Παρουσιάστηκε το νέο Altima

Παρουσιάστηκε το νέο Altima

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης παρουσιάστηκε το νέο Nissan Altima. Το μοντέλο του Ιάπωνα κατασκευαστή, ακολουθεί τα βήματα που χάραξε το Leaf, ενσωματώνοντας τις προηγμένες λειτουργίες Intelligent Mobility και με βασικό στοιχείο το σύστημα ProPILOT Assist, προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη στον οδηγό, ελέγχοντας, υπό ορισμένες συνθήκες, την επιτάχυνση, τη διεύθυνση και την πέδηση. Νέο για […]

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης παρουσιάστηκε το νέο Nissan Altima. Το μοντέλο του Ιάπωνα κατασκευαστή, ακολουθεί τα βήματα που χάραξε το Leaf, ενσωματώνοντας τις προηγμένες λειτουργίες Intelligent Mobility και με βασικό στοιχείο το σύστημα ProPILOT Assist, προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη στον οδηγό, ελέγχοντας, υπό ορισμένες συνθήκες, την επιτάχυνση, τη διεύθυνση και την πέδηση.

Νέο για το Altima, είναι το σύστημα Rear Automatic Braking, που γίνεται αρωγός για τον οδηγό κατά την οπισθοπορεία και εφόσον ανιχνεύσει αντικείμενα, επεμβαίνει στα φρένα για να αποφευχθούν τυχόν συγκρούσεις. Το εν λόγω σύστημα, προστέθηκε στο Nissan Safety Shield και δημιούργησε το Safety Shield 360, τεχνολογία που επιτρέπει στον οδηγό να έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των Automatic Emergency Braking με ανίχνευση πεζών, Rear Automatic Braking, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning, Rear Cross Traffic Alert και High Beam Assist.

Στο νέο Altima εγκαινιάζονται και δύο νέοι κινητήρες. Ο προηγούμενος V6 3,5 λίτρων, αντικαθίσταται με τον πρώτο στον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρεία, κινητήρα μαζικής παραγωγής turbo, μεταβλητής συμπίεσης, τεσσάρων κυλίνδρων. Έχει ίδια απόδοση με τον V6, συνδυάζοντάς τη με την οικονομία ενός 4κύλινδρου. Από εκεί και πέρα, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι ο νέος 4κύλινδρος κινητήρας DOHC, 2,5 λίτρων, άμεσου ψεκασμού. Το καινούργιο μοτέρ, προσφέρει μεγαλύτερη ποιότητα κύλισης, μειωμένα επίπεδα θορύβου, μεγαλύτερη οικονομία και λιγότερες εκπομπές ρύπων. Το Altima διατίθεται για πρώτη φορά με το Intelligent All-Wheel Drive και εφοδιάζει όλες τις εκδόσεις με το 2.5λιτρο μοτέρ.

Τέλος, ο σχεδιασμός του οχήματος, αποτελεί έμπνευση από το concept Nissan Vmotion 2.0. Είναι χαμηλότερο, μεγαλύτερο και φαρδύτερο από το προηγούμενης γενιάς μοντέλο και η δυναμική του στάση πλαισιώνεται μεταξύ άλλων από τους τροχούς και τα ελαστικά των 19 ιντσών. Το εσωρερικό διαθέτει έναν ευρύ πίνακα οργάνων σε σχήμα «κινούμενου πτερυγίου» και οι βασικές εσωτερικές λειτουργίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, καθίσματα με πρόσθετη στήριξη, ενώ στάνταρ είναι και το NissanConnect, που είναι συμβατό με τα Apple CarPlay και Android Auto. Η οθόνη αφής είναι οκτώ ιντσών.

Πηγή: Nissan

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ