Toyota Hybrid FFV

Toyota Hybrid FFV

Στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας παρουσίασε η Toyota το πρώτο υβριδικό όχημα εναλλακτικών καυσίμων στον κόσμο. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, κυβερνητικά στελέχη της χώρας, πανεπιστήμια και η Ένωση Βιομηχανιών Ζαχαροκάλαμου (Sugarcane Industry Union-UNICA). Το πρωτότυπο είναι ένας συνδυασμός οχήματος εναλλακτικών καυσίμων (Flexible-Fuel Vehicle-FFV), που μπορεί να κινηθεί με βενζίνη, αλλά και με αιθανόλη και του […]

Στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας παρουσίασε η Toyota το πρώτο υβριδικό όχημα εναλλακτικών καυσίμων στον κόσμο. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, κυβερνητικά στελέχη της χώρας, πανεπιστήμια και η Ένωση Βιομηχανιών Ζαχαροκάλαμου (Sugarcane Industry Union-UNICA). Το πρωτότυπο είναι ένας συνδυασμός οχήματος εναλλακτικών καυσίμων (Flexible-Fuel Vehicle-FFV), που μπορεί να κινηθεί με βενζίνη, αλλά και με αιθανόλη και του υβριδικού συστήματος της Toyota, που περιλαμβάνει κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά και ηλεκτρικό.

Το Hybrid FFV είναι το νέο εγχείρημα της Toyota, με στόχο τη διάδοση των υβριδικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βραζιλία και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το πρωτότυπο είναι βασισμένo στο υβριδικό σύστημα της Toyota, που είναι ενεργειακά αποδοτικό, αξιοποιώντας την επαναρρόφηση του CO2 της αιθανόλης, ενός 100% ανανεώσιμου καυσίμου. Το νέο όχημα χρησιμοποιεί το Prius, ως αμάξωμα, ένα μοντέλο που ήδη πωλείται φυσικά στη Βραζιλία και είναι δημοφιλές.

Οι αρχικές μελέτες της Toyota δείχνουν πως το Hybrid FFV είναι ακόμα πιο φιλικό προς το περιβάλλον συγκριτικά με ένα απλό FFV, όταν υπολογίζονται η εξόρυξη του καυσίμου, η διανομή του στα βενζινάδικα, έως τη διαδικασία εκκίνησης του κινητήρα του αυτοκινήτου. Αν τροφοδοτείται μόνο από αιθανόλη με βάση το ζαχαροκάλαμο (καύσιμο E100), τα αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα.

Η ανάπτυξη του Hybrid FFV αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια για την «Περιβαλλοντική Πρόκληση 2050» (Environmental Challenge 2050) της Toyota, καθώς έως τότε, η ιαπωνική εταιρεία στοχεύει στη μείωση του CO2 κατά 90% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2010. Ακόμα ένας στόχος, είναι η εξάλειψη των εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων των υλικών, των εξαρτημάτων και κατασκευής. Το σχέδιο της Toyota, αποβλέπει στη διάθεση πάνω από 5,5 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων στην παγκόσμια αγορά, έως το 2030.

Λίγο πριν τη διάθεση του Hybrid FFV στη Βραζιλία, η Toyota θα συλλέξει διάφορα δεδομένα σε πραγματικές συνθήκες και θα αξιολογηθεί η αξιοπιστία, η αντοχή και η απόδοση του κινητήρα.

Πηγή: Toyota

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ