Audi A6 Avant

Audi A6 Avant

Το νέο Audi A6 Avant είναι ένα σπορ αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση και με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, την ευελιξία του, τους χώρους φόρτωσής του, τα συστήματα υποβοήθησης, αλλά και την πλούσια καμπίνα του, προσφέρει στον χρήστη, άνεση, ασφάλεια και πλήρη ενημέρωση, χάρη στη συνδεσιμότητά του. Ο εξωτερικός σχεδιασμός Οι έντονες γραμμές είναι αυτές […]

Το νέο Audi A6 Avant είναι ένα σπορ αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση και με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, την ευελιξία του, τους χώρους φόρτωσής του, τα συστήματα υποβοήθησης, αλλά και την πλούσια καμπίνα του, προσφέρει στον χρήστη, άνεση, ασφάλεια και πλήρη ενημέρωση, χάρη στη συνδεσιμότητά του.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός

Οι έντονες γραμμές είναι αυτές που χαρακτηρίζουν τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας στο εν λόγω μοντέλο. Το Α6 Avant, με μήκος σχεδόν πέντε μέτρα, εκμπέμπει κομψότητα και σπορ αίσθηση, λόγω του μεγάλου εμπρός τμήματος, της ελαφρώς κεκλιμένης οροφής και του flat πίσω παραθύρου. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η μάσκα ενιαίου πλαισίου, οι επιμήκεις γραμμές συνθέτουν τα δυναμικά πλευρά, ενώ τα παράθυρα σε αυτά τα σημεία ξεχωρίζουν από τις τραπεζοειδείς επιφάνειες. Οι θόλοι των τροχών από εκεί και πέρα υπογραμμίζουν περαιτέρω την εμφάνισή του και η ορμητική γραμμή της οροφής, «κάθεται» όμορφα στο πίσω μέρος του οχήματος. Το σπόιλερ στο τέλος της οροφής, προσδίδει ακόμα περισσότερη δυναμική εμφάνιση στο αυτοκίνητο και μια οριζόντια γραμμή, συνδεέει τα φωτιστικά σώματα πίσω. Διαθέσιμοι είναι 12 χρωματισμοί και αξίζει να τονιστεί πως διαθέσιμες είναι οι εξωτερικές γραμμές σπορ, αλλά και το πακέτο S line.

Μεγάλοι χώροι

Το νέο A6 Avant έχει μήκος 4,94 μέτρα, πλάτος 1,89μ. και ύψος 1,47μ.. Το εσωτερικό του είναι πιο γενναιόδωρο στους χώρους συγκριτικά με τον προκάτοχό του και αυτό φαίνεται τόσο από τους εμπρός και οπίσθιους «ώμους», όσο και από τον χώρο που έχουν για τα γόνατά τους οι πίσω επιβάτες. Ο χώρος φόρτωσης είναι 565 λίτρα και αν διπλωθούν τα πίσω καθίσματα, φτάνει στα 1.680. Το κάθισμα μπορεί να διπλωθεί σε αναλογία 40:20:40 με το πορτ μπαγκάζ να ανοίγει ηλεκτρικά στον στάνταρ εξοπλισμό. Προαιρετικά, υπάρχει έλεγχος από αισθητήρα στον χώρο αποσκευών, ο οποίος έχει πλάτος 1.050mm. Ο πελάτης, μάλιστα, έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει ηλεκτρονικά τον κοτσαδόρο.

«Συνοδηγός»…

Το A6 Avant συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων ασφαλείας, φωτισμού, συστημάτων υποβοήθησης και παθητικής ασφάλειας. Οι προβολείς LED είναι παρόντες στο νέο μοντέλο και υπάρχουν τρεις επιλογές φωτισμού, με την κορυφαία, την HD Matrix LED. Αναφορικά με τα συστήματα υποβοήθησης, υπάρχουν οι εκδοχές «City» και «Tour». Υπάρχει το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης και εκτός των άλλων και αναλόγως με τις ρυθμίσεις, ο οδηγός ανακουφίζεται από την επιτάχυνση και το φρενάρισμα από στάση, έως και ταχύτητες των 250 χ.α.ω.. Το αυτοκίνητο μπορεί να σταματήσει μόνο του, αν ο οδηγός δεν αντιληφθεί κάτι που υπάρχει στον δρόμο του, οι ζώνες ασφαλείας σφίγγουν και τα παράθυρα κλείνουν σε περίπτωση κινδύνου και αναφορικά με το σύστημα περιμετρικής παρακολούθησης του αυτοκινήτου, οι κάμερες και οι αισθητήρες βοηθούν τον οδηγό να έχει τον πλήρη οπτικό έλεγχο.

Κινητήρες με υβριδική τεχνολογία

Όλα τα μοτέρ είναι εξοπλισμένα με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα, μειώνοντας την κατανάλωση του καυσίμου. Ο εναλλάκτης, η καρδιά του MHEV, ανακτά μέχρι και 12kW ισχύος στο 48βολτο σύστημα – όταν το όχημα επιβραδύνει – και τροφοδοτεί την ισχύ σε μια ξεχωριστή μπαταρία ιόντων-λιθίου. Με την κινητήρια μονάδα απενεργοποιημένη, το Audi A6 Avant μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητες 55-160 χ.α.ω., με το σύστημα start-stop να αρχίζει μόλις από τα 22. Τα κιβώτια που συνδυάζονται οι κινητήρες, είναι ένα 7τάχυτο S tronic ή οκτώ ταχυτήτων tiptronic και τετρακίνηση quattro. Το προαιρετικό σπορ διαφορικό, κατανέμει τη ροπή στους πίσω τροχούς, όταν ο οδηγός εισέρχεται με ταχύτητα στις στροφές.

Ευέλικτο, πολλές επιλογές στην ανάρτηση

Παρά το μήκος του, το Α6 μπορεί να κινηθεί άνετα μέσα στην πόλη, καθώς σε ταχύτητες έως των 60 χ.α.ω., οι πίσω τροχοί στρίβουν αντίθετα από τους εμπρός, μειώνοντας την ακτίνα έως και ένα μέτρο (στα 11,1μ.), ενώ άνω των 60 χ.α.ω., στρίβουν στην ίδια διεύθυνση, κρατώντας το πιο σταθερό. Σε όλα αυτά, υπάρχουν και οι τέσσερις επιλογές για την ανάρτηση, που είναι η στάνταρ ατσάλινη, η σπορ, το σασί με έλεγχο της απόσβεσης και η αερανάρτηση. Οι συνδυασμοί κάνουν άνετο το ταξίδι και απομονώνουν τους θορύβους, έστω και αν οι τροχοί φτάσουν ακόμα και τις 21 ίντσες.

Κομψό και απλό εσωτερικό

Το ταμπλό είναι λεπτό. Ο χρωματισμός του είναι μαύρος και η οθόνη αφής του συστήματος ΜΜΙ, αλλά και η κάτω από αυτήν, που αμφότερες βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα, είναι ελαφρώς κεκλιμένες προς τον οδηγό. Υπάρχουν τέσσερα πακέτα διακόσμησης (sport, design, design selection και S line) και τα καθίσματα προσφέρουν θέρμανση, μασάζ και έχουν ενσωματωμένα προσκέφαλα. Αναφορικά με το σύστημα ενημερωδιασκέδασης, η οθόνη αφής ΜΜΙ είναι 10,1 ιντσών και μέσω αυτής, ο χειριστής ρυθμίζει τις λειτουργίες ψυχαγωγίας και πλοήγησης. Από κάτω, με την οθόνη των 8,6 ιντσών ελέγχονται ο κλιματισμός, η άνεση και η εισαγωγή κειμένου, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, με προαιρετικές τις πληροφορίες στο παρμπρίζ, είναι 12,3 ιντσών. Το ηχοσύστημα είναι της Bang & Olufsen και προσφέρει τρισδιάστατο ήχο μέσω 19 ηχείων.

Τέλος, με το connect key της Audi, το A6 Avant μπορεί να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει, μέσω smartphone.

Πηγή: Audi

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ