεται με τον […]

Στην παρουσίαση του νέου Sportage προχώρησε η Kia, που προσφέρει στους πελάτες της ανανεωμένο εξωτερικό και εξωτερικό. Το πιο σημαντικό, πάντως, είναι η παρουσίαση μιας νέας κινητήριας υβριδικής μονάδας, καθώς από εδώ και πέρα, υπάρχει πλήρης εναρμόνιση με τις ανάγκες του μέλλοντος σχετικά με τις μειωμένες εκπομπές.

Νέοι κινητήρες

Το Sportage θα εφοδιάζεται με τον νέο diesel κινητήρα EcoDynamics+. Είναι δύο λίτρων και θα συνδυάζεται με μια μπαταρία 48 volt. Χάρη στη γεννήτρια Mild-Hybrid Starter-Generator (MHSG), μπορεί να επεκταθεί ο χρόνος κατά τον οποίο δεν θα λειτουργεί το μοτέρ και ως εκ τούτου, οι εκπομπές ρύπων μπορούν να μειωθούν έως και 4% βάση της διαδικασίας ελέγχου ελαφρών οχημάτων (WLTP).

Από εκεί και πέρα, ο υπάρχων 1,7 λίτρων CRDi (άμεσου ψεκασμού common-rail) του Sportage, αντικαθίσταται από τον νέο CRI 1,6 λίτρων, με την εταιρεία να σημειώνει πως αυτός είναι ο πιο οικολογικός κινητήρας που κατασκεύασε ποτέ. Η ισχύς του ανέρχεται στους 115 ή 136 ίππους, με τα μοντέλα μεγαλύτερης ισχύος να είναι διαθέσιμα με AWD και με κιβώτιο επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Όλα τα συστήματα κίνησης, συμβαδίζουν με τους κανονισμούς Euro 6d TEMP αναφορικά με τις εκπομπές.

Ανανεωμένο εντός και εκτός

Οι βελτιώσεις στον εξωτερικό σχεδιασμό του μοντέλου περιλαμβάνουν νέους προφυλακτήρες, ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και δυνατότητα επιλογής τροχών, 16, 17 και 19 ιντσών, όλοι με νέα σχέδια και κατασκευασμένοι από αλουμίνιο. Οι επιλογές περιλαμβάνουν ακόμα «πινελιές» χρωμίου και μεταλλικές πλάκες ολίσθησης, αλλά και πέντε αποχρώσεις.

Τα μοντέλα GT είναι εξοπλισμένα με μαύρη μεταλλική γρίλια, μαύρες και ασημένιες πλάκες ολίσθησης, ενώ οι μαρσπιέδες και το κάτω μέρος της πίσω πόρτας, ξεχωρίζουν από το χρωμιωμένο μαύρο. Τα αυτοκίνητα της οικογένειας GT έχουν επανασχεδιασμένους τροχούς 19 ιντσών, οι απολήξεις των εξατμίσεων είναι διπλές, τη στιγμή που οι προβολείς ομίχλης LED, είναι ανανεωμένοι και σε σχήμα «παγάκι».

Εντός καμπίνας, ξεχωρίζει το νέο τιμόνι, ο ανανεωμένος πίνακας οργάνων, όπως επίσης και οι δύο αποχρώσεις της ταπετσαρίας, σε μαύρο και γκρι. Επίσης, αυτά τα μοντέλα, εξοπλίζονται με δερμάτινα καθίσματα στους ίδιους χρωματισμούς ή προαιρετικά με μαύρο δέρμα και κόκκινες αντιθέσεις.

Τεχνολογίες ασφάλειας και ψυχαγωγίας

Το ανανεωμένο Sportage υιοθετεί όλα τα τελευταία συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι το Smart Cruise Control με Stop & Go, το Around View Monitor για ευκολότερους ελιγμούς στάθμευσης και την Προειδοποίηση Προσοχής του Οδηγού σε περίπτωση κούρασης ή έλλειψης προσοχής του στο τιμόνι. Για την ευρωπαϊκή αγορά, η Kia προσφέρει δύο επιλογές συστημάτων ενημερωδιασκέδασης. Η πρώτη αφορά μια οθόνη αφής 7 ιντσών και η δεύτερη, μια νέα οθόνη 8 ιντσών, χωρίς πλαίσιο.

Οι πωλήσεις θα αρχίσουν το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Πηγή: Kia

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ