Η επιστροφή της Brabham με το ΒΤ62

Η επιστροφή της Brabham με το ΒΤ62

Τα 70 χρόνια από την πρώτη της συμμετοχή στους αγώνες γιόρτασε πρόσφατα η Brabham και σε εκδήλωση που έγινε στο Λονδίνο, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας, Ντέιβιντ Μπράμπαμ αποκάλυψε το ΒΤ62, ένα μοντέλο αποκλειστικά για τις πίστες. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, πίσω κίνηση και αγωνιστικό κιβώτιο. Με βάρος μόλις […]

Τα 70 χρόνια από την πρώτη της συμμετοχή στους αγώνες γιόρτασε πρόσφατα η Brabham και σε εκδήλωση που έγινε στο Λονδίνο, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας, Ντέιβιντ Μπράμπαμ αποκάλυψε το ΒΤ62, ένα μοντέλο αποκλειστικά για τις πίστες.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, πίσω κίνηση και αγωνιστικό κιβώτιο. Με βάρος μόλις 972 κιλών, είναι πάρα πολύ ελαφρύ με αναλογία βάρους 730 ίππων ανά τόνο. Το 5,4 λίτρων μοτέρ, παράγει 710 άλογα με 667Nm ροπή και το αεροδυναμικό του πακέτο συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο, που η κάθετη δύναμη ανέρχεται σε πάνω από 1.200 κιλά.

Για να σταματήσει, χρησιμοποιεί κεραμικά φρένα με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και πίσω.

Μόλις 70 θα είναι τα μοντέλα που θα παραχθούν, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο το ντεμπούτο του σερ Τζακ Μπράμπαμ στους αγώνες, που έγινε πριν από 70 χρόνια στην Αυστραλία και τα πρώτα 35, θα έχουν εμφάνιση ανάλογη, προκειμένου να τιμηθούν οι 35 νίκες της εταιρείας στη Formula 1.

Οι ιδιοκτήτες του ΒΤ62 θα γνωρίσουν περισσότερα για τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου μετά από μαθήματα εξοικείωσης και τα πρώτα οχήματα αναμένονται αργότερα μέσα στη χρονιά.

Τα ελαστικά που θα χρησιμοποιεί, θα είναι slick, της Michelin, με τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται από κοινού σε αυτόν τον τομέα, ώστε να χαρίσουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις στο αυτοκίνητο.

Πηγή: Brabham

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ