Παγκόσμια πρεμιέρα της νέας A-Class L Sedan

Παγκόσμια πρεμιέρα της νέας A-Class L Sedan

Στην παρουσίαση της νέας A-Class L Sedan προχώρησε στην Έκθεση της Κίνας η Mercedes, με την έκδοση αυτή να αφορά αποκλειστικά την αγορά της χώρας. Με τον απλό, «καθαρό» σχεδιασμό του που προέρχεται από τη φιλοσοφία της μάρκας, Sensual Purity, σε συνδυασμό με τις μικρές προεξοχές εμπρός και πίσω, αλλά και τις πλευρικές γραμμές, ενισχύεται […]

Στην παρουσίαση της νέας A-Class L Sedan προχώρησε στην Έκθεση της Κίνας η Mercedes, με την έκδοση αυτή να αφορά αποκλειστικά την αγορά της χώρας. Με τον απλό, «καθαρό» σχεδιασμό του που προέρχεται από τη φιλοσοφία της μάρκας, Sensual Purity, σε συνδυασμό με τις μικρές προεξοχές εμπρός και πίσω, αλλά και τις πλευρικές γραμμές, ενισχύεται ο σπορ χαρακτήρας του.

Όπως στην έκδοση hatchback, έτσι και εδώ, ο σχεδιασμός είναι απλός και σε αυτό συμβάλλει το χαμηλό και κάπως τραβηγμένο καπό, οι επίπεδοι προβολείς, οι λεπτομέρειες χρωμίου και τα φώτα ημέρας. Στις εκδόσεις Sedan και Sport, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής έντονων ακμών στο καπό.

Το παρμπρίζ, που εκτείνεται πολύ προς τα πίσω και το συμπαγές πίσω μέρος του οχήματος, τονίζουν ακόμα περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα του και οι τροχοί (διαθέσιμοι σε 16 και 19 ίντσες), πλαισιώνονται όμορφα από τα τόξα και τους «ώμους», δίνοντάς του μια πιο τετράγωνη οπτική στάση στον δρόμο.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα, χωρισμένα σε δύο τμήματα, τονίζουν με τη σειρά τους το πλάτος του νέου μοντέλου, του οποίου οι ανακλαστήρες έχουν τοποθετηθεί πιο χαμηλά στον προφυλακτήρα, ώστε να επιτρέψουν στα φώτα να επωφεληθούν από τον χώρο. Το χρώμα Rose Gold διατίθεται αποκλειστικά για την κινεζική αγορά.

Όπως στο μοντέλο hatchback, έτσι και σε αυτό, το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο κατά τέτοιον τρόπο, που φέρνει μερικές καινοτομίες, δίνοντας παράλληλα μεγάλη βάση στην άνεση και την ευρυχωρία. Για πρώτη φορά, το τμήμα του ταμπλό πίσω από τον πίνακα οργάνων και την οθόνη ενημερωδιασκέδασης έχει αφαιρεθεί, δεν υπάρχει με λίγα λόγια και αυτό δίνει το ελεύθερο στο να αρχίζει και να τελειώνει εκείνο το σημείο, χωρίς καμία οπτική ασυνέχεια.

Κάτω από αυτό, υπάρχει μια πτέρυγα/φιλέτο, που φαίνεται να «επιπλέει», αφού δεν υπάρχουν τομές στον σχεδιασμό. Ο φωτισμός έχει 64 επιλογές και η πτέρυγα, ενσωματώνει τους αεραγωγούς του κλιματισμού, που είναι σε σχήμα τουρμπίνας. Σε αυτό το τμήμα, υπάρχει και η οθόνη infotainment.

Το σύστημα πολυμέσων MBUX, δίνει τη δυνατότητα σε δύο ή περισσότερους χρήστες να είναι συνδεδεμένοι με το σύστημα. Ο έξυπνος φωνητικός έλεγχος με φυσική αναγνώριση ομιλίας, είναι συμβατός και σε διάφορες κινεζικές διαλέκτους. Η εφαρμογή WeChatMyCar από εκεί και πέρα, είναι ενσωματωμένη.

Οι διαστάσεις του οχήματος είναι 4.609mm/1.796mm/1.460mm (μήκος, πλάτος, ύψος) και μεγάλη έμφαση δόθηκε στην άνεση των πίσω επιβατών. Με το μεταξόνιο να έχει αυξηθεί κατά 60mm και να έχει πάει στα 2.789mm, είναι μεγαλύτερο από το hatchback (2.729mm), και η χωρητικότητα ανέρχεται στα 420 λίτρα.

Η A-Class L Sedan λανσάρεται στην Κίνα με τον 1,33 λίτρων αλουμινένιο 4κύλινδρο κινητήρα ισχύος 134 και 160 ίππων (με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων), ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και ο 2λιτρος, 187 ίππων, με τα συστήματα Conicshape και Camtronic. Η μετάδοση διπλού συμπλέκτη 7G DCT είναι στάνταρ.

Το μοντέλο διαθέτει τα τελευταία συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, με μερικές λειτουργίες να υιοθετούνται από την S Class.

Πηγή: Mercedes

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ