Στη Νέα Υόρκη το νέο RAV4

Στη Νέα Υόρκη το νέο RAV4

Με τη φωτογραφία teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η Toyota, προαναγέλλει την έλευση του νέου RAV4, που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Το RAV4 ξεκίνησε την πετυχημένη παρουσία του το 1994, 28 χρόνια πριν δηλαδή. Ήταν το πρώτο compact crossover SUV και δημιουργήθηκε για τους αγοραστές που ήθελαν μεγάλο χώρο φόρτωσης, καλύτερη […]

Με τη φωτογραφία teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η Toyota, προαναγέλλει την έλευση του νέου RAV4, που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Το RAV4 ξεκίνησε την πετυχημένη παρουσία του το 1994, 28 χρόνια πριν δηλαδή. Ήταν το πρώτο compact crossover SUV και δημιουργήθηκε για τους αγοραστές που ήθελαν μεγάλο χώρο φόρτωσης, καλύτερη ορατότητα χάρη στο ύψος του, δυνατότητα 4κίνησης, ευελιξία και οικονομία από ένα compact αυτοκίνητο.

Η πρώτη γενιά (1994-00), βασίστηκε στην πλατφόρμα που μοιράζονταν τα Carina και Corolla και εφοδιάζονταν με 2λιτρους κινητήρες. Η δεύτερη (2000-05), που βασίστηκε κι αυτή στην πλατφόρμα των δύο παραπάνω μοντέλων, προσφερόταν σε τρεις εκδόσεις κινητήρων (1.8, 2.0 και 2.4 λίτρων) και ακολούθησαν η τρίτη (2005-12) και η τέταρτη (2012-παρόν), στις οποίες το αυτοκίνητο ανασχεδιάστηκε και ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Στην τελευταία του γενιά, μάλιστα, το αυτοκίνητο προσφερόταν με δύο κινητήρες βενζίνης (2.0 και 2.5 λίτρων) και δύο diesel (2.0 και 2.2 λίτρων).

Πλέον, η πέμπτη γενιά είναι προ των πυλών, θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και μπορεί να μην έχουν γίνει πολλά γνωστά, αλλά φαίνεται πως το αυτοκίνητο θα υιοθετήσει την πλατφόρμα Toyota New Global Architecture, με την γκάμα των κινητήρων να περιλαμβάνει τόσο βενζίνης όσο και υβριδικό (ή υβριδικούς).

Στην παραπάνω πλατφόρμα, είναι κατασκευασμένα και τα C-HR, Prius, Camry και Lexus UX και όλα δείχνουν πως το νέο RAV4 θα έχει όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας και infotainment της εταιρείας.

Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει την Τετάρτη 28 Μαρτίου.

Πηγή: Toyota

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ