Νέα Mercedes-Benz CLS

Νέα Mercedes-Benz CLS

Η νέα γενιά – που διατίθεται για πρώτη φορά σε 5θυρη έκδοση – συνεχίζει το σχεδιαστικό στιλ των προηγούμενων, με τις επίπεδες γραμμές παραθύρων, τη γραμμή οροφής σε σχήμα τόξου και το πιο χαμηλό πίσω μέρος στην καμπίνα. Και εσωτερικά, πάντως, το αυτοκίνητο φανερώνει τον χαρακτήρα του, καθώς οι λιτές γραμμές εναρμονίζονται πλήρως με τα […]

Η νέα γενιά – που διατίθεται για πρώτη φορά σε 5θυρη έκδοση – συνεχίζει το σχεδιαστικό στιλ των προηγούμενων, με τις επίπεδες γραμμές παραθύρων, τη γραμμή οροφής σε σχήμα τόξου και το πιο χαμηλό πίσω μέρος στην καμπίνα. Και εσωτερικά, πάντως, το αυτοκίνητο φανερώνει τον χαρακτήρα του, καθώς οι λιτές γραμμές εναρμονίζονται πλήρως με τα ρευστά περιγράμματα του εξωτερικού. Η κομψή του εμφάνιση πλαισιώνεται από την κυματοειδή γραμμή που υπάρχει από τις εμπρός έως τις πίσω θύρες, περιβάλλοντας την κολόνα Β.

Νέο χαρακτηριστικό του εσωτερικού φωτισμού αποτελούν οι αεραγωγοί σε σχήμα τουρμπίνας, κάνοντας πιο εκλεπτυσμένη την ατμόσφαιρα στην καμπίνα, η οποία από τη μεριά της, μπορεί να γίνει μεγαλύτερη εφόσον αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα. Η αναλογία είναι 40:20:40, επεκτείνοντας τον χώρο φόρτωσης των 520 λίτρων.

Βασικός εξοπλισμός

Περιλαμβάνει προβολείς LED High Performance, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας, οθόνη συστήματος πολυμέσων 12,3 ιντσών, κάμερα οπισθοπορίας, πλοήγηση ΜΒ Entry navigation, Touchpad, μονάδα επικοινωνίας με LTE και υπηρεσίες Mercedes me connect.

Βελτιώσεις στα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά

Μπορεί οι εξωτερικές διαστάσεις να είναι μεγαλύτερες, όπως επίσης και οι τροχοί, αλλά ο συντελεστής αεροδυναμικής της τάξεως του 0,26 είναι από τους καλύτερους, με το αποτέλεσμα αυτό να επιτυγχάνεται μετά από διάφορες δοκιμές και βελτιώσεις που έγιναν στην αεροδυναμική σήραγγα. Συν τοις άλλοις, με το πακέτο Ακουστικής Άνεσης με πολυστρωματικά τζάμια, το αυτοκίνητο προσφέρει υψηλή αεροακουστική άνεση.

Πλούσια γκάμα κινητήρων

Η τρίτη γενιά της Mercedes CLS εξοπλίζεται με νέους κινητήρες και τρία 6κύλινδρα μοντέλα, τα οποία είναι τα εξής:

-CLS 350 d 4MATIC (210 kW/286 hp, 600 Nm, κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 5,6 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 148 g/km)

-CLS 400 d 4MATIC (250 kW/340 hp, 700 Nm, κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 5,6 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 148 g/km)

-CLS 450 4MATIC (270 kW+ 16 kW/367 hp + 22 hp, κατανάλωση καυσίμου σε μικτό κύκλο: 7,8 l/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 178 g/km).

Στην τελευταία περίπτωση, το μοτέρ είναι εξηλεκτρισμένο και με τον EQ Boost (ενσωματωμένη μίζα-δυναμό) παράλληλα με το ηλεκτρικό κύκλωμα 48 V, τροφοδοτεί την CLS 450 4MATIC.

Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+

Η κατανάλωσή του είναι 8,7 l/100 km, με εκπομπές CO2 200 g/km. Ο εξηλεκτρισμένος 3λιτρος κινητήρας με διπλή υπερπλήρωση και ηλεκτρικό βοηθητικό συμπιεστή, προσφέρει στο αυτοκίνητο υψηλές επιδόσεις και αποδοτικότητα, που μαζί με τα συστήματα παρέχει ασφάλεια και άνεση στον οδηγό. Για παράδειγμα, το Distronic βοηθά τον χειριστή να διατηρεί την απαιτούμενη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, αλλά και τη διεύθυνσή του σε επιτρεπτά όρια. Αναφορικά με το Energizing, μετατρέπει την ατμόσφαιρα της καμπίνας στο «ύφος» και το στιλ που επιθυμεί.

Τέλος, το εσωτερικό μπορεί να εξοπλιστεί με το νέο Widescreen Cockpit. Διατίθεται με τρία διαφορετικά «επίπεδα», που είναι τα Classic, Sport και Progressive και τα στοιχεία αφής βρίσκονται στο τιμόνι, όπως οι λειτουργίες Distronic και Cruise control.

Πηγή: Mercedes

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ