DB11 AMR: Η ναυαρχίδα της σειράς DB

DB11 AMR: Η ναυαρχίδα της σειράς DB

Στο Νίρμπουργκρινγκ έγινε η παρουσίαση της DB11 AMR, που διαθέτει περισσότερη ισχύ  καθώς και μια σειρά αισθητικών βελτιώσεων, εντός και εκτός της καμπίνας. Το αυτοκίνητο είναι εμπνευσμένο από το πρόγραμμα αντοχής της εταιρείας, Aston Martin Racing, που έχει ήδη επιμεληθεί τις Vantage AMR και AMR Pro, ενώ προετοιμάζει τη Rapide AMR. Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με […]

Στο Νίρμπουργκρινγκ έγινε η παρουσίαση της DB11 AMR, που διαθέτει περισσότερη ισχύ  καθώς και μια σειρά αισθητικών βελτιώσεων, εντός και εκτός της καμπίνας. Το αυτοκίνητο είναι εμπνευσμένο από το πρόγραμμα αντοχής της εταιρείας, Aston Martin Racing, που έχει ήδη επιμεληθεί τις Vantage AMR και AMR Pro, ενώ προετοιμάζει τη Rapide AMR.

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με έναν twin turbo V12 5,2 λίτρων κινητήρα. Η ισχύς του ανέρχεται στους 630 ίππους, 30 περισσότερους συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο με το ίδιο μοτέρ και 127 περισσότερους από την DB11, που κάτω από το καπό της είχε τον V8. Τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 3,7δλ., πιο γρήγορα κατά 0,2 σε σχέση με τον προκάτοχό του, τη στιγμή που η τελική που αναπτύσσει, είναι 335 χ.α.ω.. Πρόκειται για ένα από τα ταχύτερα GT παγκοσμίως και το γρηγογορότερο μοντέλο στην τρέχουσα παραγωγή της Aston Martin.

Οπτικά, η DB11 AMR διακρίνεται από μια απλότητα στον χρωματισμό της, που υπάρχει τόσο εκτός όσο και εντός αυτής. Η μονοχρωματική αισθητική, υπάρχει σε πολλά τμήματα του αυτοκινήτου αναφορικά με την εξωτερική του εικόνα και αυτό φαίνεται από το σκούρο χρώμα που υπάρχει σε μεγάλος μέρος του εμπρός τμήματος, όπως στη γρίλια, τη μάσκα, στον διαμορφωτή ροής αέρα και εν μέρει στα φωτιστικά σώματα, ενώ πίσω, τόσο οι απολήξεις της εξάτμισης όσο και ο διαχύτης, αλλά και ο «αχνός» φωτισμός των σωμάτων, ολοκληρώνουν τη σκούρα απόχρωση. Εσωτερικά, τα καθίσματα έχουν επένδυση δέρματος Alcantara, πάνω στα οποία «ρέει» μια κίτρινη λωρίδα, ενώ το δερμάτινο τιμόνι είναι στάνταρ.

Από εκεί και πέρα, το αυτοκίνητο προσφέρεται και με τρεις διαφορετικές επιλογές για το εσωτερικό, καθώς και από ακόμα μία, περιορισμένης έκδοσης, με τον διάκοσμο Stirling Green και lime επένδυση. Έχοντας αρκετά εξαρτήματα από ανθρακόνημα εκτός, το πακέτο πλαισιώνεται με το δέρμα Dark Knight με λεπτομέρειες lime, συν τον Dark Knight λεβιέ και Satin Carbon Fibre εσωτερικό. Αυτή η έκδοση είναι περιορισμένη και οι μονάδες που θα κατασκευαστούν θα είναι 100.

Τέλος, η ομάδα αξεσουάρ της Aston Martin, έχει επιπλέον μια πλήρη γκάμα επιλογών για όσους θέλουν να εξατομικεύσουν το αυτοκίνητο. Διατίθενται λοιπόν κάλυμμα του μοτέρ από ανθρακόνημα, νέες απολήξεις, αποσπώμενο σπόιλερ, ενώ υπάρχει και σπορ τιμόνι από ανθρακόνημα. Από ανθρακόνημα είναι και τα paddles.

Για όσους θελήσουν να «ξεφύγουν» ένα Σαββατοκύριακο, ειδικά διαμορφωμένα σετ αποσκευών, που ταιριάζουν με τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου, τους περιμένουν.

Πηγή: Aston Martin

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ